Alonso, Hamilton'a Karşı Taarruza Geçti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso sonunda kendisi hakkında yorumlarda bulunan eski takım arkadaşı Lewis Hamilton’a cevap verdi.

Geçtiğimiz sene yaşanan çalkantılı takım arkadaşlığının ardından Fernando Alonso Mclaren ile yollarını ayırmıştı. Ayrıldıktan sonra Hamilton hakkında pek konuşmayan Alonso R28’in lansmanında da bu konular hakkında konuşmayacağını belirtti.

Alonso "Bu konularda konuşmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum." demişti Paris’te.

Ancak daha sonra İspanyol TV’si Telecinco ile kısa röportajında Alonso Hamilton’un yorumlarına cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Lewis Hamilton, Alonso saysinde nasıl davranılmaması gerektiğini öğrendiğini belirtmişti. Bu konunun açılması üzerine Alonso "Bunun bir cevabı hakettiğini düşünmüyorum."

"Bana göre ne kadar az konuşulursa o kadar iyi, aksi takdirde şu an F1’de hiç bir şey yapmamış birisi hakkında konuşuruz." dedi.

Alonso ayrıca Mclaren’in 2008’de şampiyon olabileceğinden şüpheli olduğunu belirtti. Kimi favori olarak gördüğünün sorulması üzerine Alonso "Tabiki Ferrari" dedi.

Teleconico ayrıca Alonso’ya 4 tane seçenek sundu ve bunlardan hangisi gibi kendisini hissettiğini sordu: Yeni oyuncağa sahip bir çocuk, özgürlüğüne kavuşmuş mahkum, tahttan indirilmiş kral ve lider bir yarışçı.

Alonso bu soruya yanıt olarak "Serbest bırakılan bir mahkum gibi." dedi.


Yorumlar

“Alonso, Hamilton'a Karşı Taarruza Geçti” için 63 yanıt

  1. 🙂 a hayır ben sadece son senelerden bahsettim zaten ama rena mclareni zorlayabilir hatta geçer dedim ama bu benceydi bu kadar büyütmeyin üstelik bu sene napacak görecez dedim kesin geride kalır desem haklı olabilrdiniz ama size haksızsınız demiyorum hatta hak veriyorum mclarenin arabalarına asla hafife alamam onlar şampionluğa oynicaklar belki yanılıyorumdur ve fernando altındaki arabayla geride kalır.

  2. vesi Sen 1 yada en fazla 2 seneden bahsediyosun F1 tarihine bak McLaren nin önünde gördüysen renault konuş.Geçen sene McLaren özelliklede Alonso ile F1de görülmemiş showlar yaptı.Bunun benzerini çalındıgını söylediğiniz araç tarihi boyunca yapmamıştır.Geçen seneki McLaren geçişlerine bakabilirsin.Yolun dışına cıkıp çimlerden başka bir aracı geçtiğini hatırlarsın belki

  3. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    Vesi arkadaşım biraz uçmuşsun bana göre. senin yorumunu okuyan ve mclareni hiç tanımayanda Mclareni hiç hızlı ve iyi araba yapmamış, başarısız bir takım sanacak 🙂

  4. o zaman şimdiden iyi dinlemeler demek istiyorum.Mc Laren geçen sene kimin arabasıyla yarıştı hala bilinmiyo ve bu sene aynısını yapamayacak peki bu sene napacak kendi kendinin aracını yapacak peki 2006daki araç gibi olursa nolacak(çünkü en son kendi araçlarını kendileri yaptıkları sene oydu) o araç rena'nun gerisinde kalmadımı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum. O zaman bi daha kalması mucize gibi konuşamayız değilmi.Bu sefer mc laren'e kaptıracak belgemiz yok. mc larenin ferrari desteğiyle yaptıklarını gördük bu senede desteksiz napak bakıcaz.Fernando için Renada mucizeler yaratır diyemem ama lewisi geçmesi mucize değil bence…

  5. lewis,fernando nun gerisinde kalsın;bir bakıma mclaren reno dan geride kalsın da denilebilir buna;ben de müslüm gürses dinlemeye baslıcam söz:DDD

  6. azına sağlık ANTİALONSO iyi dedin walla bu alonsodan adan olmaz!!!!

  7. hiçbirinizin yorumunu okumadan cevap veridiğimi belirtmek zorundayım…
    Lewis bunları fazlasıyla hak etti o fernanadonun arkasından konuşmamalıydı fernando çokda ağır konuşmuş değil sonunda şaibeli bi yıl geçirdik lewisin tam olarak kimin arabasıyla zaferler kazandığını bile bilmiyoruz o yüzden tam bir zafer kazanmışta diyemeyiz fernando içinde böyle mcarenci arkadaşlarım alınmasınlar ama mc laren içinde böyle yani fernando sonuçta bu kadar lafa sessiz kalamazdı birşeyler demeliydi en sorunsuz şekilde demiş ve bence lewisden daha sportmence konuşmuş sene içerisindeki her davranışı sportmendi diyemem sadece bu atışma için söylüyorum ama fernando lewisin söylediklerine karşı gerçek bir profösyonel gibi konuşmu lewis ise fernando hakkında konuşurken çocukluğunu göz önüne sermişti şu an diceklerim benim düşüncem: lewisin brezilya gpsindeki hatasından sonra ve geçen seneki şaibelerle, fernandonun gene o yarıştaki tavırlarına ve onun geçen senelerdeki sporculuğuna dayanarak söylüyorumki bu sene lewis fernandonun gerisinde kalacak.

  8. alonsonun büyümesi lazım gelir.
    karakterinin oturması lazım gelir.
    iyi insandır,olabilir, herkes biraz iyidir.
    iyi olmak kolaydır, zor olan ADİL olmaktır…(v.hugo…SAYGILAR

  9. mclaren//lewis avatarı
    mclaren//lewis

    nirvana kardeş ağzına sağlık çok güzel yorum olmuş. alonso çok yetenekli bir pilot ama davranış açısından o kadar iyi değil geçen sene mclarendeyken ilk başlarda takımı öven açıklamalar yapmıştı ama sezon sonunda takımı yerin dibine soktu yani davranışları tutarsız bir pilot ama yetenekli bir pilot :))

  10. alpocionerr avatarı

    Bu Sözlerden Sonra Onu Pitduvarına Çakman lazım hadi bakim Gülüm o Pit duvarına sende kum havuzuna hadi.

  11. hamilton haketmişti.
    vırvırvır kendini ne sanıyosa susmadı bi.
    alonso hiç kaale almasa daha iyi olurdu ama;
    tabi herkes raikkonen değil :=)

  12. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    burada yanlış ya da özenle kesilerek hazırlanmış haberler verilmez nirvana arkadaşım. alonsonun daha önceki ılımlı açıklamalarının aksine daha sonra yaptığı bir tv röportajında dediklerini içeriyor bu haber. diğer site dediğin yerlerde birkaç gün içerisinde aynı haberi okursun emin ol.

    "Ayrıldıktan sonra Hamilton hakkında pek konuşmayan Alonso R28'in lansmanında da bu konular hakkında konuşmayacağını belirtti.

    Alonso "Bu konularda konuşmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum." demişti Paris'te.

    Ancak daha sonra İspanyol TV'si Telecinco ile kısa röportajında Alonso Hamilton'un yorumlarına cevap verdi."

  13. hee uzun ettim kusura bakmayın ama bir diger sitede baska bir yorum da okudum alonso nun yaptıgı roportajın içinde olsa gerek bu da..aynen şöyle diyor eski dunya sampiyonu alonso:DD:''Alonso, "Lewis'in çok kabiliyetli bir pilot olduğunu her zaman söyledim. Sezon en iyi çaylağıydı ve yılın sürprizini yaptı" diye konuştu.

    Alonso ayrıca, "Zorlu zamanlar geçirdik ancak hepsi geride kaldı" dedi.bu haber neden yok..cumleler secilerek mi yapılıyor haberler bunu anlamadım.

  14. hiç saçma spaan yorumlar yapılmıyo zaten…;)

  15. alonso bu açıklamalarıyla her ne kadar briatore nin de dediği gibi mclaren tecrübesinden sonra olgunlaşmış gibi görünsede ben gene de biraz daha beklemenin gerçekleri yansıtması açısından iyi olacağını düşünüyorum..alonso bence şu an renault un biraz geride olması sebebiyle temkinli açıklamalar yapıyor… sezonun başlamasıyla beraber eğer iyi bir çıkış yaparsa çıkışıyla beraber açılkamaların da değişeceğini düşünüyorum..abdullah kardeşin de dediği gibi sezonun ortasında ve sonunda yaptığı açıklamalara da bakmak lazım..bakalım gene işler kötü gidince gene bir yerlere sataşacak mı ya da olgunluk içersinde olayları kabullenebilecek mi:)))sanmıyorum ama inş.yanılırım…çünkü alonso gerçekten şu an f1 in en iyilerin den birisi…

  16. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    tartışmalarının taraftarlarıyla ne alakası var bikere onu anlamadım.

  17. alonso tam 26 yasına geldi herne kadar f1 en genclerinden de olsa artık olgunlasmaya basladı ferninin her sözü haklı bence cok iyi dile getirmiş inş renoyla yine sampionluklar elde eder

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hee öyle valla yalan rüzgarını izledim. alonso ve hamiltonda TRF1e girip yorumlara bakıyorlar yanlarında tercümanda var onları anlayacağı dile çeviriyor allahım yaa…

  19. Yalan rüzgarını izleyip buraya mı geldin yaw:S Ne oluyo düşman hamilton dost kimi diyosun.Bu adamlar sizin gibiler yüzünden kavga ediyo zaten.

  20. bence hamilton alonso'yu moral olarak yok etme politikasına devam ediyor ama alonso 07 sezonundaki alonso değil az ve öz konuşuyor.
    ve düşmanımın düşmanı benim dostumdur politikası uyguluyor aslında alonso kimi ile her zaman yakın arkadaştı tabikide hamilton ın yerine onu tercih edicektir.

  21. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mesela ben 2006da schumacher için dediklerini yakıştıramadım. bazı alonso fanları ''schumacher'i yendiği için nefret ediyorsunuz'' derdi. ama 2005te de yendi o zaman nefret etmiyorum. hakkinen'den de nefret etmedim. şimdi alonso'yu hamiltondan çok seviyorum. ama alonso ve hamilton'un yeteneklerine tabiki lafım yoktu. sadece davranışlarından dolayı…alonso asıl taarruzunu hamilton'a cevap vermeyip pistte yapmalı…schumacher gibi olmalı 2006 monaco'da geçişin zor olduğu pistte pitten başlayarak 5.bitirdi. herkes'in çenesini kapattı. rascasse skandalında o hareketi bilerek yaptığına inanmıyorum. usta'nın böyle hilelere ihtiyacı yoktu ve o yarışta kimin büyük olduğunu gösterdi.

  22. aslında daha önce alonsodan nefret edenlerin şimdi ona sempati duymaları hoş bişi.her insan hata yapar ve önemi olan bunun farkına warmaktır.alonsoda bunu yaptı eskiden çok konuşurdu ama artık sadece işiyle ilgili konuştuğu ve ne kdr üstüne gelinsede cvp wermedği ortada.umarım böle dewam eder.

  23. ermj arkadaşım, öyle sanıyorumki sen yanlış geldin, msjını google'a yazıp aratınca şu site çıkıyor karşımıza: http://www.tjk.org

    alonso ve mclaren konusuna gelirsek, bu ayrılıktan her iki tarafın da mutlu olduğunu görmek güzel ve önemli olan da bu, daha fazla uzatılmamasını düşünüyorum, ayrıca basının da tarafları açıklama yapması için sıkıştırdığını tahmin edebiliyorum, dikkatli olmalılar..

  24. ermj arkadaşım, öyle sanıyorumki sen yanlış geldin, msjını google'a yazıp aratınca şu site çıkıyor karşımıza: http://www.tjk.org

    alonso ve mclaren konusuna gelirsek, bu ayrılıktan her iki tarafın da mutlu olduğunu görmek güzel ve önemli olan da bu, daha fazla uzatılmamasını düşünüyorum, ayrıca basının da tarafları açıklama yapması için sıkıştırdığını tahmin edebiliyorum, dikkatli olmalılar..

  25. ya ben çok üzülüom alo için ya çok arıyorum eski aloyu iyice 30 yaş triplerine girdi (her ne kadar 30una gelmesine daha varsa da…)halbuki verse şu lewis denilen organizmaya ağzının payını o da rahatlıycak biz de ya…

  26. alonso süper gidiyorr ve BOŞ KONUŞMUYOR!! ona yakışan tavır zaten budur.gerek yok çünkü cevap werse nolucak uzayıp gidicek lewisin istediği bu olabilir ama alonso bu gazlara gelmez görüldüğü gibi.takdir ettim wala.aynen dewam alonso.

  27. arkadaslar ben ferrariciyim. öncelerden alonsoyu hiç sevmezdim ama alonso artık tamamaen komple birisi olmus. eskisi gibi gereksiz konusmuyor ve ilginc hareketler yapmıyor. tamamen olgun ve düşünerek hareket ediyor. alonso ferrariye gelirse üzülmem artik 🙂

  28. Yorumunuz hakaret içerdiği için yayınlanmamıştır ve aynı şekilde olduğu sürece yayınlanmayacaktır!

    -Editör-

  29. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    tek kelime ile şahane,alonso gercekten olgunlaşmış eskiden olsa farklı derdi.Briatore haklı galiba…

  30. tony_montana avatarı

    bu adamdan resmen tiksiniyordum ama kendisine yapılanlardan sonra bu adama hak vermeye başladım.2006 ya kadar şımarık bir çocuktu ama olgunlaştı.alonso böyle daha iyi

  31. ferrari taraftarlarınında alonsoya destek vermesi gerçek tehdit olarak başkasını gördüklerini ispat ediyor.bence alonso hem kimiden hem hamiltondan iyi pilot ama 2007 de yanlış yolu seçti rakibini pistte değil de psikolojik yollarla mağlup etmeye çalıştı.halbuki gerçek şampiyon gibi davranıp yarışlara konsantre olsaydı 3.kez şampiyon olabilirdi.çünkü ne kadar kötü sezon geçirdiği söylensede (ki bence çok iyi bir sezon geçirdi )sezonun 2. yarısında lewisten daha çok puan kazandı.ama o ayrıcalık istedi ,mclarende haklı elleriyle yetiştirdikleri bir çaylak çifte şampiyonla eşit performans gösteriyorsa önünü mü kesiceklerdi?fernando alonso bence çok çok iyi sezonun sonuna doğru yarışlarda kazanıcak ama 2007 de gereğinden fazla konuştu.o başarılıydı ama lewis daha iyiydi.

  32. yürüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
    kim tutar seniiiiiiiiiiiiiiiii
    AAAAAAAALONSOOOOOOOOOOOOOOOOO
    ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞAMPİONNNNNNNNNNNN

  33. alonso serbest bırakılmış mahkum gibiymiş…bu durumda mclarende kendini mikseri bozulmuş mutfak gibi hisseder. ne de olsa heryeri karıştıran alonsoy du 🙂

  34. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    icemanX…F2008'e güzel lakap takmışın 🙂 ferrari'nin fabrikayıda söyleyelim at amblemini çıkarsın çekiç başlı köpekbalığı amblemi koysun 🙂

  35. team_spirit avatarı

    akıllanmış mı akıllanmamış mı anlayamadım sezon uzun alonso bu belli olmaz

  36. ingiliz medyası kadar çirkefi yok. ispanyol basını ingiliz basınının yanında hiç bu konuda

  37. bence geçen sene kafayı sıyıracak birileri varsa o da mclaren taraftarlarıdır…adam deli para kaldırdı geçen sene…hamilton ne aldı ki…olan canı gönülden takımı destekleyen mclaren fanlarına oldu…alonso kafayı sıyıracakmış:)) bunlar aşıklar gibi sezon boyunca atışırlar artık karşılıklı…bakalım hangi tarafın medyası baskın çıkacak…

  38. Biz görmedik heralde o tozu. 10 puan fark mı var? Hamilton şampiyon mu oldu? Yapmayın ya bari antiyseniz de antiliğinizi bilin canım. 🙂

  39. of of of offf neler demiş neler :)) görünen o'ki bu sene bütün dikkatler bu ikili üzerine yani alonso&hamilton üzerinde olacak doğal olarak biz f1 severler olarak daha dahada keyifleneceğiz ama sezon sonu ÇEKİŞ BAŞLI KÖPEKBALIĞI BİYONİK F2008 duble yaparak Kimi ile gene şampiyon olacaktır."Non mollare mai" (asla vazgeçmek yok)

  40. şuan formula1 de hiçbirşey yapmamış birisi mi o bahsettiği adam geçen sene kendisine fena toz yutturdu ama neyse:D

  41. en güsel röportajı kimi yapıyor. bilmiyorum, düşünmüyorum, bekleyip göreceğiz 🙂 🙂 🙂

  42. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    birde alonso şu an için iyi demeçler veriyor malum sezon başı. birde sezon ortasında ve sonunda görelim neler diyecek görelim 🙂

  43. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    Visor hani umutbg öyle birşey dememişki zaten 😛

  44. alonsodan 2005 ve 2006 sezonunda son derece iğrenmiştim…bu nasıl bi adam diye aslında kimi fanı olmamdan kaynaklı sanırım…ama ben 2007 de alonsonun yaşadıklarını kimsenin yaşamasını istemem yazık gerçekten…2007 sezonunu ortasından itibaren aloso bende sempati uyandırmaya başladı eski alonsonun yerini ise hamilton denen adam aldı…alonsoyu destekliyorum sonuna kadar………

  45. helal be alonso aslanım benım.lafa bak ya formulada hıcbısey yapmamıs bır ıcın konuslmaz olay bıtmıstır.adamın ustune gıtmeyın konusunca pır konuyo bu adam yaww.favorısıde ferrarı bukadar acık ve net soluyo daha ne denılebılırkı.bazı sahsıyetler gıbı hayal peres degıl en azından yuru be alonso kım tutar senı

  46. VISOR kardeş o lafın kötü bir yanı yoktu kötü niyet yok yani.

  47. bunu demene sevindim eyvallah.

  48. umutbg o kocum lafi hic yakismamis agzina.. Briotore`nin dedigi gibi Alonso Mclaren`de baya olgunlasmis 🙂

  49. Farkındayım. Ondan Smiley koydum. E çatma falan bitti zaten. Bura CNNTurk değil. 🙂

  50. aslında mutlu degilim. gene bana çatıyormuşsun gibi geldi.:)

  51. Mutlu gördüm demek suç mu 😀

  52. Ertan Akkaş avatarı

    Eskiden Alonso yu hiç sevmezdim şimdi önce Ferrari pilotları sonra Alonso gelir çok olgun cevağlar vermiş. Takdir ettim. Raikkonen Alonso ve Massa en güzel röportaj yapan pilotlar bence…

  53. "Tabiki Ferrari" way way.:))

  54. oooo savaş çıktı.:)))

  55. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    hani diyorlarya basın ortalığı karıştırıyor cidden öyle 😀 bakın alonso şimdiye kadar sustu adamı zorlamışlar o da dökülmüş 😀

  56. Serbest bırakılan bir mahkum gibi… Güzel soru güzel cevap.

  57. ona zor anlar yaşatan mc laren di.hamilton değil.ve kafayı sıyırmamasıda mucize valla.

  58. Aslında Alonso fanı değilim, ancak bu kadar üzerine gelinmesine rağmen bence çok olgun davranmış.Takdir ediyorum…

  59. çok doğru alonso en güzel cevapları vermiş.takmamış bile adamı.bu adam mükemmel ya herşeyiyle.

  60. çok doğru alonso en güzel cevapları vermiş.takmamış bile adamı.bu adam mükemmel ya herşeyiyle.

  61. Evet, Alonso hiçbir şey dememiş ztn, siz bunu bişey dememek olarak görüyorsanız söylecek sözüm yok. Ama şöyle bi nokta var, "F1'de hiçbir şey yapmamış birisi" çaylak sezonunda sana kafayı sıyırtacak kadar zor anlar yaşattı, ama tabi senden bunu açıklamanı beklemiyoruz..

  62. NothingToSay avatarı

    çok doğru..hamilton çok mu konuşuyor,gereksiz mi konuşuyor, bu konu tartışılır elbette..Ama, Alonsonun boş konuşmadığı kesin..geçen sene gördük..adam bi konuştu,kendi takımının başına gelmeyen iş kalmadı..yani,adam konuşunca pir konuşuyor:)))

  63. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    işte büyüklük bu önüne her mıkrofon uzatıldgında ortamı kızstıracak acıklamalar yapıp mıkrofun meraklısı olmak alonso ya gore degıl o gerck bır profesyonel hamıltonu takmyrm bıle dems resmen yaa buyukluk bu hamılton konustu konustu adam tek olmusuz sey soylemyrr alonsonun karakterını tartısanlar tartısa dursun kral gerı donuyr::D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir