“Raikkonen’in Dönüşünün Mimari Allison”

yazar:

kategori:

Raikkonen’in menajeri, Fin pilotun 2015 yılında gösterdiği performansta James Allison’ın büyük rolü olduğunu itiraf etti.

Raikkonen geçen yıl geri döndüğü Ferrari’de kötü bir sezon geçirmiş ve geleceği hakkında soru işaretleri oluşmuştu.

Ancak bu yıl yenilenen takımla Raikkonen adeta yeniden doğdu ve pazar günü 2013’ten sonra ilk kez podyuma çıktı.

Turun Sonomat’a konuşan Raikkonen’in menajeri “Evet, Ferrari ile Raikkonen’in zamanındaki Lotus arasında bariz benzerlikler var”

“Her iki lastikte de güçlü. Çünkü yeni Ferrari eski Lotus ile aynı imzaya sahip. Kimi aracın ön tarafını iyi hissettiği zaman en iyi sürücülerden birisi oluyor. Şuanda da durum bu” dedi.


Yorumlar

““Raikkonen’in Dönüşünün Mimari Allison”” için 19 yanıt

  1. yarış kazanamadığımız sürece
    vetteli bu sezon mağlup etmediğimiz sürece
    vede tüm zamanların fastest lap rekorunda 2.olup.gerçekte ”benim gözümde” ise 1.olmadığımız sürece rahat değilim
    kimi emekli olacaksada bunları başardıktan sonra olmalı
    not:geçen sezonki ferrari ve alo-kimi masalı beni hiç rahatsız etmez.zira önü sağlam bir araba ile işte kimi
    kimi den dahada fazlası gelecek buna tamamen inanıyorum

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ben isterdimki Mercedes’in frenleri bitmeden raikkonen’in rosberg’i geçmeye çalışması ve bence güzel mücadele olurdu Rosberg güzel ataklar yaparak birazda olsa iyi dakikalar izletti Raikkonen strateji ve kusursuz sürüş üstüne şansla 2. oldu böyle devam kimi 1.lik te gelecek eminim

  3. Önce kendimi sonra seni vururum(Abu Dhabi 2010) avatarı
    Önce kendimi sonra seni vururum(Abu Dhabi 2010)

    forza ferrari

  4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Raiyi bu dakkadan sonra kimse tutamaz ben diyeyim 🙂

  5. Şöyle sıcaktan kavrulan yarışlar gelsin hele, buna birde Ferrari’nin azıcık gelişen performansı eklenirse Bu sefer Mercedes 3 ve 4 lük için savaşacak.

    Mercedes motorunun da sıcağı pek sevdiğini düşünmüyorum, biR yarış sıcak geçti Ferrari oldukça güçlüydü.

    Kimi sürekli ileriye yönelik iddialı açıklamalar yapıyor demekki proje gelişim yönü iddialı seyler içeriyor.Buna ek Allisonda agresif bir gelişme planı olacağını söyledi, of of 2007ye doğru gidiyor sezon, Kimi böyle zamanların adamı hadi Kimi biraz sıralama performansını iyileştirmeliyiz.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Abi sürekli sıcaklığı bekleyemeyiz.Aracın biraz daha gelişmesi lazım downforce noktasında.Dün rosberge baktım vettele virajlarda 1 sn üstüne çıkarıyor hemen.Atılım yapılması lazım aero anlamında biraz daha araca.Dün vettelin hataları zaten maksimum zorlamasından kaynaklanıyor.Mercedes aero ve motor anlamında güçlü olduğu için bizden hala 0.5 sn öndeler ve hata yapma lüksleri biraz daha düşük.Şampiyon olmak için bu sene daha fazla yarış kazanmamız lazım.Ama mercedes bence inanılmaz hızlı biraz daha gelişmemiz lazım..

      1. Mercedes’e baktığında aero anlamda çok yüklü bir araç, tasarımı daha detaylı bunun sebebinin proje olarak Ferrari’den zaman olarak daha ileride olduğunu düşünüyorum.Dolayısıyla Ferrari’nin potansiyeli daha çok olabilir ki gelişim hızına baktığımızda bu fikir doğru gibi duruyor.

        Ferrari Mercedes’i yakalayacak, daha iyi bir temeli var motor güncellemeleri geliyor hızlı bir şekilde.

        1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          Temeli 2014 ise geçmiş olsun.Bu araç bence geçen senenin evrimi değil.Başka bir tasarım yapısı var Heryerde söyledim.Red Bull’da Newey’di .Ferrari’de ise Allison olacak inşallah

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Neye göre Mercedes motoru sıcağı sevmiyor ? bi kanıt veya bi dayanağın varsa söyle bizde öğrenmiş olalım ?

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari geçtiğimiz 5-6 sezona kıyasla daha fazla puan topluyor. Bunda en büyük etken iki pilotun da eve iyi puanlar getirmesi. Araç neyse onu gösterip podyuma sürekli taşıması. Son zamanlarda hep tek pilot ile bir şeyler yapılıyordu. Bu sezon işler tersine dönmüş. Vettel ve Kimi iyi bir kombinasyon. Hataları minimize edersek bu sezon bir kaç zafer daha kazanabiliriz.

    1. bence ferrarinin en büyük gelişmesi James Allison sayesinde. bu adamı buraya getiren Stefano Domenicali yede bir tebrik yollayalım.

    2. bence artık birkaç zafer değil, 4-5 zafer daha demelisiniz 🙂 ferrari ucu ucuna kaçırıyor zaferleri. rosberg i geçiyorsunuz. hamiltonu da geçeceğiniz zaman gelecek

    3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Evet hataları minimize ediyorlar ama dün vettelin yarışta yaptığı hatalara baktım tamamen üst düzey zorlamasından abi aracı öldürmüş canını tutmuş böyle elinde o yüzden fren noktalarını kaçırmış lastikleri bitirmiş felan.Mercedes çok hızlı çok iyi baskı kuruyor öndeki araca.Bottasın arkasına geldiğinde de zaten yarıştaki hayal kırıklarıyla birlikte konsantrasyon azalması oldu ve istediği atakları yapamadı.

      1. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
        ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

        Üst düzey zorlamamı mı? ahaha vettelciler kendini avutmaya devam ediyor.Bahaneler bahaneler bahaneler…..

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Dün çok çocuk var dedim buralar da yorumumu sildiler.Alın nasıl net şeyler ortaya çıkıyor.Site yöneticilerine inanılmaz sinirliyim.

        2. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Desteklediğin pilot vettel 4 kere şampiyon olduğu için o yıllarda şampiyon olamamış olabilir ve bu durum vettele nefret duymana sebepde olmuş olabilir fakat yaptığın yorum vettelden bir şey eksiltmez için rahat olsun .çok zamanı da yok ferrari farkı biraz daha kapatsın ham da tokatlanacak (ros şimdi harcanıyor zaten)

          1. Napolyon1453 avatarı

            Ham tokatlanacak ha hahaha 😀 Eşit arabalar bile olsa bu dediğinin olamayacağını düşünüyorum.. Vettel anca rosberg ile uğraşır onda ise kimin kimi tokatlayacağı belli olmaz. Hamilton u anca rai tokatlardı oda 10 yıl önce ki rai idi 🙂 Tokatlamak kelimesini bu kadar fazla kullandım ki sana bile itici gelmesi için.

            1. SebastianVettel05 avatarı
              SebastianVettel05

              Yav nasıl komiksin öyle :))

            2. Hmm o kadar olsun canım 4 sene tur yiyip durdu Hamilton az biraz Vettel yesin sevinsin 🙂

              4-5 sıralara bekleriz eskisi gibi duvarlara çarparsa en azından gülücek bir şeylerimiz olur 🙂

              Ha bu arada Hamilton artık pitte araçlara çarpmıyor cidden bir gelişme göstermiş aferin ona 2 saniye hızlı araçla pistte daha az tehlike yaratıyor kafamız rahat 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir