F1 Lastiklerinin Evrimi


Yorumlar

“F1 Lastiklerinin Evrimi” için 3 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    oluklu bridgestone-michelin lastikleri özledim. insan lastikleri bile özler mi f1 de ama özlüyoruz işte o hale düşürdüler f1 taraftarlarını.

    1. Siz o dönemi özlemişsiniz takımların mücadelesini vs
      latikleri, lastikçilerin kapışmasını değil. : )
      Yoksa o oluklu kaba taslak lastikleri kimse özlemez şimdi ki lastiklerin yanında halt etmiş onlar. O dönemin sonunda ki lastikler F1’in gelişmiş zamanlarında gördüğü en kötü, kalas, acemice, hakaretvari, (daha ne sayayım bilemedim:) ) lastiklerdi….. F1’e gelmiş en kötü şeylerden biridir o oluklu lastikler saçma sapan bir kararla başladılar ve tek sebebi hızı kolayca düşürmekti nedeni malum imola kazası… Gill kazasından sonra da böyle şeyleri kolay konuşabildiklerinden ilk başvurdukları yol oluyor lastikler.. nasıl olsa üreticileri 1 senede değiştirebiliyor ürünlerini.. 2007 vs hamurların en berbat olduğu dönemlerdir. 2005-06 da saçma sapan lastik vakaları yaşanmıştır. 80’lerin sonundan 94’e kadar ki lastik dönemi iyidir gelişkin kafa yapısı vardır şahit olsaydınız bu döneme sonra ki hele yarış boyunca tek lastik kuralının olduğu günleri özlemezdiniz kesinlikle. 2010 ve sonrası dönem gelişmiş kafanın döndüğü dönemdir bana göre bir önceki döneme göre daha iyi ancak 05 deki gibi lastik kaynaklı çok fazla sonuç tesiri olan dönem oldu bu hoş olmadı oysa kaybedilen performansların önemli bir kısmını bu gelişmiş yumuşak hamurlar geri kazandırdı.
      Lastikler patlamanın yarılmanın dışında pilotun hayatına devasa tesir etmemeli bu tesir yarış halinde %15 üzerine geçmemeli ama motorsporlarında genellikle geçer [sim oynarken tesir etsin diye ayar yaparız bazen bizde:) ] 4 temelden biridir çünkü lastikler her zaman sonucu belirleyen faktörlerin başında gelir lastik taşımak ancak sonucu birkaç adetten fazlaca değiştirince hoş olmuyor tesir etkisi tabi ki. %5 tesiri olması da kötü bir durum olurdu.

  2. oluklu bridgestone derim susarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir