Baba Piquet "Renault Briatore Değil, Alonso Tarafından Yönetiliyordu"

yazar:

kategori:

Brezilya’da basına konuşan Piquet “Bu motor sporlarında olmaması gereken bir şey. Ben kariyerimde böyle bir şey asla düşünmedim. Ancak koşullar ortaya çıkanları kaçınılmaz yaptı. Çok büyük baskı altındaydı.”

Bu sene, Alonso’ya verilen daha iyi araç durumu çok kötüleştirdi. Takım Briatore tarafından yönetilmiyordu bile: Alonso tarafından yönetiliyordu.” dedi.

Piquet ayrıca kaza fikrinin oğlundan değil, Flavio Briatore’den geldiğini iddia etti.

Piquet “Yarıştan önce Briatore geldi ve takıma yardımcı olmak istiyorsa çarpmak zorunda olduğunu söyledi. Renault’ta çok büyük baskı olduğu için bunu kabul etti. Kariyeri açısından kaybedecek çok şeyi yoktu.”

“Bunun bir suç olduğunu biliyordum. Yarış sonucunu değiştirici hareket suçtur. Formula 1’de, özellikle daha önceden belirlenen bu tür olaylara yer yoktur.” dedi.


Yorumlar

  1. kirve adamım tebrikler…yorum muhteşem emeğine teşekkürler…bu kadar güzel yorum ancak ben yaparım:)) kimse benden iyi değil…o kadar başka bir şey söylemiyorum gereken yerler gereken mesajı almıştır…santander nerdesin…:))ben alonso musab…

  2. kirve12 son yazdıklarını büyük bir keyifle okudum, ama ben başkalarının bunu kirli çamaşır olarak nitelediği gibi nitelemiyorum, basındaki açıklamaları derlemişsin ve Alonso'nun Renaultla Çin'de yaşadığı problem hariç ortada kötü bir durumda yok… Alonso'nun lewis'e karşı afalladığı ve zorlandığı herkes tarafından görülebilecek bir gerçek zaten, ama son yarışlarda şampiyonluk yolunda desteklenenin Hamilton olduğuda bir gerçek… Alonso Renault'un gözbebeğiydi, Mclaren'de önce normal karşılandı, ardından ikinci plana itildi, duygularıyla hareket etmesi en büyük hatası ve ben de taraftarı olarak bu hatayı kabul edebilecek kadar olayın içindeyim… Hala anlamadığım bir sürü haberi niye derleyip buraya yapıştırdığın:) Alonso'nun gerçek yüzünü göstermek için mi? Alonso bir dünya şampiyonu hatta dur iki dünya şampiyonu, hatta duygusal, sivri dilli, agresif ama tamamen işine odaklanmış bir dünya şampiyonu… Mclaren günlerinin ona hem sürüş hem teknik hem de zihinsel olarak kattıkları tartışılmaz artık, Alonso'da gençti artık olgunlaştı, Mclaren yıllarında sadece 25 yaşındaydı… Herneyse siz anti alonsocular olarak bastırın bastırabildiğiniz kadar, ama haber başlıklarını kopyalayarak bir yere varamazsınız onu söyleyeyim, zaten o haberleri biz zamanında en az 5'er kere okuduk, şimdi sadece hafızamızı tazeliyoruz:) Ve evet belki alonso farklı beklentiler içinde geldi Mclaren'e, ama ben direk radyodan kendi pilotuna karşı diğerini destekleyen bir takım patronu görmemiştim, ilahi adalet mi desem ne desem, ne alonso ne hamilton ne de mclaren şampiyon olabildi 2007'de… 3'ü de haketmesine rağmen…

  3. dikkat et sinek kaçmasın:))

  4. mert merter avatarı

    Kirve :)))
    Bütün kirli camasirlari ortaya dökmüsün agzim acik kaldi :)))

  5. kirve birşey soracağım mclarencimisin ferraricimi.

  6. 12.09.2006
    Alonso: "Zidane Schumacher'den daha şerefli bir şekilde emekli olmuştu. Michael F1'de en çok yaptırımı olan ve en az sportmen olan pilottu." açıklamasında bulundu.
    03.10.2006
    AS gazetesine konuşan 25 yaşındaki İspanyol pilot, "Renault'nun amacı, yarışı (Çin GP) iki-üç bitirmekti, çünkü benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar" dedi. "Bazıları çok mutlu oldu. Çünkü Ferrari'yi markalar klasmanında geçtik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar."
    04.10.2006
    Fransız takımı, İspanyol basınına "McLaren'e bir numara gitmemi istemiyorlar. Çin'de kaybetmeme takımdan sadece birkaç kişi üzüldü" diyen Alonso'ya mümkün olan en büyük desteği verdiğini ve buna devam edeceğini açıkladı: Flavio Briatore ise genç sürücüye cevap olarak , "dünya şampiyonu olmasını bize borçlu. Biraz bunun üzerine düşünse iyi eder" ifadelerini kullanmıştı.
    05.10.2006
    Fisichella ise Alonso'nun yorumlarına bir mana veremediğini söyleyerek, "Evet, gerçekten bu yorumlardan büyük şaşkınlık duydum. Niye böyle konuştu bilemiyorum. Açıkçası ben kendim için yarışırım, Fernando için değil. Eğer ona yardım etmem gerekirse de, tamam, ederim. Fakat aracımı o geçsin diye de aracımı pistte stop etmem" dedi.
    06.10.2006
    Alonso, "Kendimi yalnız hissettim. Birinci sıradaydım. Takım arkadaşımsa ikinci sırada. Bana yaklaştı ve sollayarak geçti. Ben tekrar eski hızıma ulaştığımda zaten aradaki mesafe oldukça açılmıştı" dedi.
    20.20.2006
    Fernando Alonso, ikinci şampiyonluğu için Renault'nun tam olarak arkasında olması gerektiğini belirterek, esas önceliğin markalar değil, pilotlar şampiyonası olduğunu belirtti. Brezilya Grand Prix'si öncesindeki basın toplatısında konuşan Alonso, "Önemli olan, pilotlar şampiyonası, sadece benim için değil, herkes için bu böyle" dedi.
    15.12.2006
    Lewis Hamilton, tüm gözlerin takım arkadaşı Fernando Alonso'nun üzerinde olduğu Jerez'deki yılın son test gününde en hızlı tur zamanını kaydetti. Hamilton, tüm dikkatlerin Alonso'nun üzerinde olmasına aldırmaksızın, Renault pilotu Heikki Kovalainen'in önünde 1:19.493'luk zamanıyla 2006'yı, günün en hızlı tur zamanını yaparak kapadı.
    01.02.2007
    Briatore, Auto Motor und Sport dergisine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Fernando iyidir. Ancak birçok insanın düşündüğü kadar iyi değil."
    02.02.2007
    İspanya'nın Valencia pistinde devam eden testlerin son gününü McLaren Mercedes takımının çaylak pilotu Lewis Hamilton lider olarak tamamladı. Hamilton geçtiğimiz hafta gene aynı pistte geçirdiği ağır kazanın ardından ilk kez bugün MP4-22'nin direksiyonuna geçti. Britanyalı pilot 1:11.119'luk derecesi ile en hızlı turu atarken aynı zamanda tüm hafta boyunca yapılan en iyi dereceye imza attı.
    14.03.2007
    S) Yeni takımınla ilk yarışın nasıl hissediyorsun, evindeymiş hissi var mı?
    Alonso) Takıma katıldığımdan bu yana geçen sürede gerçekten evimdeymiş gibi hissettim. Takımda çalıştığım herkez gerçekten çok nazik ve konuksever davrandı.
    20.03.2007
    Lewis Hamilton, sansasyon meydana getiren Avustralya Grand Prix'sinin ardından yaptığı açıklamada, Fernando Alonso ile yarıştaki mücadele konusunda tamamiyle serbest hareket edebilecek şekilde bırakıldığını söyledi. McLaren'ın çaylak pilotu, bütün hafta sonunca devam eden yarışlar esnasında Alonso'ya sürekli baskı uygulamış, bu baskıyı Melbourne yarışında iyice şiddetlendirmişti.
    21.03.2007
    Avustralya Grand Prix'sinde uzun süre takım arkadaşı Fernando Alonso'nun önünde götürdüğü yarışı üçüncü sırada tamamlayan Lewis Hamilton'ın pite çağrılmadan hemen önce pit yolundaki araçların yavaş hareketinden dolayı zaman kaybettiği belirtildi. Pite Alonso'nun önünde giren Hamilton, daha sonra öndeki avantajını kaybederek yarışta üçüncülüğe düşmüştü.
    23.03.2007
    Jarno Trulli ile de zorlu yarışlar geçirdiğini kaydeden Alonso, sözlerini şöyle sürdürdü: "2004'te onunla gerçekten zorlu zamanlar geçirdim. Monaco'da kazandı ve benden daha fazla podyum elde etti. Şunu söylemek istiyorum: Lewis benim karşılaştığım en zorlu ve hızlı takım arkadaşım değil."
    26.03.2007
    Alonso'nun gücünü gururundan aldığını kaydeden Symonds, "Alonso'yu bizde çalıştığı yıllarda gerçekten üzüntülü gördüğüm zamanlar, takım arkadaşına geçildiğin günlerdi" dedi.

    Alonso'nun başka bir takımın aracı tarafından geçilmeyi kabullenebildiğini belirten Symonds, bununla birlikte takım arkadaşına mağlup olmanın kendisi için çok daha zor olduğunu belirtti.
    16.05.2007
    Renault takım menajeri Steve Nielsen, "Kariyeri boyunca, her zaman takım arkadaşlarından daha hızlı oldu. Şimdi ise kendisiyle eşit bir takım arkadaşı var. Şimdi takım arkadaşından gerçekten daha hızlı olup olmadığı konusunda kendisini sorgulayacağını düşünüyorum" dedi. Bu durumun kendisinde bir güvensizliğe yol açacağını ifade eden Nielsen, "Birkaç kez takım arkadaşına geçildiğinde onu gerçekten baskı altında olduğunu gördüm. Şu anda da aynı durum sözkonusu" şeklinde konuştu.
    28.05.2007
    Ron Dennis, McLaren'ın Monako Grand Prix'de yarışı Fernando Alonso avantajlı olacak şekilde yönlendirdiği iddialarını yalanladı. Alonso yarışa Hamilton'dan beş tur daha az yakıtla start aldı. Dennis ise bunun güvenlik aracı ihtimaline karşı alınmış bir tedbir olduğunu söylemişti. McLaren patronu sözkonusu iddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesin Hamilton veya Fernando için bir kayırma veya bir cezalandırma olduğunu düşündüğünü söyleyerek, pilotlar arasında adil olmak için çok titiz davrandıklarını ifade etti.
    27.05.2007
    Hamilton, “Oldukça şaşırmıştım çünkü Fernando’dan beş veya altı tur daha fazla yapacak şekilde doluydum. Fakat sadece üç tur sonra beni durdurdular” dedi
    Alonso ise, yarış sırasında yakıt tasarrufu yapmayı başardığını belirterek, bu yüzden pit stoplar tamamladığında Hamilton’ın liderliği ele geçirmek için yeterli zamanı bulamadığınısöyledi.
    Alonso, “Umarım bu durumu açıklayabilir. İlk bölümde, yakıt tasarrufu yaptığım için normalden iki tur sonra pite girdim” dedi.
    McLaren patronu Ron Dennis ise, takımın başlangıçta Hamilton için tek pit stop stratejisini seçtiğini ancak daha sonra iki pit stopa karar verildiğini söyledi.
    31.05.2007
    "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Durum:

    1. İki pit-stop stratejisi, güvenlik aracı piste çıkmadığı sürece en uygun (stratejidir). (Güvenlik aracının pistte olması durumunda ise) tek pit-stop daha iyi olabilir.
    2. Güvenlik aracı, geçmişteki beş Monako Grand Prix'sinin dördünde piste girmişti.
    3. Mevcut kurallar çerçevesinde tek pit-stop ile iki pit-stop stratejisi arasındaki tercih sonsıralamaperiyodundanönceyapılmalıdır.
    4. Sıralamalar sonrasında, FIA ölçümlerine göre, McLaren Hamilton'ın (aracını) Alonso'dan beş tur daha fazla (gidecek şekilde) doldurmuş olduğu açıktır.
    5. Hamilton'ın tek pit-stop stratejisi tercihi, güvenlik aracının ilk bölümüde piste gireceği tahminiyle yapılmıştır.
    6.Güvenlik aracı piste girmemiştir.
    7. McLaren Monako'da diğer araçlardan kaydedeğer şekilde daha hızlı olmuştur.
    07.06.2007
    Fernando Alonso, Monako Grand Prix’sinin, sezonun geri kalanında McLaren’da 1 numara olma çabasına yardım ettiğine inanıyor. Kanada öncesinde sürücüler klasmanında takım arkadaşı Lewis Hamilton’la zirveye ortak olan Alonso yaptığı açıklamada, "Takımın hala kimin 1 numara olacağı konusunda şüpheleri olması anlaşılabilir bir durum" dedi.
    08.06.2007
    McLaren sürücüsü, yampiyonluk yolunda kendisine Alonso ile eşit fırsatların sunulup sunulmadığı sorusuna ise, "Eşit fırsatların sunulduğunu düşünüyorum. Kazanmak için bize aynı araçlar veriliyor. Daha istikrarlı olan, en az hata yapan sonunda zafere ulaşacak. Sanırım sonuna kadar sıkı bir (mücadele) olacak" dedi.
    10.06.2007
    Güvenlik araçlarının Hamilton'a yaradığını belirten Alonso, "Bundan en çok takım arkadaşım karlı çıktı. Söylediğim gibi güvenlik araçları işi şansa bırakıyor. Daha şanssız olduğunuz bir yarış olamaz. Fakat iyi yarışlar çıkarma sırasının bana geldiği zamanlar da olacak. Bu kez diğerleri şanssızlık yaşayacak" dedi.
    70 tur boyunca dört kez pist dışına çıkan Alonso ayrıca yarışın büyük bir bölümünde lastik sorunu yaşadığını ifade etti.
    Alonso, "Lastiklerde çok aşınma yaşadık, özellikle de yarışın sonunda. Soft lastikleri kullanmaya başladığımızda bozulma çok oldu. Yani gerçekten tam bir piyango yarışıydı" diye konuştu.
    12.06.2007
    Dünya şampiyonu Fernando Alonso, McLaren takımında, İngiliz ekibine katıldığından bu yana kendisini tümüyle rahat hissetmediğini ifade etti. Bu yıl Renault'dan McLaren'a geçen İspanyol pilot sezona, geçen hafta sonu Kanada Grand Prix'sindeki zaferiyle liderlik koltuğuna oturan Hamilton'la start vermişti. Alonso bugün yaptığı açıklamada, McLaren'a geçtiği günden bugüne takımda kendini hiçbir zaman "yüzde 100 rahat hissetmediğini" söyledi. İspanyol pilot, Hamilton'ın takım arkadaşı olarak açıklandığında böyle bir durumu beklediği itirafında bulundu. Alonso, dün akşam İspanyol Cadena Ser radyosuna yaptığı konuşmada, "Baştan bu yana (takımda) kendimi hiçbir zaman tümüyle rahat hissetmedim" dedi.
    Alonso, "Bir İngiliz ekibinde, bir İngiliz takım arkadaşım var. Çok büyük işler çıkarıyor. Tüm destek ve yardımların ona olduğunu biliyoruz. Bunu daha başında anlamıştım" şeklinde konuştu
    13.06.2007
    Formula 1 eski pilotlarından John Watson, "Sanırım Alonso dikkatlerin odağında olmayı özlüyor. Renault'da ve İspanya'dayken dikkatler hep onun üzerindeydi. Fakat şimdi değil" dedi.
    Şu an mevcut durumun Lewis Hamilton'ın daha fazla heyecan ürettiği olduğunu belirten Watson, "Alonso olanlardan haberdar değil gibi. Bu Lewis'in hatası değil. O işini iyi yapıyor, Alonso ise yapmıyor" dedi. Watson Alonso için, "Durup biraz soluklanmalı ve ilerleyip büyümeli" diye konuştu.
    27.06.2007
    Dört kez dünya şampiyonu ünvanlı Alain Prost, "Bu yeni durum önceki yıllardan çok farklı" diyen Prost, şöyle konuştu: "Geçmiş yıllarda bu, teknolojiye ve yarışa bağlıydı. Ancak bu yeni durum tamamen insan odaklı, psikolojiyle ilgili birşey. Şunu söylemeliyim ki, Alonso'nun şu anda neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bu pilotların her ikisi de takımda henüz yeni. Bu da durumu Alonso için daha zor yapıyor. Kendisi McLaren'a tereddütsüz gitti, çünkü bu onun rüyasıydı."
    "Ama şimdi görüyor ki, kendisi o takımda biricik pilot değilmiş. Bu şartlar altında, hayal kırıklığı içerisinde kendisini motive etmesi bence çok zor. Eğer bir diğerine karşı başarıyla mücadele eden genç bir pilotsanız, insanlar, medya ve herkes sizi destekler. Bu, Niki Lauda ile benim de başıma geldi. Ama bu sefer Alonso takımda 1 numara olmak üzere bulunuyor, bu düşünce ve beklentilerle oraya gitti. İşte bu beklentilerin ardından Hamilton gibi çetin bir cevizin karşısına çıkması kolay kabul edilebilir bir durum değil."
    Prost, Hamilton'ın yarış serüveninin ve başarılarının, bu sporda çok iyi bir yerde olduğunu ispatladığını ve kendisini zirveye oturttuğunu kaydetti. "Şu ana kadar hiçbir ciddi hata yapmadı. Hızlı ve tutarlı" diyen Prost, "Tek düşünülecek ve endişe edilecek şey, kendisinin çok genç olması ve başına geleceklerin bilinemeyişi. Bu adam bütün spor için çok iyi bir soluk oldu. Son olarak Alonso'ya gelince, bütün bu olanlardan ciddi biçimde ders almalı ve gelecek için sıkı planlar yapıp daha zorlu ve daha hızlı olmalı" diye konuştu.

  7. yavuz balcı. bu mu kayrılma demişsin ya 2007 de "bu mu eşitlik" diye yazabileceğim o kadar çok olay oldu ki yani hansini yazayım. senin bu yazdığın kafamda şu soruyo oluşturdu. "acaba arkadaş 2007 de monakodan başka yarış izlemedi mi?"

  8. Yavuz Balcı avatarı

    ya Şurda adama eksi basın karşı görüş bildirin tamamda hakaret etmeyin be kardeşim.

    habere gelince şu adamları biri sustursun artık can sıkmaya başladı.alonsoya laf atayım derken adamı yücelttiler.iyice sapıttı bunlar.

    gelelim alonsoya asla pilotluğuna laf etmedim etmemde.mükemmel bir pilot.yalnız insan konuşacağı cümleleri iyi seçmeli.zamanında massa için elimden geleni yapacağım diyen alonso şimdi massa ile aynı takımda.bu bana çok manidar geldi.eğer aynı takımda massaya yardım etmesi gerçekten gerekirse bu sefer alonso için gerçekten çok acı bir durum olacaktır herhalde.

    ayrıca McLaren tarafından lewis kayırıldı diyorsunuz.adam monacoda isyan etti neden zorlamama izin vermiyorsunuz diye.bu mu kayırılma.yapmayın arkadaşlar.

  9. 0versteer sen beni güldürüyorsun allahda seni güldürsün emi:)yıllarca barichelloya yol ver massaya yol ver diyen Ferrari yönetimimi adil yönetim sergiliyormuş?kimi genelde hiç bir şey söylemez dediğin kısım doğru işte ona katılıyorum.ama alonso kaybedinde hep takıma atar tutar kazanınca çok hızlıydım der:)renaultun nelsonu yavaşlatığına ihtimal vermiyorsunda mclarenin böyle birşey yaptığına nedense dünden doğrudur diye bakıyorsun.nelson adapte olamaz ama alonso komplike 🙂 olduğu için adapte olmuştur mclarene ama mclaren ona iyi araç vermemiştir ki buna rağmen süpermen alonso şampiyonluğu 1 puan farkla kaybetmiştir.mclaren göz göre göre kendi pilotunu neden yavaşlatsın?sana senın sözlerınle cevap verıyorum.yavaşmıydı alonso mclarende?olaya at gözlüğü ile bakan sizlersiniz çünkü ilk senesinde dünya ikincisi 2. senesinde dünya şampiyonu olan hamiltonun alonsoyu geçmiş olmasından dolayı alonsonun mızmızlandığını göremiyorsunuz.hani briatore için shumayeri alonsoyu keşfetmiş ne büyük adam diyenler varya,daha çocuk yaşda hamiltonu keşfeden ron dennis için ne diyorlar aceba merak ediyorum.son mesajım cevap yazmayacağım saygılar.

  10. Kimi ile Massa ayrı bir kişilik, Alonso ise ayrı… Ferrari adil bir yönetim sergilediyse heralde ne Massa ne de Kimi bir şey söyler, hatta Kimi genelde bir şeyde söylemez karakteri bu… Gereksiz konuşmadığı gibi gerekli olanda bile zor konuşuyor adam, elinde olsa sadece sürecek geri kalan zamanda da sevdiği şeylerden biri olan uyumayı yapacak, eleştirmiyorum bu davranışını, kendisi bir şampiyon ne istiyorsa yapabilir:) Piquet bu kadar kötü olabilir mi demişsin, Mclaren alsın o zaman, madem o kadar kötü değil… Bazen o kadar saçma sapan konuşuluyor ki inanamıyorum, Yani Renault 2 sezondur aslında tek araçla yarışıyor, 2. aracı yavaşlatıyor tur başına 1 saniye, Alonso'ya avantaj sağlıyor değil mi? Böyle saçma bir düşünce olabilir mi ya? Adam adapte olamamıştır, yeteneklidir gösterememiştir dersin anlarım, Renault göz göre göre kendi pilotunu -her yarışta- neden yavaşlatsın? Gerçekten komik oluyorsunuz… Tamam adamı duvara çarptırmışlar ama 1,5 sezon boyunca işe yarar yaptığı 2. şey buydu heralde, diğeri de piyangonun kendisine vurup 2. olduğu Almanya'da geldi zaten, 8 puan, o kadar… 100 üzerinden not versek, Alonso 85 olsa Piquet 50 lik sürmedi, hadi Piquet çok hızlıydı da yavaşlattı Renault diyelim, hani Piquet'te 85 lik olsun, Renault mu onu yavaşlattı da 50 lik oldu, yavaşlatsa 80 e kadar düşürür, yine Alonso önde olur, Piquet'te puan alır… aslında kendime kızıyorum, olaya at gözlüğüyle bakan insanlara durmadan doğruları göstermeye çalıştığım için, baksın etrafına doğruları öğrensin diyeceğim de, bakmak değil görmek lazım

  11. vega_nitro demagoji yapıyorsun.alonso karekteri sağlam olsaydı sivri dili ve düşünceleri olsaydı 2007 senesinde ya o yada hamilton şampiyon olabilirdi.kimiyle massayı görüyoruz 2 senedir varmı en ufak anlaşmazlıkları?ben merkezci tavırlarını hiç hatırlamıyorum her ikisininde.sadece işlerine bakıyorlar.

  12. kirve12, sana son sözüm şunlar olacak. Eğer karakterin puan kazandırdığını, şampiyonluk kazandırdığını düşünüyorsan; öyle düşünmeye devam et. Ama burası Formula 1, Character 1 değil…

    Pilota karakterli, karaktersiz diye şampiyonluk vermiyorlar bildiğin gibi. Alonso karaktersizse kime ne (hiç de karaktersiz değil, sivri bir pilot), şampiyonlukları, puanları, yarış başına alınan puanlara bakıyor takımlar onu almak isterken.

    Bu arada Alonso Renault tarafından desteklenmiştir kariyerinin neredeyse en başından beri, Renault geleceğini düşünmüştür bunu yaparken. Bunu çoğu takım yapar ve bu eyleme kayırma demek kötü niyetliliktir. Alonso Renault test koltuğunu Minardi'yi maksimum performans ile kullanarak almıştır. Kariyerinde haksız yere kazandığı tek yarış da Singapur GPsi olur bunun da cezası muattaplara verilmiştir.

  13. mclaren didem bana yazmamış olabilirsin,kime yazdıydan isim ver o zaman,ben isim vermesende o nitelediğin kişiler adına sana yazdım.oversteer sana sadece gülüyorum,yönetim sorunu öylemi?nelson gibi yönetimin duvara çarpmanda fayda var diyebileceği ne yönetim var nede öyle bir pilot var mclarende.fark burada.alonsonun sırrı kayrılması sürekli.bu nelsonda bu kadar kötü olamaz kardeşim,ben inanmıyorum.

  14. ya arkadaşlar o kadar tepki göstermeyin, meyve veren ağaç taşlanır demişler, bu sitede bir takım var resmi olmayan, "anti alonso" adında, Alonso ile alakalı veya alakasız her konuda Alonso'ya söyleyecek bir şey buluyorlar:) Adam o kadar popüler o kadar gözönünde ki, her yaptığı, hakkında her söylenen batar olmuş bazılarına… Tamam sevme ama her olayda da körü körüne hakaret edilmezki? Yok neymiş Mclaren'i karıştırmış, Renault'u karıştırmış Ferrari'nin vay halineymiş… Fakat Ferrari gibi bir dev takım bunu göremiyor bu sitede ki 2-3 çok bilmiş bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlıyor… Mclaren'de ki sorun yönetimle alakalıydı bu bir, Renaultta yaşanan sorun morun yok, insan ters düşünce annesiyle babasıyla bile tartışıyor, heralde takımda alonsoyla veya alonso da takımla tartışmış olabilir robot değil bunlar insan, heralde çarpışacaklar, duygularını belli edecekler bu da iki…

    Ferrari gibi bir takım padoğun içinde herşeyden haberdarken içlerin iç yüzlerini bilebilcek durumdayken Alonso'yu takıma katarsa her türlü tedbiri önlemi alarak bunu yapar… Alonso'nun da dediği gibi "ben takımda birinci pilot olmak gibi bir istekte bulunmadım, fakat bana 3. 4. pilot muamelesi yapılmasına da dayanamadım" diyorum ve Mclarenci arkadaşları sağduyuya davet ediyorum… Bana inanmayan Martin amcaya danışsın 😉

  15. kirve 12 ben senin bu haberdeki yorumunu okumadım bile neden üzerine alınıyosun yorumumda direk seni kastetmedim bile ayrıca yaklaşık 2 seneden beri bu sitede yorum yazıyorum ve ne banlandım nede kendımı saklamak için nickimi degiştirdim ne yanı herkese kin ve nefret besleyerekmi yorum yazayım öyle olsaydım emın ol 2 sene degıl 2 saat kalmazdım herhalde bu sitede…daha fazla lafı uzatmak istemiyorum herkese iyi akşamlar…

  16. elif çivici avatarı

    pes artık böyle bir iddia olamaz.her şeyden önce flavio iskele patronu mu da buna izin versin.aslında takım alonso üzerinde dönüyordu demek istiyor ama böyle olması doğal değil mi?dünyanın sponsorunu,takıma 2 şampiyonluğu getiren alonso yu korumaları doğal değil mi?Ayrıca da nelson çok mu iyi sürdü de desteklemediler.

  17. mclaren_didem07,ben sana olaya müdahil olamazsın demedim ama sen sizdemi para alıyorsunuz gibi gerçekten cocukca bir sey yazdın.senin yorumlarını okuyorum.hep iyimser bir havadasın,sürekli toz pempe bir dünyadaymışız gibi mavi boncuk dağıtıyorsun.bunada ben anlam veremiyorum ama sıkıldım,sana paramı veriyorlar ortamı yumuşatmak için demem.tartışma yada acımasızca yorumlar varsa sen istersen uzak kalabilirsin buna.

    fernando ulas,seninle polemiğe bile girmem.2 gün önce alonsonun renaultun performansının podyum için yeterli olmadığını söylediğini belirtip alonsonun kendi becerisiyle podyuma çıktığını belirtmişsin,aynı gün bir başka yorumda button senin kadar ballı adam görmedim demişsin.ikisi arasındaki farkı anlayamayadığın için ne sen bana yaz ne ben sana:) ha adminlerede mesaj yollamışsın,kendi adıma benim yazdıklarım burda yazmamamı gerektiğini düşünüyorsa bir tane admin çıksın desin o zaman yazmam.senin demenle olacak şey değil sanırım.burası renault takımı olsaydı olurdu:)

    vega_nitro,ya hile ile kazanılan singapure yarışından sonra yada japonya yarışını kazandıktan sonra biraz havalara girip sanki mclarenın kazanmaması için ne yapacaksa öyle bir demeci var bunu herkes okumuştur.ben alonso kötü 1 pilot demiyorumki,en iyi 3 pilottan biri ama karekteri mika,shumi,hamilton,kimi ile karşılaştırılamaz.bende barichellonun kazanmasını istiyorum ama bunu button bilmiyor:) fark burada.

  18. şahsen piquetlerin gündem konusu olmaktan çok hoşlandıklarını ve olayın üstünden yıllar geçsede hala aynı demeçleri vermeye devam edeceklerini düşünüyorum..renault yönetilmeyi kabul etmiş alonso da onlara 2 şampiyonluk getirmiş bence gayet adil bir durum..ferraride bunun olabilme ihtimalini kabul etmiş(takımdan kimin gidiceğine karar vererek yönetmeye başladı zaten..) hatta belki kendileri beceremediklerinden olucak yönetim işlerini ondan almışlar aloyu üstüne birde sponsor gelmiş buda gayet adil çıkarlar dünyasında başka ne beklenebilir ki zaten..
    f1 ruhumu dediniz??? bence sennayla bir gömdüler onu..

  19. kirve12 neden Alonso'cu olduğumu anlatayım.

    Mika Hakkinen-Mercedes-Mclaren 3lüsü zamanında F1 izlemeye başladım, senin gibi. Mika 2001'de F1'den ayrıldıktan sonra Kimi onun koltuğuna oturduğunda kendisine hiç ısınamadım. Belki Mika'nın yerine geldiği içindir. Alonso ise 2003'te Renault'ta ilk yarışına çıktığından beri kendisine ısındırmıştı beni. Macaristan zaferinde "helal olsun gence bak" demiştim mesela. F1'de bir çok favori pilotum olmasına rağmen (Heidfeld, Webber sayabilirim), en farovim Alonsoydu hala öyle.

    Umarım McLaren günün birinde kendisine ısınabildiğim pilotları seçer çünkü Montoya ve Kimi'ye hiç ısınamadım. Lewis gelecek vaat ediyor, kendisinden umutluyum.

    Ayrıca kesinlikle F1'de ayrıldıkları takıma laf söyleyen pilotlar vardır, geçmişte de Alain Prost Ferrarisine "kamyon gibi" demişti mesela. Bunu demekle Alain kötü pilot olmaz.

    Alonso'nun ise Massa'yı destekliyeceğim lafının tarihini hatırlamıyorum ama geçen sene olması lazım. Mutlaka F1 pilotlarının kendi kafalarında kurdukları senaryolar vardır, bunlara göre demeçler vermeleri oldukça normal. Mesela ben Brawn veya Red Bull taraftarı olmasam da şampiyon Barichello olsun, ama keşke Webber şansını kaybetmeseydi diyorum.

  20. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kirve 12 adlı arkadaş burda acımasızca alonsoya karışı eleştiriler oluyoken niye iyimser yorumlarda yazılmasın. f1 acımasız bir sporsa siz bunu daha cokda abarttınız bu alonso olayı haketmediği yorumlar yapıldı biz belki tepkimizi fazla gösteremedik bi başka pilota biz böle yorumalr yapsaydık acaba neler olurdu. bazı mclarenci arkdşlar bile oalyın ne kadar çirkinleştiğinin farkında ve ben adminlerden özellikleböle bi pilotu yerden yere vuran kişilerin icabına bakılmasını istiyoruz biz buraya haberlere yorum yapmak istiyoruz. elalemin haksız yere pilotumuzu eleştirmesini deil. bune ya.

  21. Sağolasın yaşar:)) kirve 12 bu siteye bende üyeyim farkındaysan konuya müdahil olmamam için hiç bir sebeb yok benden yaşca büyük oldugun için sana hiçbirsey söylemek istemıyorum.

  22. didem ağzına sağlık ama yine anlamayacaklar bence sebde yorma kendini.

  23. vega_nitro bu konuda seninle fikirlerimiz hiç bir zaman uyuşmayacak.1 hafta karşılıklı yazışabiliriz o yüzden bu konu altında şimdilik karşılıklı atışmayalım:) .anlam veremediğim ne olursa olsun takımımız için sürekli olumsuz demeçler veren bu adamı halen desteklıyor olman.hakkını teslim ediyorsun diyeceğim ama şampiyonluk mücadelesinde hamiltona karşı massayı destekleyeceğini,mclarenın daha öncede yalanlar söylediğini vs,vs söyleyen birini tutman hiç anlaşılır gibi değil.

    mclaren didem sen kendi işine bak arkadaşım iyimser yorumlar yapmaya devam et belki iyi olur.burası formula 1 ve evet bir çok insan acımasız bu dünyada.

  24. inci incili avatarı

    tabi briatore de takımı alonso'nun yönetmesine izin verir zaten (!)

  25. walla iyi sabır varmış ALONSO'cu arkadaşlarda ben Alonso'cu degilim ama artık gerçekten sıkmaya başladı Alonso'ya olan acımasız eleştiriler merak ediyorum Alonso her acıklamasında ücret alıyormuş sizlerdemi alıyosunuz acaba???

  26. kirve12, ne diyorum. Gelecek diyorum, uzun vade diyorum. Hamiltonu daha fazla destteklediler… Neden mi? Anlatayım.

    Ron Dennis F1'de bulunan en iyi patronlardan biri. McLaren'in devamını sağlamak, ileriki senelerde daha başarılı olmak için hem kısa hem uzun vadeli plan hazırladı. Neydi bu plan: kısa vadeli başarı için grid'in en iyilerinden birini almak (Alonso mesela); uzun vade için ise kendi yetiştirdiği pilotu koltuğa oturtturmak (Hamilton). 2007 senesi için bu plan kısmen tuttu ve kısmen sonuca oluştu. McLaren çeşitli nedenlerden ötürü pilotlarda ve takımlarda şampiyon olamasa da sezonda adından çokça bahsettirdi, prestijini yükseltti. Geleceğini daha da garanti altına aldı. Ayrıca Hamilton gibi genç bir yıldız F1'e güzel bir giriş yapmış oldu. Yani McLaren 1 koltuğunu uzun vadede tanıdığı bildiği pilot sayesinde garanti altına almış oldu.

    Ron Dennis'in benzer taktiğini Renault da uyguladı ve tamamen başarılı oldu. Ama bu taktiğin takımın önem verilmeyen (veya daha az önem verilen) pilotun moralini bozması gibi yan etkisi var. Fisichella ve Trulli örnek sayılabilir buna.

    Takımlar her zaman kendilerine garanti şekilde bağlı olan pilotu desteklerler. F1'de "eşit şartlar altında yarışmak" diye bir eylem yoktur, zaten F1'de şartlar hiç bir zaman eşit değildir. Alonso Hamilton'la eşit şartta yarışmamıştır. Takım Hamilton'u desteklemiştir. Geleceğe yatırım yapmıştır. Ama plan Alonso ile değil düşük profilli sivri olmayan bir pilot ile yapılsaydı McLaren 2 şampiyonayı da kazanacaktı. Hata Alonso'dan çok McLarendadır (Alonso hatasız değil bu arada).

  27. mc laren patronu geçenlerde ne demişti. alonso gibi bi pilotu kaybettiğimiz için pişmanız. durumu iyi idare edemedik demişti değilmi. mc laren takımı bir şampiyonu vede bir süper çaylağı idare edememiştir. bunu 2 yıl sonra kendileri itiraf etmiştir. benim uydurduğum bişi değil.

  28. tamamen saçmalık.2 kez dünya şampiyonu adamı kim desteklemez.ama yeni gelen çaylakda eşit şartlarda yarışmayı hak ediyorsa onada hakkını vermemek adaletli olmazdı.mclaren alonsoyu ikinci pilot olarakmı aldı yanı.hangimiz hamiltonun bu kadar iyi olacağını tahmin ediyorduk.ama adam kendini gösterdi ve alonsoya ezilmedi olay bundan ibaret.alonso takımdan ayrıldıktan sonra mclaren hakkında bir sürü atıp tuttu .bir dünya demeç verdi.ama mclaren bunlara cevap bile vermedi.ne davide ne montoyaya nede kimiye herhangi bir cevap vermemiştir.ron dennis formula 1 dünyasındaki en deneyimli takım patronlarından biri değil birincisidir.macaristan olayından sonra alonsoyla yapılan bir söyleşide sürekli hamiltonun takım emrine uymadığı,takımla hamiltonun sorunlarının olduğunu falan söylemiştir.ama hamilton hatasına rağmen özür dilemiş ve takımla kaynaşmıştır.alonso ise takımın bir arada olma ve kırgınlıkları aradan kaldırma girişimini red etmişti daha sonra.

  29. Ben bir McLarenci olarak da Alonso'ya 2007 senesi için teşekkür ediyorum şahsen. 2 tane maceracı ve sorunlu mühendis olmasaydı, casusluk skandalı olmayacak ve büyük olasılıkla McLaren takımlarda 1. veya 2. sırada olacaklardı (Aslında 2007 Brezilya dahil puanlar eklendiğinde, Ferrari 1. olacak ama cezanın McLaren'in moralini bozduğunu hesaba da katıyorum-bu yüzden 1. de olabilirlerdi). Bu olacak başarının arkasında siz istemeseniz de kabul etmeseniz de Alonso da olacaktı. Eğer Brezilya'da hafif bir hata yapsaydı Ferrari takımı Alonso şampiyon olacaktı. Acaba bu olasılıklar gerçekleşseydi ne diyecektiniz?

  30. vega, abi bunlar anlamaz.nedir anlayamadım alonso ferrariye geçtiği neredeyse kesinleştiği şu ortamda birden kimiciler ve bazı mclarenciler birden kinlerini kusmaya başladılar alonsoya.daha sevineceklerine alonsoya teşekkür edeceklerine resmen adamı bulsalar bir kaşık suda boğacaklar.alonso ferrariye gelmese çok sevdiğiniz kiminiz mclarene nasıl gelecektiki daha geldiğide kesin değil ya neyse.burada yanlış anlaşılmasın benim kimiden nefret ettiğimde anlaşılmasın.bilakis alonsodan sonra en sevdiğim pilottur.benim hala anlamaya çalıştığım ve anlayamadığım konu bu alonso bilhassa mclarencilere neredeyse çifte şamğiyonluğu (neredeyse diyorum çünkü ronun sayesinde mclaren bunuda başaramadı)başka ne yaptı.

  31. Schumi bütün F1 i yönetiyordu desek yanlış olmaz sanırım. Niye yönetiyordu? çünkü başarılıydı ve taraftarı çoktu. Alonso tartışmasız en iyi pilotlardan biri şuan.. en azından çifte şampiyon. E bırakında RENAULT'u yönetsin kim yönetecekti? Fisichellamı? Heikki mi? Yoksa kamyon şöförü Piquet mi? Ferraride iyi bir tempo yaratırsa orayıda yönetir. Ama ne olur? başarı gelir… Konu Alonso olunca kuyruk acısı olan herkes asılıyor mesajlara yerli yersiz anlamıyorum büyüyün biraz…

  32. vega_nitro yazdıklarına benzer şeyleri şimdi bez yazacaktım. benden önce davranmışsın.sağol:)))
    ferrari-alonso birlikteliği bazı yaralara deva olacakken bazılarınıda koca bir yara olacak gibi. ama en kötü yarada takım arkadaşımızı (massa yı yani)desdekleyen bazı taraftarlarına olacak gibi. nuurr sana bi + da benden.

  33. Alonso'yu tekrar eleştirmeye başlayan arkadaşlarımız özellikle bu eylemi yapan McLarenciler, kendilerini Ron Dennis'in yerine koyup düşünsünler…

    Acaba siz "McLaren pilot geliştirme programı"na dahil, en iyi şekilde imkanlar sunduğunuz, kariyerinde hep destek çıktığınız ve bunları yaptıktan sonra kendi takımınızda yarıştırmayı planladığınız genç bir pilotun mu şampiyonada arkasında olursunuz yoksa; rakip takımdan gelmiş, rakip takımın patronunun desteğini arkasına almış bir pilotu mu desteklersiniz?

    Bu sorunun cevabını verdiğiniz vakit, kimin kime nasıl destek olduğunu veya olmadığını anlayacaksınız. Bu kadar basit.

    Şunu da belirtmem gerekir ki 2007'de McLaren'in pilot kadrosu belirlemede büyük hatası olmuştur. Özünde hata McLaren'indir. Keşke Alonso gibi sivri pilotlar değil de Heidfeld gibi puan almak için yarışan ideal 2. pilotlar getirilseydi (Heidfeld Kovalainen'den mutlaka daha iyi uyum sağlayacaktır). Zaten bu kural F1'in ezberidir, çoğu uzun vadeli başarılar böyle oluşur…

  34. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Alonso'nun gerektiğinde strateji belirlediğini biliyorduk da takım yönettiğni bilmiyorduk hemde Flavio gibi baskın bir kişiliğe karşı :)HErhalde Renault'nun takımı kendine satmasını istiyor evladını yarıştırmak için…

  35. levent karadol avatarı
    levent karadol

    iyi pilotsan ve ve takımdaki diğer pilot senden becerikli tabiyki söz sahibi sen olursun tıpkı schumi ve hacki gibi pikuet bu kadar ağlayacağına oğluna tecrübelerini aktarmaya çalışsaydı daha büyük iyilik yapmış olur bence benimde babamın gp 2 takımı olsaydı görme engelli olmama rağmen herhalde en azından padokta bi görev verirdi sonrada benim oğlum telefonlara çok güzel cevaplar veriyor derdi bilmiyorum anlata bildimmi

  36. levent karadol avatarı
    levent karadol

    iyi pilotsan ve ve takımdaki diğer pilot senden becerikli tabiyki söz sahibi sen olursun tıpkı schumi ve hacki gibi pikuet bu kadar ağlayacağına oğluna tecrübelerini aktarmaya çalışsaydı daha büyük iyilik yapmış olur bence benimde babamın gp 2 takımı olsaydı görme engelli olmama rağmen herhalde en azından padokta bi görev verirdi sonrada benim oğlum telefonlara çok güzel cevaplar veriyor derdi bilmiyorum anlata bildimmi

  37. Schumacher'de resmen Ferrari'yi yönetiyordu zamanında, ama kazanılan başarılar ortada, belki de Ferrari Schumacher'in yerini doldurcak potansiyele sahip bir pilot istiyor ve o yüzden rotayı Alonso'ya çevirdi… Potansiyel diyorum çünkü her pilot her insan farklı olduğundan tabi ki Alonso Schumacher'in yerini tutamaz, yanlız şu da bir gerçek ki Schumacher'e kafa tutabilen ve hem takımla olan ilişkilernde hem de diğer yönleriyle Schumacher'e benzeyen gridteki tek pilot Alonso… Belki de Ferrari herşeyin yerini doldurdu ama Schumacher'inkini dolduramadı ve en azından yaraya pansuman olacak birini arıyor 🙂 Bu da bir düşünce tarzı ve gözardı edilmemeli bence, çünkü kağıt üstünde hız olarak Kimi ile Alonso arasında bir fark göremiyorum ben, ikisi de iyi bir araçla yarışı alır götürür…

    Ama yinede Alonso Ferrari'ye geçmese en azından ben mutlu olurum:) Geçerse de hayırlı olsun hepimiz için 😀

  38. Allah ferrari ye kolaylık versin. sırf santanderi ana sponspor yapıcam diye nasıl bir belaya bulaştıklarını bilmiyorlar.

    en üzücüsü ise sportmen olan Massa'ya olacaklar. hızlı bir şekilde Massa ile uğraşmaya, demeç vermeye başlayacaktır.

    ve sezon sonu klasikleşmiş olan şu açıklamasını yapacaktır.
    "takım bana destek olmuyor".

    mağlubiyetler kesinlikle alonso dan kaynaklanmaz. kesinlikle takımın bir hatası vardır.

  39. Bu Piquet lerde karaktersizlik ve eziklik genetik sanırım…

  40. doğru söze ne hacet belli olmnuyormu şimdiden tutturmuş teknikerlerimi isterim diye mc laren 1 yıl zor dayandı ama monti 6 ay zor dayanır bu adama ondan sonrada monti kahrından ölür.

  41. larien kimse burda massaya laf atmamış ama getirip araya sokmuşsun.Tamam anladık korkuyorsun Ferrari Alonsoyu 1. pilot yapıcak Massa ikinci plana atıcaklar diye ama heryerde de belli etme bunu.

  42. biz baba Pike'yi dinlemekten skıldık, o konuşmaktan sıkılmadı.

    e anladık Sr, oğlun çok ezildi, adeta bir küçük Emrah oldu, ama, napalım artık, yas mı tutalım?

  43. bu açıklama FERRARİ nin ALONSO konusundaki kararının ne kadar doğru bir karar olduğunun açık örneğidir..

  44. Bakıyorum da adam doğru söylemiş, ama bazılarının zoruna gidiyor.Israrla anlamamak bul olsa gerek.İyiki gitmiş McLaren' den.Ama umarım Ferrari bu inadıyla McLaren' den de, Renault' tan da beter olacak.

  45. mehmet ceviz avatarı

    eğer doğruysa alonso pistin en komple pilotudur.adam sanki 60 ların 70 lerin pilotları gibi.takımı yönet,arabayı sür,stratejiyi belirle,birde arabayı yapsa tam olacaktı.neyse yakında onuda yapar olur.desene ferrari tasarruf için alonsoyu almak istiyor.alonso geldimi personel parası yarıya düştü demektir.ilahi piquet saçmalıyorsun hemde nasıl

  46. Çok ozur dilerim eklemeyi unuttum.

    Allah aşkına kim Alonso varken gidip Piquet'e ii aracı verir biri çıkıp soylesin bana. Adam Singapur'da bilerek çarptı da her yarış mı ole kardeşim.Ne kadar kotu oldugunu yedi cihan gormuştur bence Piquetin :/

  47. Derdi Flavio deilmiydi bu ailenin daha ne mızıldanıolar. Sen istediğin kadar konuş baba Piquet oğluna koltuk yok kolay kolay F1'de artık…

  48. Yaw bu piquet lerde amma çok ağladı artık.bernie amca şunlara 1er emzik wer de sussun lar artık:))

  49. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    mert sana katılmadan edemeyecem. büyük şamata var. hele massa birkaç yarış domine etsin bakalım. ferrari yarış kazanmama izin vermiyora nasıl gelecek olay

  50. burak bocek avatarı

    Adamın yüz ifadesi herşeyi anlatıyor:)

  51. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    RON DENNİS ALONSOYU KAPININ ÖNÜNE KOYMADI
    fernando alonso takımdan ayrıldı 🙂

  52. mert merter avatarı

    McLaren de ipleri ele alamandi almaya calisti RON onu kapinin önüne koydu

    Renoda almis

    ama Feraride alamayacak ve kiyamet yine kopacak idaa ediyorum 2010 veya 2011 yilinin sonunda kavga kiyamet ayrilacaklar cünki italyanlar kendini kulandirmaz :)))

    yaf aslinda iyi oldu büyük samata izleyecegiz
    birde massa iyi puanlar alirda alonsonun önünde yeralirsa bakin o zaman cümüse:)))

  53. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso usta ADAM YAW 🙂 siz istediğiniz kadar eleştirin FERNANDO ALONSO 1 NUMARA.

  54. hayır alonso eğer o takımda hem yarışıp hem yönettiyse bu onun kalitesini ve sözünü dinletebildiğini gösterir. bunu alonsoyu eleştirmek için kullananları anlayamadım açıkçası.

  55. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    Doğru demiş… tartışmaya gerek yok. alonso renault daki bütün ipleri eline almıştı. buna izin veren de flavio nun ta kendisi. bu kadar tepki göstermeniz manasız…

  56. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mert merter 2007dede mclareni lewis ve üvey babası ron dennis yönetti :)))))

  57. iyi bari alonsonun takım yönetme kabiliyetide varmış artık emekli olunca takım patronu olur:D

  58. mert merter avatarı

    COK COK dogru bir haber herkes biliyodrdu zaten takimin Briatore tarafindan deyil alonso tarafindan yönetildigini
    sagir sultan duymus Piquet yenimi ögrenmis :))))

  59. iyi işte alonso ilerde bi takım yönetirse zorluk çekmez:))) iyice abarttı ha

  60. kariyerini diyecektim yanlışlıktan dolayı özür dileriz.

  61. Sende bir baba ve eski bir yarışçı olarak kabul etmeseydin kardeşim.Kabul ettiğinize göre siz de en az Reno kadar suçlusunuz.Şimdi kalkıp hala ona bunu çamur atmayın.

  62. yuhh artık iyice saçmalamış resmen..

  63. bu demeçler oğlun gibi seninde kariyerimi bitirecek haberin olsun.oğlununki neysede senin dünya şampiyonluğu olduğunuda düşünürsek bence bırak artık bu tür çıkışları.oldu bitti herşey gerekenler yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir