Mclaren, Türkiye'nin Olduğu 19 Yarışlık Takvimi İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1’de en son 2005 sezonunda 19 yarış koşulmuştu.

Neale “Takım patornları FIA VE FOM ile görüşüyorlar ve son 2 sene içerisinde kaynaklarımız çerçevesinde en az 17, en fazla ise 20 yarış yapabileceğimizi belirlemiştik.”

“Yarışların dizilimi çok önemli ve hâlâ FOM ve FIA içerisinde çözülmesi gereken bazı sorunlar var. Şu anki takvimde en büyük sorun Monaco ve Türkiye’nin bir hafta arayla arka arkaya olması. Bu çok büyük lojistik sorununa sebep olacak.”

“Biz her iki yarışı isyiyoruz ve her ikisini iyi bir şekilde yapmak önemli ancak şunu anlamalıyızki Monaco’dan her şeyi söküp bir hafta içerisinde Türkiye’ye götürmek önemsiz bir konu değil, bu yüzden bu noktada bazı sorular var.”

“19 yarış konusunda heyecanlıyız. Temel nokta her yarışın bize daha fazla para harcatacağı ancak yeni anlaşmaya göre FOM’un bu konuda yardımı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. bizim pistin tasarımı iyi de yarışlar çok sıkıcı oluyor. pilotajı sorgulayan bir 8. viraj var. zor bir pist ama kesinlikle eğlenceli değil. ayrıca kaçış alanları da abartılı…mesela 8. virajın kaçışı o kadar geniş olacağına caydırıcı bir çakıl havuzu olsa az ilerde daha challenging olur pilotlar için. biraz oynamak lazım kaçış alanlarıyla…

  2. ya benim anlamadığım, bu takvimi hazırlarken kafaları nerdeydi?

    hadi anladık, tosfed'in büyük ihtimalle sözü hiç geçmiyor olmalı ki yine zaten olabilecek en kötü tarihe koydular yarışı. ama takvimi hazırlayanlara ne demeli? madem bu kadar büyük problem olacaktı, bunu takvime koyarlarken anlayamadılar mı? hiç mi coğrafya bilgisi yok bu adamların?

    ayrıca atla deve değil yani, gelseler gelirler. geçen sene çin'le bahreyn arasında da 1 hafta vardı, kimsenin gıkı çıkmadı. şimdi "uçakla taşımamız gerek, tüh masraf çıkacak" diyorlar. e bunu baştan düşünecektiniz.

    Türkiye gp'yi böyle bir nedenle takvimden düşürürlerse yazıklar olsun onlara. hoş, düşürmezlerse de yine ilgisizlik nedeniyle utanan taraf biz olacağız. hale bak.

  3. mehmet solak avatarı

    Anlamak mümkün değil,biletleri pahalı yapıyolar,zaten pist istanbulda değil de sanki başka şehirde gibi uzak…Kimse gelemiyo tabi,ilgi de o oranda düşüyo,tarihini de böyle sıkıştırdılar,gerçekten zorlamaya başladılar,takvimden çıkacak diye korkuyorum yaa,adamların şakası yok,hersene biyerlerde pist yapılıp duruyo,singapur gibi zevksiz ve sadece ticari amaçlı okadar çok pist yapılmaya başladı ki takvimden anında çıkarıp başka bi pisti dahil edebilirler…

  4. 20 yarış olsa daha iyi olur

  5. arkadaşlar lütfen herkes bu yarışa gitsin. yanındada bir kişi götürsün. son zamanlarda günlük gazetelerde f1 den haberleri artırdılar. hatta bir gazete okay karacana köşe vermiş. bu köşede resimlerle beraber güzel açıklamalar okudum. formula 1 seviyesine milletimizin spor anlayışını yükseltmek bizim için önemli bir vazife…

  6. Beyler duyduğuma göre seneye formula 1 biletleri tüm dünyada yaklasık %20 lik bir indirime uğrayacakmış bizlerde biraz Türkiyenin reklamını yaprak sitelerde veya kendi arkadaşlarımız arasında seyirci sayısını arttırabiliriz …

  7. Tasarımının mükemmel olduğunu düşünüyorum Istanbul Park'ın. Umarım takvimde yer alır. Global olarak herkes böyle düşünüyordur…

  8. geçişe imkan sağlayan kaç pist var. bunlar içinde en büyük kaçış alanına sahip ve devasa 8. virajıyla Türkiye GP'si Herman Tilke'nin yarış için çizdiği en güzel pistlerinden biri.

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hacer Ve Mc Laren² dediği gibi büyük bir lojistik sebeb yüzünden türkiye'nin cikmasini istemem..Zaten Katılım Az Ama En Azindan Bir Sene Daha Gitmeyi İsterdim..

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Türkiye yi neden araya sıkıştırıyorlar anlamadım. birbirine yakın avrupa ülkeleri var. Çıkartmak için böyle bir mazeret istemem.

  11. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    haklılar eğer kanadada bizden iki hafta sonraysa mantıksız oluyo. yani br yarış için taa amerikaya uç gel. bir de maliyet kısıtlamasından bahsediyolar. bir yarışlık kocaman uçmalar mı maliyet kısıtlaması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir