Minardi M193

Minardi tarihinde üretilen 12. araç olan M193, 1993 yılında Gustav Brunner tarafından tasarlandı. Aracın teknik direktörü Aldo Costra, aerodinamik sorumlusu ise Rene Hilhorst’du.

Yakıt ve yağ olarak Agip’i kullanan Minardi, Ford Cosworth’ün ürrettiği HB model V8 motora sahipti.

Christian Fittipaldi, Fabrizio Barbaza, Pierluigi Martini ve Jean-Marc Gounon’un kullandığı araç sezon içerisinde 16 kez yarış dışı kaldı. Bunlardan 5’i kaza, 4’ü vites kutusu, 3’ü spin, 1’i direksiyon, 1’i egzoz, 1’i lastik ve 1 tanesi ise yarıştan çekilmeyi.

M193, 16 yarışlık macerasında 1 kez 4. ve 1 kez 5. oldu.


Yorumlar

“Minardi M193” için 5 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Kemal bu arada ellerine sağlık. Bunca zamandır eski pilotlar olsun araçlar olsun aksatmadan yayınlamaya devam ediyorsun. En azından hatırladıklarımızla eski günlere dönüyoruz sayende.

    1. Teşekkürler, elimden geldiğince bu uygulamayı devam ettirmeye çalışıyorum. Aynı pilotu iki defa yapmamak için pilot bulmak çok fazla zaman alıyor. Yine de hergün buluyoruz. Sizden güzel yorumlar duymak bizi daha fazla motive ediyor 🙂

  2. vw-tdi-power avatarı

    Meraktan soruyorum, aracın teknik direktöründe yazım hatası mı var? Aldo Costa mı yoksa cidden Aldor Costra diye biri mi var ? Sanki adamın çakmasını bulup araç yaptırmışlar gibi 😀

    1. :))) Aldo Costa. Arada hatalar yapıyoruz kusura bakmayın 🙂

      1. vw-tdi-power avatarı

        Tabii ki olur hatalar arada sırada insanlık hali 🙂 dikkatimi çekti söyleyeyim dedim espriyi de kaçırmak istemedim 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir