Ferrari’nin Yükselişi Hamilton’un Mercedes’e Karşı Elini Güçlendirdi

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Ferrari’nin kendilerine yaklaşmasıyla birlikte Lewis Hamilton’la yeni anlaşmaya varmalarının ardından daha önemli olduğunu söyledi.

2013’te Mercedes’e katılan son dünya şampiyonu Hamilton’un 3 senelik anlaşması bu sene sonunda bitiyor ve taraflar henüz yeni anlaşmaya varamadılar.

Bir ara iki taraf yeni anlaşmaya çok yakın olduklarını söyledi ancak son günlerde Hamilton – Ferrari söylentileri hız kazandı. İddialara göre Bernie Ecclestone, Hamilton’un kariyerini Mercedes’te tamamlamasını istemiyor ve onu kırmızılarda görmek istiyor.

Ferrari’nin yükselişinin yeni anlaşmada etkili olup olmayacağının sorulması üzerine Wolff “Tabi ki Lewis bir faktör ve o, araç içerisinde olağan üstü birisi.”

“Hayatta her zaman olduğu gibi kazan – kazan durumu olmalı ve şu anda durum kazan- kazan şeklinde.”

“Aracımızda çok hızlı birisi var ve aracımız da çok hızlı.”

“Takım içerisinde sağlam bir temel var; uzun vadede katlanılabilir temellerde başarılı olabilecek bir organizasyon oluşturduk.”

“Ferrari’nin çok güçlü bir şekilde geri gelmesiyle Hamilton’u takımda tutmak kazan – kazan durumu olacak.” dedi.

Hamilton Bahreyn galibiyeti ile bu sezon gerçekleştirilen 4 yarışın 3’ünü kazandı ve şampiyonada takım arkadaşının 27 puan önünde yer alıyor.


Yorumlar

“Ferrari’nin Yükselişi Hamilton’un Mercedes’e Karşı Elini Güçlendirdi” için 19 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Heran herşey olabilir.2016’da Ferrari gerilere düşebilir.(pek sanmıyorum para+james Allison var) gelişimde geride kalmazlar.Mercedes sağlam bir şekilde ilerliyor.Ross Brawn iyi bir temel kurdu ve gitti.Mercedes gelişim yarışında geride kalmazsa ki kalmaz gibi duruyor.Çok bilinmeyenli bir sezon olacak hem bu sezon hemde 2016

    1. aynen mercedesin geri kalacağını sanmıyorum para var motor desen çok iyi yapıyorlar zaten mühendis desen en iyilerinden var gelişimde acemilik çekmezler heralde …

    2. Benim gönlümden geçen 1+1 yıllık yapsın yeni anlaşmayı McLaren gelişirse yuvasına dönmesini çok isterim.Hem Alonso birde ustayken kapışsınlar o hesap yarım kaldı.

      1. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
        ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

        hamilton eziliceğini bilip böle bi riske girmez. 2012deki satıştan sonra mclaren hamiltona 2007deki gibi daha iyi olan aracı vermez bence

      2. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Güzel olur aslında. Böyle bir durumda sıralamalarda Ham büyük ihtimalle önde olur ama yarışta nasıl bir tablo oluşur kestirmek güç.

  2. Bernie istesin abi, ne oluyor yani? Deli oluyorum şu moruğa.

  3. Şöyle bir senaryo yazayım, 2016 da Lewis 1 yıllık anlaşma yapar. Ferrari Kimi ile devam eder ancak 2016 da şampiyon Vettel olur. Tabi Vetteli en çok zorlayan pilot Lewis olacak ve Ferrari hem Lewis baskısından kurtulmak hem de Kimi yerine iyi bir pilot almak için Lewisi transfer eder. 2017 de Lewis Ferrari ile sampiyon olur. Bu arada artık Ferrariyi Mersedes degil Mclaren zorlar ve 2018 de Alonso şampiyon olur. Tabi Ferrari de Lewis-Vettel sıkıntısı başlar ve Lewis 2019 da Mclarene geri döner. Orda Alonso-Lewis ne yapar onu bilemedim 🙂

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Ferrari’nin Ham ve Vet i bir arada yarıştıracağını hiç sanmıyorum.. Lewis seneye Mercedes’le devam edebilir. Mclaren Honda bu sene rekabetçi olabilirse sonraki seneye Mclaren’e geçebilir bence. Hamilton’ın Ferrari’ye geçişi bence ancak Vettel’in bir şekilde gitmesiyle olabilir.

  4. Bahreyn yarış tekrari Türkçe anlatım

    http://ok.ru/video/26724469405

    1. OtonomAktor avatarı

      eyv. ya bu yarışı Serhan Acar dan izlemek istiyordum tam link bakıyordum çok sağol 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        türkçe yayın bulamıyorsanız yarış esnasın da ben vereyim link ?

        1. güney ateş avatarı

          çok iyi olur. sitenin yarış, antreman, sıralama izle bölümüne türkçe anlatım linki koyarsanız iyi olur. teşekkürler.

        2. ver ver. iyi olur.

        3. OtonomAktor avatarı

          valla on numara olur çok memnun olurum.

      2. önemli değil 🙂

    2. serhan acarin anlattigi yarisi izlemek ayri bir tat veriyor tesekkurler link icin.

  5. mercedes kesenin ağzını açmalı yoksa lewis elden gider demedi demeyin eğer iddialar doğruysa sizin direttiğiniz fiyatın fazlasını ferrari verebilir ve herkes kırmızı arabayı sürmek ister 😀 ama ben mercedeste kalacağını düşünüyorum özellikle bu turbo motorlar devam ederse …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir