2015 GP2 Bahreyn 1.yarış ; Sezon Açılışı Vandoorne’dan

yazar:

kategori:

2015 GP2 Serisi’nde sezon Bahreyn’de başladı.Bu sene DRS’nin de eklenmesiyle beraber eğlence ve rekabetin daha da yoğun olacağı seride sezonun açılış yarışını 2014’te şampiyonayı 2. sırada tamamlayan,aynı zamanda Mclaren genç sürücü yetiştirme programında yer alan Stoffel Vandoorne kazandı.

Sıralama turlarında en yakın rakibi,takım arkadaşı Nobuharu Matsushita’nın 0.3 saniye önünde pole pozisyonunu elde eden Belçikalı pilot,güvenlik aracı periyodunda pistte kalıp yarışın bitimine yakın girdiği pit stratejisi sayesinde taze lastikleriyle öndekileri zorlanmadan yakalayarak sezona galibiyet ile başladı.

Startın temiz geçildiği yarışta 5.turda Norman Nato’nun cesur hamlesi sonucu 4 araç temas etti ve güvenlik aracı piste girdi.Red Bull destekli Pierre Gasly,Ferrari destekli Raffaele Marciello ile birlikte Arthur Pic yarışa veda etti.Bu esnada pite giren pilotlardan Alexander Rossi liderliğe yükseldi.Fakat ömrünü tamamlayan lastikler ile Rossi,3-3.5 sn yavaş olduğu rakiplerinden önce Vandoorne’a,ardından da Haryanto’ya geçilip 3.lük ile yetindi.

Rio Haryanto,Campos adına son tur Alexander Rossi’yi geçti ve 2. oldu.Endonezyalı pilot,kariyerinin en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

Rossi’nin çaylak takım arkadaşı Jordan King ilk yarışında 4. olup göz doldururken,bir başka çaylak GP3’ten yükselen Robert Visoiu 5. oldu.Puan alan diğer pilotlar Mitch Evans,Nathanel Berthon,Julian Leal,Andrea Negrao ve Nobuharu Matsushita oldu.

Yarıştaki en hızlı tur Stoffel Vandoorne’dan geldi ve ART GP pilotu sıralama ve yarıştaki bütün ekstra puanları toplamış oldu.

Kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle Norman Nato’ya 2.yarış için pitten başlama cezası verildi.

GP2 Bahrain Race1 R

https://www.youtube.com/watch?v=a_jJOKpSlrE


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir