Mclaren Kovalainen'e Büyük Destek Veriyor

yazar:

kategori:

Neale “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bizim politikamız her zaman her iki sürücüye eşit araç vermek oldu ve hep böyle olacak.”

“Bu bakımdan araç Lewis ya da Heikki’ya özel tasarlanmadı. Ve her ikisinin de farklı sürüş stilleri yok.”

“Geçmişte, bir sürücümüze özellikle farklı ön süspansiyon tasarladığımız zamanlarımız da oldu.”

“Bu konuda fazla derine girmeyeceğim ancak Kimi Raikkonen’in tercih ettiği bazı şeyler Juan Pablo Montoya’ya göre çok ilginçti, Fernando Alonso’nun da oldukça yegane bir stili var.”

“Ancak Lewis ve Heikki arasındaki sürüş stillerinin o kadar farklı seviyede olmadığını söylemeliyim.”

“Ancak ayarlarda farklılıklar var, Heikki yumuşak lastiklerde sorun yaşıyor ve onunla son zamanlarda lastik kullanımı, basıncı ve ayarlar üzerinde çok fazla çalışma yaptık.” dedi.

Neale, Kovalainen’in sıralamalarda yarışa göre çok daha güçlü olduğunu ancak bunun nedeninin henüz bulunamadığını söyledi.

Neale “Heikki çok iyi sıralama çıkarıyor ancak yarışın ilk başlarında araçla çok mücadele etmek zorunda kalıyor ve sanki araç sıralamalardaki gibi altında olmadığından şikayet ediyor. Bu hâlâ geliştirmeye çalıştığımız bir şey.”

“Eğer bu konuda bir cevap bulabilseydik gerçekten daha önceden çözmeye çalışırdık.”

“Biz Heikki’ye büyük destek veriyoruz ve sezonun ilk bölümlerinde araçta kendisine güvenmesi için çalışan çok iyi insanlar vardı etrafında.” dedi.

Neale ayrıca gelecek seneki pilot dizilimi hakkında konuşmaktan kaçındı ve piyasanın Fernando Alonso’nun atacağı adım ile şekilleneceğini söyledi.

Nelae “Şu anda herkes bunu konuşuyor. Biz Heikki ile yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz ve şu anda fikirlerimiz açık.”

“Bekleyip göreceğiz. Piyasayı hareketlendirecek olan adımın bizden geleceğini düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    KOVVA bizim pilotumuz ama onunla ilgili yazacak hic birsey bulamiyorum RENo da da böyleydi bizim takim neyini begendi de dakima dahil etdi anlamadim gitdi
    yinede kovvaya tesekür edelim iyi veya kötü pilotumuzdu McLaren Fanlari SENI CABUK UNUTACAK EMIN OL..

  2. Elifim kelimesi kelimesine katılıyorum yorumuna:))

  3. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    iyi pilottu heikki.renaultta da iyiydi.mercedes te olmadı.bence mclaren raikkonen i alır ve brawn a da rosberg-heikki ikilisi gider.renaulttada kubica-button.araçlarda iyi olursa ferrari ve mercedes yanlız kalmaz.

  4. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    ben yine mclareni tebrik ediyorum bu yaptığından ötürü. belki öyle görünebilir ama bu kovalainen için önemli birşey. takımın arkasında olması.çünkü o biz taraftarları değil daha çok takımı görüyo ve onalrın desteğine ihtiyacı var. hele şu aralar. bir tisofi olarak mclareni tebrik ediyorum.

  5. mclaren de bu sene anlamadıgım sey sorunları bir türlü bulamamıs olmaları bulunca patır patır çözülüyorda bulma kısmı zaman alıyo, sene basındaki problemler ve heikki nin sorunları…

    malesef yazık olucak heikki ye, cok efendi elinden geleni yapmaya calısan birisi ama oda cok yavaş kalıyo bee…. =)

  6. Mercedes cephesi bile Raikkonen'e yeşil ışık yaktı.Zaten Mercedes alman sürücü dışında Raikkoneni düşünür.Mclaren'de sanırım sıcak bakıyor.Denilen doğru Heikki sıralamalarda cok iyi ama yarışta berbat.2010 da eğer Alonso Ferrari olursa ki büyük ihtimal olacak Mclaren için en iyi tercih Raikkonen olur.Rosbergi Raikkonenle kıyaslayamayız bence.

  7. MagicAlonso avatarı

    Jonathan Neale ın bahsettiği şeyi efsane pilot prost 2007 senesinde bahsetmişti ve çok doğru tespit etmişti.Prost Hamilton ve ALonso nun sürüş stilleri hakkında şöyle söylemişti;Alonso nun çok farklı bir sürüş stili var hamilton ise Alonso ya göre daha akıcı bir sürüş stili var ve mclaren aracı hamilton a göre ayarlamakta zorlanmıyor(veya işine öyle geliyor bunu ben söylüyorum)buda hamiltonu hızlı yapıyor fakat bu Alonso nun mükemmel bir pilot olduğu gerçeğini değiştirmez diye söylemişti.efsane boşuna efsane ve prof değildi ayrıntıları olan biteni çok iyi yakalıyor özellikle böyle teknik konularda

  8. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    bir yanlış var kanımca piyasayı Alonso değil Raikkonen çizecek. Ondan daha çok etkili kişi yok, kurum ise tabi ferraridir.

  9. bu açıklamalara göre raikkonenin araç ayarları üzerinde boş bir pilot olmadığı ortaya çıkıyor. eğer boş ifadeler değil ise bu ifadeler…

  10. "…Raikkonen'in tercih ettiği bazı şeyler Juan Pablo Montoya'ya göre çok ilginçti, Fernando Alonso'nun da oldukça yegane bir stili var."

    Bu tür açıklamaları daha da açık bir şekilde yapsalar bence hoş olur.

  11. elif çivici avatarı

    heikki ağırbaşlı,nazik,bir şeyler yapmaya çalışan ama olmayan,ya da şanssızlık yaşayan bir pilot.desteklesinler elbet köstek olmasınlar ama olmuyorsa sene sonunda saygılar sunup kapıyı göstermeliler..

  12. Mc laren de heikki ye yardım için ellerinden geleni yaptıklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını açıkça dile getiriyorlar,herkes ferrariden gelecek açıklamayı bekliyorki piyasa bi andan karışıp hareketlenecek.Bu arada kimi ve alonsonun da diğer pilotlara göre daha farklı oldukları açıkça dile getirilmiş…

  13. senna guven avatarı

    heikki ile lewis in sürüş sitilleri aynımı???:) heiki yi büyük onore etmişler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir