Boullier Alonso’nun İyimserliğine Karşın Kademeli Gelişim Olacağı Konusunda Uyardı

yazar:

kategori:

McLaren’den Eric Boullier, Fernando Alonso’nun büyük adım atacaklarını söylemesine karşın McLaren’in kademeli olarak güçlenmesini bekliyor.

Bu yıl Honda motoruna geçen McLaren, her yarış düzenli olarak gelişim göstermesine karşın Mercedes’ten tur başına yaklaşık 2 saniye daha yavaş.

Bununla birlikte Alonso, İspanya’da McLaren’in büyük bir adım atacağını söylemiş ve taraftarları umutlandırmıştı.

Ama Boullier, adım adım gelişeceklerini ve dolayısıyla çok büyük adımlar beklenilmemesi konusunda uyardı.

Boullier “Herhangi bir adım iyi olurdu. Ama büyük bir adım atmamızı bekleyemezsiniz. O günler bitti. Modern Formula 1’de kademeli gelişimin olduğu daha farklı bir olgu var” dedi.


Yorumlar

“Boullier Alonso’nun İyimserliğine Karşın Kademeli Gelişim Olacağı Konusunda Uyardı” için 11 yanıt

  1. Bazı fazlaca F1 bilenler hemen Alonso ile ilgili saçma sapan yorumlarda bulunmak yerine birazdaha öğrenmeleri gerekiyor. Örneğin… bu yapılan son üç yarışda MLaren in kaçar saniye geliştiğine dair bilgi edinmesi gerekir. Ayrıca… büyük adım denilen zamanın neye isabet olacağına dair bilgi edinilmesi gerekiyor. 2012 yılında Ferrari nin 1 sn civarındaki gelişiminin büyü adım sayıldığı noktada McLaren in yarışlarda 1 sn civarında gelişimi bazıları tarafından göz önünde bulundurulmuyor olsa gerek.

    18-20 yarışlık sezonlarda son 10 yarış boyunca aracını hızlatacak adam akıllı güncelleme yapamayan takıma şampiyonluğa giden pilotun baş kaldırmasını makul görebilecek 1 tek insan dahi olamaz… olursada sizin gibi art niyetli olanlar olur o kadar. Üstelik mücadele ettiği takım yeterince hızlı olmasına karşın 0,8 ila 2 sn arasında hızlanırken Ferrari nin geri kalmasını eleştiren pilotun yüzünün ne olduğu yada tavırlarının ne olduğu konusunda kimseye akıl verilmemesi gerekir.

    Alonso fanları Alonso dan soğumadılar soğumayacaklardır da bu kadar hakaretden sonra sizlerde ondan bir türlü soğumadınız.Konuşacak kadar rahatlayan pilotların taraftarlarıda zırvalamalara hatta hakaret etmeye başladılar. pilotluğunun tekrar denize dökülmeyeceğini anlayan pilot bile rahatladı ama taraftarları hala konuşacak yüzü bulabiliyor. Serhan Acar yarş sırasında Alonso nun onu denize döktüğünü söylemesi birincil ağızdan anlatımıydı da bazıları bunu hala anlayamadı.

    McLaren in 1-2 sn arasında gelişimi büyük bir adım kelimesine karşılık gelebilecek nitelikdedir ve bunu başaracak kadar teknik zemine sahip olan takımda McLaren dir.

    2005 yılındaki sözleşme imzalanmasına giden konuşmadaki gerçekler şu günki birlikteliğin ana sebebidir. Bir yarış sonrası gelişimi gecikmiş araç ile boğuşan Alonso yarış sonunda Ron un kıskacına girer… ALonso;’ Senin pilotların ne kadar şanslılar.Sen hiç durmadan araçlarını geliştiriyorsun ve onlarda rahatça mücadele ediyorlar. Oysa biz durmadan çabalıyoruz’ diyor. Bunu fırsat bilen Dennis ‘ gel öyleyse sende benim pilotum ol ‘ diyor ve görüşmeler başlıyor. ALonso hızlı olan araçdan öte geliştirilen aracı seviyor ve sezon başında hemen hemen bütün açıklamalrı bu yöndedir.

    Bazıları çıkıp Alonso nun gelişim için uygun pilot olmadığından bahseder ken aracın ön süspansiyon sistemi için dahi talepde bulunan bir pilotu eleştirdiklerini bilemezler. F1 aracında bir süspansiyon sisteminin ne kadar önemli olduğunu hatta arge sinin nekadara mal olabileceğini dahi bilmiyorsa pilot hakkında da ileri geri konuşabilir.

    Koltuk ayarını dahi sormayan Newey gibi teknik adamın pilotuna araç geliştiriyor yakıştırmasını yapan F1 izliyicisine kahkahalarla gülünür. Newey, yapar ve şunu şöyle kullan der sonrasında nasıl oldu diye sorar fakat asıl doneleri verilerden inceler ve tekrar müdahale ederken pilotunun işi mükemmel aayarlanmış bir aracı rahatça kullanır . Newey ayarından geçmemiş araca bindinde sıkıştınmı pist dışına çıkıp durmazsın.

    McLaren takımı Alonso yu tekrar takıma alırken ismli pilotdur demedi… 2012 deki yaptıklarını kullanmak istedi ve 2007 de o kadar baskı altındayken nelerle mücadele ettiiğini bildiği için kabül ettiler. İşine yarayan nitelikleri çabuk ayıkladığından onu tercih ettiler. Test sınırlaması olan F1 de diğer pilotun konum dışında tutulmaması gerekliliğini 2008 yılında kendisi açıklamışken Trulli nin tek pilot tanımınıda elimine etmişdi. Pİquet in işlerinide ben yaparken aracın gelişmesini sağlayamıyorum diyerek bunu dile getirmişdir. Bu sene Magnussen yerine Button ın takımda tutulmasının sebebide Alonso dur. Hamilton gibi hız ab,desi sayılan pilotun dahi başına bela olmuş Button ı tercih eden Alonso yu neyle suçlayabilirsiniz ki???

    Honda motorun hesap edilen bir performansı var ve bu performansa şu mevcut teknoloji ile ulaşamadılar fakat yeni teknolojileri uygulamaları devam ediyor ve gelişiyorlar. Takriben 16 km/h civarında bir fark var. Gelişme sağlanabilir mi bilemiyoruz ama testler sırasında bu günü Alonso aleni olarak anlatmışdı ve keşke şu gün Mayıs yada Haziran ayındaki seviyenizde olsak demişti.

    Sezon devam ederken F10 aracının egzos üfleme pozisyonunu difüzör e ayarlayan takım F150 Italia nın egzos unu tekrar üst kısma üfleyecek şekilde tasarlar ve İspanyada tur yerse bu duurmu eleştiren duble şampiyonuda hor göremezsiniz. Unutmayın ki … Alonso denen pilot yenilmez abide MSC e karşı yarışmıştır ve onu yenmişdir. Ferrari varlığındaki F1 de MSC e karşı duble şampiyon olmuşdur. Hatta yetmez… şu andaki pilotların hepsi onun dublesinden sonra şampiyonluk yaşamışlardır.İşte ALONSO budur.

    1. -düzeltmedir ** 18-20 yarışlık sezonlarda son 10 yarış boyunca aracını hızlatacak adam akıllı güncelleme yapamayan takıma şampiyonluğa giden pilotun baş kaldırmasını makul görmeyecek 1 tek insan dahi olamaz

    2. Yenilmez abide Schumacher’e karşı mücadele edip çifte dünya şampiyonu olan Alonso bunu nasıl yaptı?

      2005’te Schumacher’in altında nasıl bir araç vardı? 2006’da Ferrari aracı ne zaman iyileşti? İyileşene kadar Alonso kaç galibiyet aldı? 2006’da Schuminin şansı vardı ancak 2005’te donanım olarak en ufak bir şansı yoktu.

      Alonso’nun 2 defa şampiyon olarak Schumacher’i yenmiş olması onu büyük yapmaz. Alonso pist üstündeki mücadelesiyle çok iyi bir pilottur orası tartışılmaz ancak bu iyiliği Schumacher’i en iyi olduğu dönemde 2 defa yenmesiyle kıyaslanamaz. Öyle olacaksa o zaman Vettel de Alonso, Hamilton ve Raikkonen gibi bir çok sürücü varken art arda 4 şampiyonluk yaşadı.

      Donanımın yani aracın ne kadar önemli olduğunu bu sene de görmüş olduk. Altında iyi bir aracın yoksa ister Alonso ol, ister Schumacher, ister Senna ister bir başkası. Bir hiçsin. Bu tabi ki dalga geçilmeyi gerektirmez ancak herkes bir nebze de olsa kendi kaderini çiziyor… Rekabetçi araçlara sahip olmak pilotun kendi seçimi. Bunda şans faktörü olsa da pilotlar da attığı adımları hesaplayarak, iyi değerlendirerek atabilirler.

      1. Siz üstatlar iyi bilensinizdir biz sadece cahil zümredeniz yada elektro mekanik aksam gibi teranelere uzak beyin safhasındanız.

        2005 aracı en hızlı olan araç değildi hatta oldukça yavaş ikinci araçlığı paylaşıyordu.En büyük avantajı ise dayanıklılığıydı. 2006 aracı başlarda oldukça hızlıydı ama kısa süre sonra meşhur amortisör sisteminin yasaklanmasıyla oldukça hız kaybetti…Ferrari ise tur yemiş araç iken turunu geri almak bir yana başa oynayan bir pozisyona kendini konumlandıracak kadar hızlıydı. SEzonun başında çok hızlı bir FErrari yokdu ama sonrasında aşırı hızlı bir Ferrari vardı. 2006 Renault aracına illegallikden bahsedenler FIA nın sisteme izin verdiğinide göz önünde bulundursunlar.McLaren in bastırması sonucunda sistematiğin yasaklanmış olduğu gerçeğini ise hepimiz biliyoruz.

        İllahda illegallikden bahsedenlere ise FIA nın haberdar olduğu bir sistemi eleştirdiklerini hatırlatma gereği duyuyorum. Oysa Ferrari nin 500 newton testini geçen fakat illegal olan taban sistemini FIA hiç bilmiyordu… acaba kaç yarış yada şampiyonluk kazanıldı???

        1. ABdullah… unutmaki; o sezonlarda testlerde sınırlar yoktu… harcamalarda kısıtlamalar Ferrari gibi takımlarda yoktu… Ferrari bir fren sistemi için 5 milyon doları kolayca harcayabiliyodu.Sezon içinde gelişemeyen bir Renault aracıyla sezon içinde kocaman adımlarla gelişen McLaren ve FErrari takımlarına karşı yarışıyordu. Bu gelişme hikayesinin McLaren e gelmesi alakasınıda yukarıda anlatmış olmalıyım.

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Ya zaten ferrari gibi yaklaşması için mercedese çok büyük paralar ödemesi lazım malesef ki ben önümüzdeki sezon bile mercedes ve ferrariyi zorlucaklarını zannetmiyorum.Çünkü bu V6’lara nalet girsin böyle motor olmaz olsun….

  3. HAaydaaaaooaooaoaoao!!!!!!!!!!!

  4. Alonsonun gerçek yüzünü görmeye hazır olun o zaman…az kaldı, hayattan soğursunuz ben diyeyim.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      sizi gördük soğumadık, bişey olmaz..

      1. McLaren çalışanısın galiba..zira cevabına bakılırsa öyle, ya da okuduklarını tam anlayamıyorsun.

  5. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Polyanna Mode : Off

    Real Mode : On

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir