Hamilton "Zor Bir Yarıştı"

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü Singapur’da bu sezon 2. galibiyetini kazandı ve pit stoplar dışında yarışın tamamını lider götürdü.

Hamilton “Zor bir yarıştı, kesinlikle kolay değildi. Ara yoktu ve mümkün olduğu kadar odaklanmanız gerekiyordu. Pist harika ve buradaki taraftarlar inanılmaz.”

“Buraya iyi bir sonuç almayı ve son yarışımı telafi etmeyi umarak geldim ve bunu başardık. Çok çok mutluyum.”

“Zor bir yarıştı ve bunu hepimiz adına söyleyebilirim. Koşullar yarışı çok zorlaştırdı. Yarış genel olarak benim için düz geçti. İyi bir start aldım ve yeterli farkı yarattım. Arkamdakilerden daha uzun süre pistte kalacağımı biliyordum.”

“Üzerimde ciddi baskı vardı. 5 tur daha fazla gideceğimi biliyordum bu yüzden lastikleri kontrol ediyordum ve iyi kontrol edilmiş bir yarış oldu.” dedi.

Hamilton yarışın ilk bölümlerinde takımın kendisini ilk bölümlerde KERS’te sorun olabileceği şeklinde uyarmasıyla biraz endişelense de, kendisinin araçta normal olmayan bir şey hissetmediğini söyledi.

Hamilton “Hangi tur olduğunu bilmiyorum. Araçta KERS’imde sorun yaşamadım ancak takım muhtemelen sorun olduğunu söyledi. Ancak KERS çalışıyordu. Devre dışı bırakıp tekrar çalıştırmak zorunda kaldım. Oldukça şey değişti ancak o andan sonra hiç sorun olmadı.”

“İlk başta Nico ve arkadaki araçlar tarafından biraz baskı oldu. Başlangıçta hızlı göründüler, ben lastiklerimi koruyordum ve sonunda bu işe yaradı.” dedi.

Mclaren sürücüsü, burada kazandığı momentumu gelecek hafta yapılacak Japonya GP’de sürdürmeyi umut ediyor.

Hamilton “Ben hiç Suzuka’ya gitmedim ancak Monaco dışında oranın en iyi pist olduğunu duydum. Orayı izleyerek büyüdüm ve her zaman oraya gitmeyi istedim.”

“Orada olmak için sabırsızlanıyorum. Zor bir hafta sonu olacak. Bir haftada pisti öğrenip uzmanlaşmak zor oluyor. Buradan kazandığımız momentum ile tekrar rekabetçi bir araca sahip olmayı umuyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu Hafta sonu MUHTEŞEM'diniz Teşekkürler Lewis Teşekkürler McLaren yarışı baştan sona kadar nefesimi tutarak izledim… 2.galibiyetimizide aldık ya artık çok rahatım bu mutlulugu bu sevinci yaşattınız ya o yeter:))

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Harikaydın Lewis, Tebrikler..

  3. sen hep zor yarışlar kazan zaten,kolay yarış birincilikleri bizi memnun etmedi hiç bir zaman 🙂

  4. Ahmet  Keleş avatarı

    he ama tabii ki de pistine göre Kersin avantajı oluyor inkar ettiğimden demiyorum ama faydasının olmadığı yerleri de gördük

  5. Ahmet  Keleş avatarı

    kers kurtardı demek bence yanlış olur çünkü takım seneye kers her takıma gelecek diye erkenden çalışmaya başlayıp ona göre yoğunlaştı ve ağırlık dağılımını ona göre ayarladı Mclaren Mercedes bunlarla uğraşırken diğer takımlar başka yönlerde gelişti Kers olmasaydı başka yönde onlarda mutlaka gelişecekti.

  6. gercekten kers cok farketti.telsizden gelen şeyler korkuttu bizi o arada rosberg yaklaşıyordu neyseki sonra düzeldi.gercekten kers muhtesem calısıyor.insallah gümüsler zaferlere devam eder

  7. elif çivici avatarı

    evet kimi ve alonso yu izlediğini söyleyip onlarla yarımayı istediğini söylemesi,eminim taraftarları ve kimi ve alonso yu mest etmiştir.Bu çocuğun duyarlılığını seviyorum.Massa kazasından sonra da açıklama yapmıştı toplantıda,şimdi de olaylar yaşadıgı eski takım arkadaşını ve ilk yılındaki şampiyonluk rakibi kimi yi onure etmesi çok hoştu.

  8. Zor bir yarıştı gerçekten güvenlik aracı herşeyi yok edebilirdi mesela. Hamilton yapması gerekeni en güzel şekilde yaptı. Birinciliğini korudu, gerekli yerde gereken hızda gitti ve kazanmayı bildi.

  9. semih özer avatarı

    altında yarış kazanabılecegı bı otomobıl oldugu zaman gercekten sınır tanımıyor cok basarılı seneye raıkkonen le aynı takımda olurlarsa neler olur onuda cok emrak edıyorum acıkcası

  10. MagicAlonso avatarı

    Mclaren de kers ciddi anlamda işe yarıyor yaklaşık 0.5 sn kazandırıyor çünkü hamilton kersi açıp kapattığı turda rosberg 0.6 sn kadar arayı hemen kapattı ama sonra kersin tekrar devreye girmesiyle eski haline döndü hamilton nun hızı.mclaren i aslında bu sene kers kurtardı diyebiliriz tebrikler mercedes

  11. Hakikaten kaliteli sürdü; ayrıca dokunaklı da konuştu, hoşuma gitti. Pist rezildi ama bazı olaylar bunu unutturdu ki Formula 1 de bu zaten!

  12. sonlara doğru, Kimi ve Alonso'yu orada izleyip onlarla yarışmayı istiyordum bu gerçek olacak gibilerinden ki demeci güzeldi:)

  13. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    tebrikler lewiss

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir