Alonso Engelli Çocuklar İçin Geliyor

yazar:

kategori:

Engelli çocuklar için yürütülen kampanyalarda yer alan, Begüm Ataklı, şimdi de Formula 1 pilotu Fernando Alonso’yu Türkiye’ye getiriyor..

TESYEV ve UNICEF’le birlikte engelli çocuklar için yürütülen kampanyaların başını çeken Begüm Ataklı, şimdi de Formula 1 pilotu Fernando Alonso ile birlikte engelli çocuklar için kolları sıvadı. Gazeteci Can Ataklı’nın kızı, tasarımcı Tuvana Büyükçınar’ın kız kardeşi olan Begüm Ataklı, Formula 1 yarışları sırasında yakın arkadaşı Jason Tahincioğlu tarafından tanıştırıldığı Fernando Alonso ile birlikte engelli çocuklar için yeni bir proje geliştirdi.

HAYAT ENGEL TANIMAZ
Alonso 11 Kasım’da İstanbul’a gelecek ve Yerebatan Sarnıcı’nda tıpkı Formula yarış arabalarına benzeyen şişme botlarla yapılacak bir yarışa katılacak. Michael Schumacher ve Juan Pablo Montoya’nın da yer alacağı yarış ‘Hayat engel tanımaz’ sloganı ile gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamı Julio Iglesias’ın da katılımıyla, Alonso ve çocuklar şarkı söyleyecek. Bir sonraki gün de İstanbul Park’ta Can Artam, Jason Tahincioğlu gibi Türk yarışçıların ve yine Alonso, Schumacher gibi dünyaca ünlü pilotların katılacağı bir gokart yarışı düzenlenecek. Ataklı, 2001’de Türkiye’de ilk kez engelli sporcular için tekerlekli sandalye basketbol turnuvası düzenledi. Sonraki yıl Ritz Carlton Otel’de TESYEV’le bir balo düzenleyen Ataklı, elde edilen gelirin, engellilerin tedavi masraflarına harcandığını belirtti.

ZEYNEP GÜLER CEYLAN / SABAH / GÜNAYDIN


Yorumlar

  1. f1 de alonso gibi bir pilot bulunmaz yardımsever dürüst ve basarılar basarılarının devamını dilerim ferni montoya shumi ve ferni yi kutluyorum bravooo

  2. alpocionerr avatarı

    seni pek sevmem ama helalin var

  3. alonsonun bu yönünü bilmeyen çok insan wardır aslında.daha öncede okumuştum böle çocuklara yardımda bulunduğunu,çocuklara özel ilgisi olduğunu ve bunun haricinde daha bi çok yardımları olduğunu okumuştum.gerçekten onu bu yönleriylede sporcu kimliğinin yanında insancıl yanınınıda seviyorum.teşekkürlerr şampiyonn!!

  4. alonsoyu sevmem ama helal olsun derim!

  5. İşte bu,seni nie bu kadar sewioruz işte başarılarının dışında bu yönlerinden dolayı da !!!! ….

  6. büyük pilot büyük insan olmayıda gerektirir aferin bravvo

  7. jason işe yaramış şaşılcak şey:/

  8. Harika bir organizasyon pilotumuzdan da bu beklenirdi.Kasım ayını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Güzel ve eğlenceli bir organizasyon olacaktır kesinlikle.

  9. çok alçak gönüllü biri olduğu kesin.tebrikler alonso tabiki shumi, montaya ve diğer tüm katılımcıları

  10. jason 40 yılda bi işe yaradı:D

  11. mclaren//lewis avatarı
    mclaren//lewis

    alonsoyu cani yürükten kutluyorum bu yaptığı örnek davranışı için ona teşekkür ederim shumi ve montoya'ya da çok teşşşşekürler BRAVO ALONSO :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir