Raikkonen 2014 Yılında Emeklilikten Dönmüş

yazar:

kategori:

İtalyan basınına göre Kimi Raikkonen, felaket 2014 sezonundan sonra Formula 1’den emekli olmaktan son anda dönmüş.

Raikkonen Ferrari’ye geçtiği ilk sezonda yaşadığı performans sorunlarının ardından takım arkadaşı Alonso ile aynı düzeyde değildi ve İtalyan basınına göre sezon sonunda Formula 1’den ayrılmaktan döndü.

Haberde Raikkonen’in geçtiğimiz sezon ciddi şekilde emekli olmayı düşündüğü ifade edilirken “İstediği aracı alamıyordu ve hayal kırıklığına uğradı.” denildi.

Ama Raikkonen, Maurizio Arrivabene ve James Allison farkıyla 2015 sezonunda daha mutlu.

Kaynağa göre “Kimi artık daha mutlu ve heyecanlı. O artık daha farklı bir kişilik” dedi.

La Gazzetta dello Sport Bahreyn’den sonra “Raikkonen nihayet uyandı yeni bir Ferrari sözleşmesini hayal ediyor. ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Raikkonen 2014 Yılında Emeklilikten Dönmüş” için 23 yanıt

  1. Unstoppable avatarı

    Normalde asla isim vererek yorum yapmam ama bu volkan adlı arkadaşın f1 i nasıl izlediği konusunda bazı sıkıntıları var gibi ve ayrıca tek bir alonsoya laf olmayan bir haberin altında tahrik edici mesajlar yapması neyin acısıdır neyin çekememezliğidir anlamıyorum. hala bu devirde kimi raikkonen gibi bir ismin kabiliyetlerini sorgulayan aptal insanlar var ya daha ne diyeyim o kadar f1 camiası hepsi aptal bi siz akıllısınız zaten böyleleri yüzünden bu sitede bu kadar kavga oluyor 🙁

  2. ben anlamıyorum 4 yarışı herşeyiyle baz alın vettel mi raikkonenmi sorusuna kesinlikle raikkonen daha iyi pilot olduğu ortaya çıkar hele yarış performansı bence bu sezon f1 pilotları arasındaki en iyisi gerçekten o bir yarış hayvanı bu kadar basit 🙂

  3. Raikkonen daha bir kaç yıl daha burada ol boşver emekliliği Ferrari daha iyisinide bulmaz zaten bu saatten sonra Barrichello bile yıllarca sürdü sen daha pilotsun biraz daha izleyelim seni:)

  4. Veteran alonso

    Sıra jenson da ama jenson zekidir massa ve rai gibi hemen dağılmaz

  5. Geçen sene sorun kendi performansı değildi araç Raikkonene uymuyordu çok daha hassas bi ön taraf istiyordu aynı şekilde Vettelede uymuyordu ayrıca belirteliyim geçen seneki lastiklerle bu seneki lastikler farklı buda çok önemli faktör.Gecen sene lastikler daha sert ve aşınma daha azdı buda Raikkonen ve Vettelin istediği gibi değildi.Tüm bunlar bir araya gelince Hem Raikkonen hemde Vettel performanslarının yarısını bile ortaya koyamadı ama Alonsocu arkadaşlar bunu anlamakta zorluk çekiyor yada işlerine gelmiyor diyelim.Her şey bu seneki araçla düzeldi gördüğünüz gibi ne oldu öldü dediğiniz Kimiye ? 20 saniyeyi 12 turda kapatır.

    1. kime karşı düzeldi. f.alanso başka takımda, yoksa kimi’yle aynı takımda olsa şuan 0.350 sn fark atar.
      bak bu sonuca iyi bak bir daha bak birdaha bak

      19/0

      1. Bir daha bak bir daha bak derken biraz dogru yazsaydin , sen bidaha bak

        1. Harflere takılma dostum boşver 🙂 kimi iyi yarış çıkardı tebrikler. Ama şu gerçeği de söyleyin be kardeşim:evet kimi savaştı ama,vettel’in ve rosberg’in aptalca hataları olmasa yine 4.idik diyin.ahhh kimi fanları vah kimi fanları. Eğlenmek sizinde hakkınız.seneye o koltukta bottas,grosjean veya hulkenberg den birini görürüz umarım.

          1. rosbergin hatası olmasa ? adam 20 sn kapattı farklı lastikle tur başına 2 sn daha iyi gelen aracıyla geçemeyecek miydi ? vettel hata yapmasa 3. sırada olacaktı ki rosbergin dibine giren kimi vetteli de geçecekti rahatlıkla … şu gerçeği söyleyin miş adama bak yaa gerçeği göreceksiniz bu sezon hepiniz … görmeye de başladınız sizin için acı olsa da …

            1. Sezon başından beri kimi şansızdı diyip durdunuz,bu sefer kimi şanslıydı.Ama 20sn kapattı oldu. neden şimdi seb şansızdı demiyorsunuz kardeşim?siz ferrari’yi filan desteklemiyorsunuz.sizin varınız yoğunuz kimi. Sezon sonu görüşürüz dediğin gibi.

              1. şansın ne olduğunu bilmiyorsun galiba ! raikkonenin diğer yarışlarda lastiğinin takılamaması malezyada lastiğin patlatılması bi çaylak tarafından çinde vettelle olan farkı kapatıptam drs ile geçmeye çalışacakken sc girmesi …. bunlar şans değildi de neydi ? bahreyne gelince kimi 20 sn kapattı evet herkes gördü .. vettel aşırı zorlamasından dışarılara taştı bu şans değildi eğer aynısını kimi yapsaydı refleksleri sorgulanmaya başlanılmıştı çoktan … vettel o gün gününde değildi yoksa kimin tek turda hep önünde olur bence o da ayrı … rosbergin dışarı taşması şans olabilir mi bir bakıma evet ama dışarı taşmasa da frenleri sağlam olsa da kimi tur başına 2 sn daha iyi geliyordu yine geçecekti belki atak esnasında temas vs olabilirdi o açıdan şans diyebiliriz vakaya bulaşmadan temiz geçti ha yine yan yana geldiler ama lastikleri bitmiş bir rosberg zaten bişey yapamazdı … siz alışmışsınız kimiyi kötülemeye her haberine böyle yorumlar yazıp duruyorsunuz … mediumlarla stikrarlı şekilde diğerlerinden iyi turlar atması da hatta softlarla en hızlı turu atması da şanstı zaten … tamam tamam alonso olsaydı hamiltona tur bindirirdi deyim de içiniz rahatlasın …

              2. Şans nedir ilk önce sözlük anlamına bak.

                Vettel pilot hatası yaptı bunun şans ile yakından uzaktan bir ilgisi yok.

                Rosberg zorlamaktan frenlerini yedi bununda şans ile bir ilgisi yok.

                Kimi ilk yarışta pitten çıkarken lastiğini takmadan gönderdiler, ikinci yarışta sıralama da trafikte kaldı, yarışta arkadaki çaylak lastiğini patlattı, adam elinden geleni yaptı, Çin de 4 oldu, Bahreyn de 2 oldu, ikinci olurken hiçbir şans faktörü yanında değildi bileğinin hakkıyla ikinci oldu.

                Pilot hatası şans değildir hatadır önce bunu düşünecek potansiyele çıkmalısin.Ondan sonra gel tartışalım.

              3. ScuderiaKimi avatarı

                senin yaşın 15 ila 17 arası birşey. ergenlik döneminin etkilerini görüyorum. git ders çalış okulunu bitir mesleğini eline al sonra gel burada çene çal ERGEN.

          2. Raikkonen F1 Team avatarı
            Raikkonen F1 Team

            Senin bu yarışla ilgili yorumun F1 ‘ e tesadüfen televizyonda denk gelip “Yav bunların hepsi de aynı hızda gidiyorlar nasıl yarışıyorlar” diyen bir kimsenin yorumuna benziyor. Adam 20 sn fark kapatsın gelsin , hata yaptı dediğin pilot takım arkadaşının 5 sn gerisinde olsun ve pist üstünde 3 defa fark kapatan aracı rahatlıkla geçsin gitsin sen de hâlâ

            vettel’in ve rosberg’in aptalca hataları olmasa yine 4.idik diyin.ahhh kimi fanları vah kimi fanları

            demeye devam et. Sen istersen pazar günlerini seyretme. Cumartesi ne ise Pazar sonucu odur sana göre. Pazar günleri yarışları seyrederek zamanını israf etme. Aynı mantıkla Fernando da 11.değil 14-15. olarak bitirdi aslında yarışı dersek doğru olur mu sence? Ama sana göre Massa hata yapsa Fernando puan alabilirdi. Biz de diyoruz ki o varsayımlarla gidersek Ferrari Kimi’yi son pite 1 ya da 2 tur önce alsa Kimi’nin yarışı kazanma ihtimali vardı. O zaman Ham da mı hata yaptığı için 2. olacaktı? “halamın bıyığı olsa dayım olurdu.”

      2. Senin bunu demen ne kadar mantıkliysa, Kimi’den korkup kaçması o kadar mantıklı.

        Alonso gitti biz kurtulduk, Button size gerçekleri öğretecek merak etme, inşallah Alonso’yu tekrar Hamilton ile yan yana görürüz, çaylak sezonunda parçaladığı Alonso’yu tecrübeli halde ne yapar tahmin edebiliyoruz.

        Puan tablosunu bana yazma Bende sana Hamiltonun çaylak hatalarını yazarım, adı üstünde çaylak.Kariyerinin ilk sezonunda samurayi oyle bir korkuttuki Kendini Renaulta zor attı.Sampiyon olacak kadar hizli arabayı bıraktı Renaulta 1 pilot olmaya gitti 🙂

        1. “.Sampiyon olacak kadar hizli arabayı bıraktı” biraz düşün bakyım sence neden bir pilot hızlı aracı bırakır. hamiden dolayı değil. ve neden mclaren tekrar bu pilotu ister.

          1. Düşünüyorum en mantıklısı yenilmekten korkmak geliyor, korkmayan adam mücadele eder, bizim kadrolu 1 pilot samuray, Hamiltonun dediği gibi takım arkadaşının ellerini bağlayıp mücadele etmeye alışkın olduğu için, gerçek mücadele adamı değildir.

            Mclaren neden aldığına gelirsek, piyasadaki tek seçenek Alonso’ydu Alonso’nun da tek seçeneği Mclaren’di.Karşılıklı yani bu durum.Geleceği için doğru bir karar veren Alonso en son yanlış karar olarak gördüğü Ferrari’den tur yiyordu 🙂

            He Mclaren’in Alonso’nun yaptıklarını unuttuğunu sanmayın, herkes üç maymunu oynuyor, Mclaren bir kazanmaya başlasın tercih edilen olduğu zaman Alonso’yu nasıl harcadıklarını göreceğiz.

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              😀

              1. 😀

  6. Hahaa,rai ne yapsın.git ham e massa’ya sor,onlarda aynısını söyleyeceklerdir. Fernando siler süpürür :-)))

    1. Massa yı anlarimda Hamiltonu yazmayaydin iyiydi 🙂

    2. Hamilton????:D

    3. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Tarih keşke tekerrür etse de Ham-Alo aynı takımda buluşsalarda izleyebilsek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir