Mercedes Performans İçin Fren Soğutmasından Ödün Vermiş

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Bahreyn’de daha iyi performansa sahip olmak için fren soğutmasından ödün verdiklerini bu yüzden yarışta fren sorunları yaşadıklarını söyledi.

Ferrari’nin cuma günü uzun sürüşlerdeki performansına cevap vermek için Mercedes cuma akşam ayarlarda bazı değişiklikler yaptı.

Özellikle yarışın son bölümünde Mercedes pilotları frenlerinde sorun yaşadı. Rosberg, Raikkonen’in kendisini sıkıştırdığı anlarda sorun yaşayınca pist dışına taştı ve Raikkonen kolay bir şekilde geçmiş oldu. Benzer sorunlar yarışın sonunda Hamilton’da da yaşandı.

Wolff “İyi bir yarıştı ve cuma günkü antrenmanların ardından sıralama için yaptığımız değişiklikler doğru çıktı. Araç her iki lastikte de en hızlısıydı. Kesinlikle 1 ve 3.lükten mutlu olmalıyız ancak herkesin şüphe duyduğu Nico bugün en iyi halindeydi. Sıkı mücadele etti, geçiş yaptı ve o pozisyonu fren hatasıyla kaybetmesi kötü oldu.”

“Trafikte Nico’nun frenleri çok sıcaktı. Sebastian ve Kimi ile mücadelesinde Nico çok fazla mücadele etti ve sert fren yaptı. Bunu takip ettik. Ardından yarışın sonunda tur bindirmeler vardı ve o esnada fren sıcaklıkları tavan yaptı. Her iki aracımızda elektronik fren sisteminde, aynı virajda sorun çıktı. Düzlüğün sonundaki sert fren noktasıydı. Orada elektronik frenler geleneksel frene dönünce savunma yapacak silahları kalmadı.”

“Elektronik fren sistemi sıkıntı çıkardığında bir şey yapamazsınız. Pedal uzar ve araba durmaz. Nico’nun başına bu geldi.”

“Ayarlarla ilgili bir sorundu. Araçta yaptığımız değişikliklerin fren sıcaklıklarını etkileyebileceğini biliyorduk bu yüzden ne yaptığımızın farkındaydık. Ancak zor bir yarıştı. Çok fazla geçiş oldu, özellikle Nico’nun tarafında. Ve her iki araç yarışın sonunda tur bindirmelerde zorlandı. Hava koridorunda bir kaç arabayı takip etmek zorunda kaldılar ve frenler bu yüzden ısındı.”

“Nico’nun fren sorunu şaşırmadı çünkü yüksek sıcaklıkları gördük. Lewis’in aracı ise sürpriz oldu. O, Kimi’nin tur bindirmeler esnasında yükseldiğini görmesiyle zorlamasının ardından olsa gerek.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes Performans İçin Fren Soğutmasından Ödün Vermiş” için 15 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Heh işte ben de bunu diyordum ki malumun haberi yapılmış. Yoksa pilotların bilerek gezinti modda sürdüğü yok.Birinci ağızdan itiraf ediliyor işte.

  2. Geçen seneden farklı birşey değil. Setup da zorlandıklarında her zaman ki gibi frenlemeye abanıyorlar ve sömürüyorlar. Birilerinin yakın olması dayanıksızlıklarının ortaya dökülmesi için yeterli. Geçen sene Redbull elinde idare ederin üzerinde bir motor olmadığı için bunu çok fazla ortaya dökemedi. Bu sene MB ‘nin açıkları biraz daha fazla gündem de sezon devam ettikçede öyle olacak. Sezon’lar devam ettikçe bu tip açıklarını da telafi ederler yakın gelecekte tekrar evrim olmayacağına göre de MB’nin daha zamanı çok bu paket olmadı baştan yapalım demedikleri sürece…
    Çakma da olsa ucu ucuna şampiyonluklar daha değerli kılar..

  3. hamilton ferrari ile anlaşdığı an alons mercedese atlar 😀

    1. keşke gitsede orayıda karıştırsa heyecan gelir biraz

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bende böyle olduğunu tahmin etmiştim.Fren soğutma kanallarını küçülttüler büyük ihtimalki ısınma sorunu oldu.Bence gereksizdi.Ferrari zaten aman aman bir baskı oluşturmadı aksine pist üstünde 3 kez Vetteli 1 kezde Raikkonen’i geçti Rosberg.Sıkıntı yok devam İspanya’daki güncellemelerle yerimizi biraz daha sağlamlaştırmayı umuyorum.

    1. Tamam o performans için yaptıkları şey sayesinde bir aman aman baskı hissetmediler. O_O

  5. Performans için frenden ödün vermek ne kadar mantıklı? Fren sistemi bu sonuçta özellikle Rosberg çok ciddi mücadelelere girdi ve ciddi şekilde zorladı frenleri. Tur bindirme esnasında veya herhangi bir frenleme esnasında öndeki araca çarpıp kaza bile yapabilirdi ya da frenler hiç tutmayıp bir yere çarpabilirdi. Belki bunun olmayacağını umarak çıktılar piste ama umarım bu yarışta neler olabileceği hakkında fikir edinmişlerdir. Performans için hem kendi pilotlarını hemde diğer pilotları tehlikeye atmak sorumsuzca bir hareket. Kumar oynayacak fren yerine daha farklı bir şey bulurlar umarım.

  6. Kimse kizmasin ancak Ferrari de pilot problemi var. Su anki ikili ham i pist uzerinde zorlayamaz. O koltukta alonso olmaliydi. Belkide ferrari mercedesle denk yaris hizinda suan.

    1. bırakın artık şu yorumları arkadaşlar başkasının arabasına halleneceğinize kendi aracınıza yoğunlaşın biraz
      bıkmadınız aynı yorumu yapmaktan senelerdir vettel varken redbull sonra mercedes şimdi ferrariyemi döndünüz tekrar

    2. vw-tdi-power avatarı

      Alonso olsaydı böyle bir araç çıkacağı ne malum ? Ninemin sakalı olsaydı tadındaki yorumları bir kenara bırakma zamanı geldi. Alonso McLaren’da yeni ve zor bir mücadeleye girdi-sonucunu alacak 2 veya 3 sene içinde bana sorarsanız-, şimdi gelip desek Hamilton o araçta olsaydı puan alırdı diye ne kadar mantıklı ? Sürüş karakteri diye bir şey var sonuçta.

  7. vw-tdi-power avatarı

    Durum buysa öncelikle Ferrari’yi sonra da bu dört yarışta da çok iyi iş çıkaran Raikkonen ve Vettel’i-bu yarış biraz yokları oynasa da-tebrik etmek gerekir.

    Mercedes Kanada’da bu kumarı oynayamaz sanırım.

  8. Mercedes ateşle oynamış. Fren sorunu oldukça ciddi bir mesele, iki araçla birden yarış dışı kalabilirdiler. Tüm bu risk sırf Ferrari’nin önünde kalabilmek için. Ciddi bir baskı hissediyor olmalılar.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Bakalım nereye kadar devam edicek böyle.İspanyayı bekliyelim bakalım 🙂

    2. Baskidan dolayi fren sorunu yasayip boyle bir aciklma yapmis da olabilirler mi acaba ???

      1. Baskıyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hamilton Kimi tarafından yakalanamayacak mesafedeydi ama o da aynı fren sorununu yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir