2015 GP2 Bahreyn 2. yarış ; Haryanto’nun İlk Zaferi

yazar:

kategori:

2015 GP2 Serisi’nde sezonun 2.yarışı,aynı zamanda ilk kısa yarışında zafer Campos Racing’ten Rio Haryanto’nun oldu.

İlk 8’in ters çevrilmesilye yarışa 7.sıradan başlayan Endonezyalı pilot ilk turda 4 sıra kazandıktan sonra önce Evans’ı ardından da Leal’e yaptığı ataklar ile liderliğe yükseldi ve yarış sonuna kadar farkı sabit tutarak kazanmayı bildi.

İlk yarışın galibi Stoffel Vandoorne 2. olurken Nathanel Berton,son turdaki atağıyle Rossi’yi geçerek podyumun son basamağını elde etti.

Lastiklerini bir kez daha korumakta güçlük çeken Amerikalı Alexander Rossi 4. olurken yarışa polde başlayan Julian Leal 5. olabildi.ART GP’nin çaylak pilotu Nobuharu Matsushita,ilk yarışa göre daha iyi bir yarış geçirip 6.lığı elde etti.Son puanlar için savaşan Robert Visoiu,Andrea Negrao ve Jordan King arasında herhangi bir geçiş yaşanmayınca Visoiu 7.,Negrao 8. olarak puan aldılar.

İlk yarışa göre sakin geçen 2.yarışın tek önemli olayı Sergio Canamasas ile Jordan King’in temas yaşaması oldu.Canamasas bu temas sonucu kırılan süspansiyonuyla yarış dışı kalırken Jordan King yarışa devam etmeyi başardı.Bu temas nedeniyle Canamasas,sıradaki yarış olan İspanya GP 1.yarış için 3 sıra grid cezası aldı.

İlk GP2 haftasonundan sonra Vandoorne 43,Haryanto 33,Rossi 23 puanla şampiyonada ilk 3 sırada yer aldılar.

GP2 Bahrain Race2 R

GP2 Standings

https://www.youtube.com/watch?v=srtrwF_YzaM&ab_channel=2015Motorsport


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir