Smedley: “Ferrari’yi Yakalamak Zor Olacak”

yazar:

kategori:

Williams takımı şu anda bulunduğu yerden yukarıya çıkmanın zor olacağını kabul ediyor.

Takım geçen sezonu galiplerin ardından en hızlı takım olarak tamamlamıştı.

Williams Şef Mühendisi Rob Smedley, “İlk dört yarışın ardından gridde güç dengesini rahatça görebilirsiniz.”

“Barselona için bir takım güncelleme hazırlıklarımız var ama Ferrari’yi yakalamak çok zor olacak.” diyor.

Felipe Massa, Williams’ın düşük bütçesinin etkisinin Ferrari karşısında kendini göstermeye başladığını söylemişti. Claire Williams ise bu konuda, “üçüncülük utanılacak bir durum değil.” diye konuşurken aynı zamanda Massa’ya katıldığını da belirtiyor.

“Ben her zaman meselenin sıkı çalışmak ve diğerlerinden daha akıllıca hareket etmek olduğunu söylerim. McLaren ve Ferrari gibi takımlar her zaman bizden daha büyük bütçeye sahipler ama biz de onlar karşısında 16 şampiyonluk kazandık.”

“Ferrari’nin zaten ellerinde olan bütçeye 100 milyon daha ekleyerek gelişimi sürdüreceğini duydum. Bu neredeyse bizim bütçemizin tamamına eşit! Açıkçası, elimizde onların bütçesinin üçte biri varken, onlara karşı kazanabilmeyi çok isterim.

Ancak meseleye mühendislik açısından bakan Smedley işlerinin ne kadar zor olacağının farkında.

“Araçlarımızdan şimdiye kadar iyi bir performans aldık. Çalışmalar devam ediyor. Ancak hızımızın çabucak artmasını beklemiyoruz. Arkamızda da Red Bull gibi takımların olduğunu unutmamamız gerek. Çok iyi bir organizasyona, ekipmanlara ve hatrı sayılır bir bütçeye sahipler. Sorunlarını çözdüklerinde şimdi olduklarından çok daha iyi olacaklar. Kısacası, rakiplerimizin hepsi oldukça güçlü.”

 


Yorumlar

“Smedley: “Ferrari’yi Yakalamak Zor Olacak”” için bir yanıt

  1. bende buna bayılıyorum bizim bütçemiz düşük tamamda siz motor yapmak için para harcamıyorsunuz para verip motor alıyorsunuz yani bir motor departmanınız yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir