Bottas Vettel’i Arkasında Tutmaktan Memnun

yazar:

kategori:

Williams pilotu Valtteri Bottas, Bahreyn GP’sinde Vettel’in önüde yarışı tamamladığı için mutlu.

Vettel ön kanadına verdiği hasarın ardından pite girmiş ve ancak Bottas’ın gerisinde piste dönmüştü.

Yarışı dördüncü sırada götüren Bottas son bölümde Vettel’in yoğun baskısına cevap verdi ve bu yılki en iyi sonucunu elde etti.

Yarışın ardından konuşan Bottas “Yarışın başına oranla son bölüm daha iyiydi. Bazı şeyler deneyerek kendi yerimi savundum. O çok daha hızlıydı ve onu arkamda tutmak iyi oldu. Aynalarıma baktığımda gerçekten çok hızlı şekilde yaklaştığını görüyordum. Yine de yerimi korudum”

“Zor bir başlangıca rağmen maksimumu çıkarttım. Umarım gelecek yarışta daha fazlasını yapabiliriz” dedi.

Felipe Massa ise pit yolundan başladığı yarışta, Maldonado ile yaşadığı temasın ardından aracına hasar verdi ve 10. sırada bitiş çizgisin gördü.

Massa “Bazı pozisyonlar kazanmayı başardım. Pitte ayarları değiştim ama ne yazık ki Maldonado dördüncü virajda aracıma çarptı. Araçta bazı şeyler hasar görmüş olmalı”

“Araç ile mücadele gerçekten çok zordu. Farklı bir strateji denedik ama benim için kesinlikle sinir bozucu bir yarıştı” dedi.


Yorumlar

“Bottas Vettel’i Arkasında Tutmaktan Memnun” için 5 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    williams düzlüklerde geçilmiyor arkadaş vet virajlarda yaklaşıp santim arkasında da olsa wiliiams düzlükte uzuyor tabiri caizse sabaha kadar dönseler ki vetin 3 tur lastikleri iyiydi(bence çok fark ettirmez ama illaki farkı vardır) yinede geçemezdi.
    williams ın bottas ı allayip pullama konusuna gelince öyle olduğunu düşünelim niye yapar amacı ne olabilir?bottas ileride ferrari ye gidicek deniyor giderse bonservis ücreti mi alacak? hayır.
    massa gelmiş geçmiş en şansız pilotlar arasında kafaya oynar arkadaş geçen senede böyleydi kaybedilen şampiyonlukta da, yayın kafasına vurduğu kazada da,bu senede böyle.Frank amca eski kurttur maddi hesaplarda yapar ki bana göre mercedes motorunu dezavantajlı kullanmaya katlanmasıda bu sebepten ama takımı sever.Ayrıca geçen sene gördük red bull bi anda acayip gelişebilen bir takım. Mclaren avrupadan sonra puan potasına giricez diyor.Sauber ferrari desteğiyle deneyimsiz pilotlara göre işi kotarıyor.takımlar şampiyonasındaki yerini riske atar mı?atmaz

  2. Hiç bir takım kendi pilotuna 0 çetirmez saçmalamayın.
    Williamsa mercedesin yardımcı olması lazım.

  3. biraz sakin şampiyon..

    olur böyle şanssızlıklar

    sen massanın bütün bir yıl lastik ısıtamıyorum deyip gerilerde olduğu sene nerelerdeydin

    Alonsonun tek başına kalıp puan topladığı yıl..

  4. ilk 4 haftanın bilançosu.
    1 motor arızası
    1 arka kanat arızası
    1 startta çalıştırılamayan motor.

    telsizden “elektrik problemi gibi görünüyor” diye boyundan büyük yalan söyleyecek kadar satılmış olan smedley, “elektrik arızası yaşayan” motora giren şaftın, aracı anında çalıştıracağını önceden bilmiş gibi sakin sakin “yarışa pit yolundan başlayacağını” söylüyor massa’ya, ve aynen de anında şıkır şıkır çalışıyor motor.

    trafiğin arasında tam 31 (26-57) tur aynı lastikle sürünürken bir beyin sahibi baş da çıkıp müdahale etmiyor. oysa ki ilk pitlere kadar çatır çutur araç geçen massa, ilk pitlerin ardından bottas’ın yalnızca 7 saniye arkasında yarışa devam ediyordu. Sonuç? 3 pit stratejisi bugün de denenmeyecekse ne zaman ey mühendis? 2 pitle gidilecekse neden yarışın yarısı bile olmadan girilen 2. pit ey mühendis?

    cuma gününden bu yana her seansda bottas’ın garajına kök salarak boy boy fotoğraf çektiren sör frank wilyıms, hastane çıkışı sahalara dönüşün muhteşem oldu. doğum gününe denk gelen bu yarışta alacağın hediyeyi bu kadar açıktan sipariş etmeni miden kaldırdıysa sorun yok. güle güle sevişin baba oğul. massa’nın etini ancak böyle elini ayağını bağlayıp leş kargalığı yaparak yiyebilirsiniz, afiyet olsun. zehir zıkkım olsun.

    1. Williamsta salak zaten her puanın önemi olan şampiyonada sırf gıcıklığına böyle şeyler yaptı dimi

      Massa bu sene formunda elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bugün sadece fazla şansızdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir