Button Farkı Az da Olsa Açtığı için Memnun

yazar:

kategori:

Yarışa 11. sıradan başlayan ancak takım arkadaşının önünde 5. sırada tamamlayan Button, “Bizim için iyi bir gün oldu. Beşinciliği elde ettiğim için memnunum. Dört puan aldık ve Rubens ile farkı bir puan daha açtım. Vettel’e ise sadece bir puan kaybettim. İyi bir yarıştı. Sıradaki yarış olan Japonya’ya oldukça olumlu gidiyorum.” dedi.

“Keşke bu turları sıralamalarda atabilseydim. Bu gerçekten üzücü oldu. Böylece yarışta benim için hayat kolaylaşabilirdi. Birkaç tur Heikki Kovalainen’in arkasında takıldım ama ardından o pite girdi ve onu geçebildim. Rubens’i görüyordum ama onun benden öne pite gireceğini biliyordum. Ama birşey yapamadım çünkü birine o kadar yakın olduğunuzda downforce kaybı yaşarsınız. Ama ben aldığım sonuçtan memnunum.”

Takım patronu Ross Brawn da sıralamaların ardından alınan bu sonuçtan memnun olduklarını belirtti.

“Bizim için bir toparlanış oldu. Dün oldukça kötü görünüyordu ama takım harika iş çıkardı ve rakiplerimiz bunu yapamadı.”

Alınan bu sonuçlarla Brawn pilotları dışında şampiyonluk ihtimali olan tek pilot Vettel üç yarış kala 25 puan geride kaldı. Markalar klasmanında da Brawn GP önde. Ancak Brawn, “Son yarışta kaybedilen çok fazla şampiyonluğa şahit oldum. Bu yüzden tamamen bitene kadar her şey bitmiş sayılmaz.” diyor.


Yorumlar

  1. ya arkadaşlar şu şans işini hakkaten bırakın ya. bilmiyorsan , anlamıyorsan , çekemiyorsan , paşa paşa kabulleneceksin herşeyi oturup susup izlemeye , okumaya devam edeceksin. button alnının akıyla şampiyonluk yolunda ilerliyor. bunu bilirim bunu yazarım , yok öyle oldu yok bu onu dürttü , yok üstümden kamyon geçti …

  2. bu yarışta buttonun tek şanslı olduğu nokta frenleri bitmek üzereydi ve tıpkı webber gibi yarış dışı kalabilirdi.buna şans,kısmet diyebiliriz kısmen ama bulunduğu yer sonuçta barichellonun önü,arkası değil..

  3. Öncelikle Button'ın şampiyon olacak performansı gösterdiğini düşünmediğimi belirteyim… Ama adam şanslı falan değil bu da bir gerçek, Rosberg hata yaptıysa, Webber, vettel, Red Bull hata yaptıysa, Barrichello'nun stratejisi işlemediyse, bunu Button'ın şansı olarak nitelendirmek adama haksızlık olur… Button'ı zorlayacak kadar güçlü pilot-araç performansı+puana sahip bir ekip yok sadece… Şu ballı tatlı şanslı olaylarını bırakmak gerek:)

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet böyle rahat kazanamayacaktı doğru söylüyorsun,kendisinden neredeyse 10 tur sonra pite giren vettel ceza almasaydı belki lewise yetişebilirdi:DD
    yetiştikten sonra da gecerdi büyük ihtimalle üzerinden atlayıp:DD
    yav alonso şanslı oldu diye baskalarına da bu yaftayı yapıştırmak zorunda mısınız? aradaki farkı analaycak bir idraka sahip değil misiniz,önündeki 2 adamın ceza alıp sana yol acmasıyla bir mi yani şimdi lewis in durumu,her halukarda kazanacaktı zaten,şansla ve şanssız,ayrıca rosberge ben soylemedim pit çizgisini aş diye;hatta aşmayı da gectim 3 metre pistin içine gir diye:D

  5. evet bugün alonso çok ama çok şanslıydı glockta öyle hamiltonda öyle. Rosberg ceza alıp gitmese vettel ceza almasa
    hamilton böyle rahatça kazanabilcekmiydi herkese bazı zamanlar şans yardım eder.
    Vede şans her zaman hazır olana gelir.Ama bizim demek istediğimiz bu şans Buttonda biraz daha fazla.

  6. sansli miydi yetenekli miydi bilemem. ancak gonlum rubens'ten yanaydi. red bull'larin da yarisi kotu oldu. iyice zevksiz oldu yaris.

    ayrica button cok buyuk ihtimalle sampiyon olacak. ama benim icin hicbir zaman efsane olamayacak maalesef. bu yeteneksiz demek degil tabi.

  7. yapmayın arkadaşlar,buttona şanslı diyorsunuz alonsoya çok iyi sürdü diyorsunuz böyle ikilemde kalmamak lazım.

  8. bu yarış için jenson rubensden çok iyi sürdü jensonın 680kg ile çıktı rubens ise 655kg ile çıktı ama aradaki farkı rubens açamadı ama jenson önü açılır açılmaz çok iyi turlar attı.ben jensonın form düşüklüğünü ise sürüş sitiliyle ilgili olduğunu düşünüyorum jenson lastiklere nazik davranıyor rubens ise daha agresifti rubensin daha iyi olması kaçınılmazdı.şanslı olduğunu ise düşünmüyorum webber beceriksizse araçları sıkıştırıyorsa jenson ne yapsın vettel kersli araçları geçemiyorsa jenson ne yapsın bu yüzden şanslı işini geçin inşallah haftaya şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz…

  9. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Adam Şanşlı Ama Sadece Şans Adama Puan Kazandırmaz and Bu Sitedeki Kişilerin %90 ı Adam Kötü Pilot Olarak Görüyor Ben Buna Sinirleniyorum

  10. 7 evet sonrası? ondan sonraki 5-6 yarışta sürekli form düşüklüğü yaşadı. Yanlış anlamayın Button'a kötü demiyorum ama şansını her gittiği yerde yanında götürüyor.

  11. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Adam İlk 7 Yarışın 6 Sını Kazandı Sonra Biraz Form Düşüklüğü Oldu Ama Her Pilotda Olabilir Adam Sadece Bir Yarıştan Puan Alamadı Ondada Grojean nın Yüzünden O Yarışta Rahat Puan Alabilirdi

  12. Sadece bu yarış için değil daha önceki yarışlarda da gördük ne kadar şanslı olduğunu rakipleri hep sorun yaşadı ve fark hep aynı kaldı. Kime sorsan aynı şeyi söyler şimdi buttonun şanssız falan olduğunu söyleme!

  13. kimiforever avatarı

    herşey senin şampiyonluğun için sanki button :P:P bu kadarda şanslı olunmaz diyesi gelio insanın yuh…:D

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sinan son bi kac yarışı isle anlarsın neden şanslı olduğunu

  15. Neden şanslı arkadaşım.?

  16. @ulas bende valla çok şanslı.

  17. rakipleri icin cok sinir bozucu bir durum ama bunlarda sampiyonun kim olacaginin bir gostergesi =)

  18. semih özer avatarı

    adam yatarak şampiyon olacak

  19. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Güzel Yarıştın Aslanım Bir Dahaki Yarışta Şampiyonluk İlan Ederiz İnşallah

  20. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ben senin kadar ballı şanslı adam görmedim yaw :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir