Button, Japonya'da Erken Şampiyonluk İçin Zorlamayacak

yazar:

kategori:

Button, Barrichello’ya orala 5 puan fazla alırsa bu hafta sonu ilk Formula 1 şampiyonluğunu garantilemiş olacak.

Button “Bu bir diğer yarış. İnsanlar Rubens’ten 5 puan fazla alırsam şampiyon olacağımı söylüyorlar.”

“Bunun gerçek olduğunu tabiki biliyorum. Hedefim şampiyon olmak ve gereksiz riskler almayacağım.”

“Her zamanki gibi süreceğim ve umarım yeterli olur.” dedi.

Türkiye’den bu yana kazanamayan Button, böylesine rekabetçi bir ortamda bir kaç puan dahi kazanmak olsa rakiplerine karşı maksimum sonucu alması gerektiğini söylüyor.

Button “Bu sene olağan dışı bir sene ve her koşulda bir çok araç rekabetçi olabiliyor. Takımların hızları konusunda bir çok farklı ihtimal var.”

“Bu yüzden stratejilerde zorlanıyoruz ve Red Bull’ları geçmemiz gerektiğini biliyoruz, bu nedenle bazen önde mücadele ederken bazen edemiyoruz.”

“Ancak en önemlisi iyi ve kötü zamanlarda maksimumu çıkarmak. Zor zamanlarda puanlar kazanmalısınız ve biz bunu yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Button ayrıca kendisi için zor başlayan Singapur’da iyi puanlar almasının ardından Suzuka içni sabırsızlandığını söylüyor.

Button “Benim ya da takımımın en iyi günü değildi bu yüzden 4 puan ile ayrılmak ve Vettel’e karşı 1 puan kaybetmek iyi bir sonuçtu. Japonya’ya giderken çok iyimserim ve iyi bir hafta sonu için sabırsızlanıyorum.”

“Orayı seviyorum. Herkesin Suzuka’yı sevdiğini düşünüyorum ve bu bir sorun. Keşke sevmiyor olsalardı. Ancak Suzuka geçmişte sevdiğim bir pist ve orada iyi oldum bu yüzden tekrar orada olmak güzel.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir