Vettel: “Mercedes Tam Potansiyelini Kullanarak Yarışmadı”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Mercedes’in Bahreyn yarışında tam potansiyelini kullanarak yarışmadığını düşünüyor.

Bahreyn’de lastik kontrolü çok aşırı durumda değildi ancak yarışın 2. bölümünde zirvedeki 3 pilot arasındaki farklar kapandı.

Vettel “Bence yarışta çok güçlü performansa sahiplerdi, orta bölümde gösterdiklerinden muhtemelen daha iyilerdi bu yüzden onlara yapay olarak biraz daha yakındık. Ancak bu durum bizim takım için çok iyi oldu çünkü onlar Kimi’ye kıyasla yavaşladılar ve Kimi sonunda onları yakalamayı başardı.” dedi.

Mercedes’in motor değişikliği konusunda gelen baskılar karşısında bilerek mi yavaşladığının sorulması üzerine Vettel “Aptalca bir şeyler yapmaya çalıştıklarını düşünmüyorum. Lewis ve Nico’nun mümkün olduğu kadar zorladıklarından eminim. İlk pit stoplardan çıktığımızda çok yakındık.”

“Bu yüzden o an bilerek yavaşlamıyorlardı ancak ikinci bölümde lastikleri daha fazla kontrol ettiler çünkü lider giderken önünüz boşsa ve temiz havadaysanız bunu yapabilirsiniz.”

“İstediğinizi yapabilirsiniz çünkü  kısa sürede tekrar pit yapmak mantıklı olmayacağı için uzun bir süre pitte durumu telafi etmeniz gerekmeyecek. Ancak bu normal bir şey. Geçen sene bilerek yavaşlamadılar ancak bu sene bunu yapmak için daha az sebepleri var.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Mercedes Tam Potansiyelini Kullanarak Yarışmadı”” için 15 yanıt

  1. zekeri sayin avatarı

    Senna-prost-alesi-irvine ve hakkinen shumi donemlerinden beri f1 i izlerim.
    Sunu rahatlikla soyleyebilirim ki; mercedesin araci pist mist dinlemeksizin 2inci takima tur bindirecek gucte.Pilotlar sanki bir tiyatro sanatcisi edasiyla rollerine sikica sarilmis berninin yonetmenliginde sanatlarini icra ediyorlar.f1in bahsettigim donemlerindeki saf kazanma arzusunu hic goremiyorum daha cok parasal kaygilar on pilanda.pilotlar showmen edasinda..rekabet yok diye hizli takimin bilerek ustelik kendilerinin de gonul rizasiyla yavaslatilarak f1 e heyecan katilmasini istemiyorum kabullenemiyorum.mercedes her aciklamada sporun gelecegi icin ferrarinin kendilerini yakalamasindan mutlu oldugunu.berni motorlar degismezse mercedesin yenilmezliginin yillarca surebilecegini.vettel kazanmanin mercedesin lutuflarina bagli oldugunu beyan edip dururken

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bir yerlerden kısıp başka bölüme odaklanmak aracı zorlamamak değildir. Zaafı olan alana yönelmiş ancak yarış sonlarında yaşadıkları problemi gördük. Bu da tam gaz gitmekle farksızdır. Eğer tam gaz gitseydi bu sefer ciddi dayanıklılık sorunları olacak araçlar patlayacaktı belki de. Sonuç olarak değişen bir şey yok. Kimse rüya aleminde değil. Bazen böyle pist şartlarında kazanma şansımız olacak. Hem adamların başına bela açmaktan hem de çok geride olmaktan bahsetmek çelişkidir. Ferrari böyle pist ve koşullarda rakibine çok yakın olacaktır,gerisi hikaye.

  3. Lastikleri korumak için tam gaz gitmediğini söylemiş bunda yanlış birsey yok.Nerdeyse bütün takımlar bunu yapıyor.

    Madem zorlamadı yakıt harcama seviyesi Ferrarilerle aynıydı.

    Ferrari bu yarışta lastiklere iyi davranmasını kullanarak Mercedesleri erken pite zorladı.İstediğini de aldı, Ya bir pit fazla yapacaklardı yada koruma modunda olacaklardi.

    Onlar korumayi seçti, Kimi de sert lastikleri mükemmel kullandı, 2 tur erken pite girmeliydi Ancak geçti artık.

    Önümüzde ispanya yarışı var, lastikleri çok zorlayan bir pist ancak ön sol lastik biraz sikinti oluyor.Mercedes on lastikler de sikinti yaşamadı.Ama sıcaklık ne kadar yüksek olursa Ferrari’nin işine o kadar gelir.

    1. mercedesin yeni ön kanadı ön lastikleri soğutmak için yapılmış yabancı bir sitede görmüştüm rüzgarı yakaldığı gibi lastiğe dağıtıyor ön lastikleri iyi korusalar da arka lastiklerin durumu havaya göre erken veya daha geç bitebiliyor ..

  4. Bahreyn yarışıyla ilgili haberin altında da söylemiştim Mercedes güç anlamında hala çok önde. Ferrari tabiki gelişti güçlendi ama Vettel Ferrari taraftarlarının bazıları gibi rüya görmüyor en azından… Polyannacılık yapmıyor ayakları böyle yere baktıkça daha başarılı olacak Ferrari.. Zafer sarhoşu Mercedes ise çok puan kaptıracak ama aracınla bütünleşen Lewis uzar gider

  5. vallahi ben onu bunu bilmem mercedes zorladı mı bizi mi kandırıyor bilmiyorum ortada bir gerçek var saçma sapan kurallar ve lastik yüzünden takımlar yarışlarda lastik korumaktan başka bir şey yapmıyor tek amaç bu bahreyn de ham ros vet rai arası yarışın başında farklar çok azdı bir tane bile deliler gibi zorlayan adam yoktu niye lastikler çabuk biteceği için lastik koruma yüzünden adam gibi geçiş izleyemiyoruz zorlayan pilotlar göremiyoruz benim tek istediğim sonuna kadar rekabet olması

  6. zekeri sayin avatarı

    Lanet olsun…
    Ali cengiz oyunlarinin donmedigi kurgunun ve cirkrfligin bulasmadigi bir sey kalmadi mi be…yaziklar olsun boyle spora ve spor anlayisina.yarisi izleyen biri olarak vettele katilmamak mumkun degil.mercedes gaza dokundugunda ferrariye yakinlasisini gorup de ferrari mercedesi yakalamus felan demek ancak saflik olur.kysura bakmasin kimse yok frenler arizalanmis yok rai ucmus 2.nci olmus birakalim bunlari ..mercedes elindeki aracla iddia ediyorum 1 tur geriden baslasa en hizlisina yetismezse bir sey bilmiyorum.bundan sonra sonucu belli yarislar izlemeyip aklimla dalga gecilmesini engellemek adina f1 yarisi izlemekten vazgeciyorum.taki bu sahtekar ve paraci f1 yonetimi bu spordan defolup gidene kadar.

  7. hepsi doğru olsa bile yanlış olan 2.bölümde yarışı kontrol ettikleri (mercedesin) ki o bölümde yarışı force eden kimi raikkonendi bunu atlamış vede kimi nin orta sert hamurlu lastiklere rağmen (yani dezavantajlı lastiklere )rağmen yumuşak hamurlu lastiklerle yarışan mercedesle aynı tempoyu tutturduğunuda atlamış.tabi tabi.ilk yarışlarda talih yanınızda olmazsa rakibinizde yüklenir ama bastian ı bunların hiç biri kurtaramayacak.sıralalama turları falan hikaye olacak zira puanlar yarışta veriliyor;sıralama turlarında değil. yarış sonrasında veriliyor.
    ayrıca mercedes daha güçlü performansa sahipdiyse o zaman sıtrateji hatası yapmışlardır ki kimi enselerinde bitirmiş yok sıtrateji hatası yok ise o zaman kimi direk olarak uçmuş ki daha sert hamurlu lastiklerle daha yumuşak hamurlu lastiklere sahip olan mercedesi yakalamış.!

    1. haa james allison ve lotus vari araç mantık sınırları dahilinde ama bu aracı en iyi ve optimum kullanmak önemli:kimi bu konuda şanssızlklar yaşadı ilk 3 yarışta buda göz önünde
      birde şu var james allison ve kimi aynı takımda lotusda kalsa idi vede bütçe sınırı vs olmasa idi 2012 den sonra bu takım şu an şampiyonluğa oynarmıydı.yani mercedes hegamonyasına son verebilirlermiydi ? ferrari zaten bu durumda olmayacaktı zira james allisonda lotus da kalacaktı.yani lotus rüya takım olabilirlermiydi ?

      1. Fabrika takimi olmadiktan sonra cok zor.Kimi ayrilmadan once israrla bunu belirtti lotusa fabrika ile anlasmalarini ama olmadi.

      2. Lotus Mercedes motoru ile şampiyon olamaz Renault ile hiç olamaz. McLaren boşuna Honda’ya geçmedi.

      3. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
        ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

        kiminin lotusta yarışta dönemde yanlış hatırlamıyorsam eric boullier lotustaydı sanki eric bir fransız olduğundan renault o dönem yardım etmiş olabilir motor konusunda lotusa

    2. Mercedes gp avatarı

      İki lastik arasında yaklaşık 2 sn var kiminin o lastiklerle mercedesleri yakalaması çok zordu öndekiler tempo düşürdü belki kimiyi ciddiye almadılar bilmiyorum. Ama kimininde hakkını yemiyelim haketti helal olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir