2015 FIA WEC – Spa 6 Saat Katılımcı Listesi

yazar:

kategori:

FIA, 2015 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın 2. yarışı Spa 6 Saat’in katılımcı listesini yayınladı. 30 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında yapılacak organizasyona 34 katılımcı kayıt yaptırdı.

İlk yarış Silverstone’da olduğu gibi 6 saat uzunluğunda olacak olan yarış, Le Mans 24 Saat öncesi son mücadele olacağından takımlar için büyük önem taşıyor. Karakteristik yapısı, hızlı virajları ve şikanıyla Spa Franchorchamps, La Sarthe için küçük bir ön inceleme olacak.

Silverstone’u ilk 2 sırada tamamlayan Audi ve Porsche, 3. araçlarını Spa’da piste sürecek. Force India F1 pilotu Nico Hulkenberg Porsche LMP1 ; Porsche Cup ve Blancpain serilerinden tanıdığımız Rene Rast ise Audi ile Spa’da ilk WEC yarışlarına çıkacaklar.

Merakla beklenen Nissan’ın LMP1 aracı GT-R LM Nismo’yu Belçika’da da görme fırsatımız olamayacak.

F1’den tanıdığımız Anthony Davidson, Sebastian Buemi, Kazuki Nakajima, Alexander Wurz, Stephane Sarrazin, Vitantonio Liuzzi, Lucas Di Grassi, Mark Webber, Nico Hulkenberg LMP1 ; Gianmarina Bruni ise GTE Pro sınıfında ter dökecekler.

2014’teki yarışta LMP1 sınıfında 8 numaralı Toyota Racing, LMP2 sınıfında 26 numaralı G-Drive Racing’in Ligier Nissan’ı ,GTE Pro sınıfında 51 numaralı AF Corse Ferrari’si, GTE Amatör sınıfında ise 61 numaralı AF Corse Ferrari’si zafere ulaşmıştı.

FIA WEC Spa Entry List


Yorumlar

“2015 FIA WEC – Spa 6 Saat Katılımcı Listesi” için 12 yanıt

  1. Nissan yok anladık da, Kolles varken Rebellion’un olmaması kötü. Herhalde Le Mans’a hazırlanıyorlar.

    1. Twitter hesabından yazılana göre 2 araçta Le Mans’ta hazır olacakmış.En azından Spa’da pistte olmalıydılar.

    2. Bu işlerin pahalılaşmasının büyük etkisi var bunlarda. Takımlar yıllık bi total bütçe üzerinden ne yapacaklarını planlamaya çalışıyorlar.

  2. Tam bir motorsporları sitesi olmaya doğru gidiyorsunuz Abdullahcım ve kankaları tebrikler. 🙂

    1. @kemal-sengul @murnout @ozge-2 @ozmoturk haberci kankilerim bu tebrik bize. Herkesin eline emeğine sağlık.

      Şu işi yurt dışında yapıyor olsaydık telif hakları dolayısıyla bir çoğunu yapamazdık belki ama yapıyor olsaydık ve bu kadar büyük bir kitleye sahip olsaydık herkes aylık en az 500 tl kazanırdı. O kadar ciddi emek sarfediyoruz çünkü 😀

      Elimize sağlık arkadaşlar. Fark edenlerin olması güzel bir şey İbrahim abi @M1CHAEL 😉

      1. @M1CHAEL motorsporlarının Formula 1 veya MotoGP’den ibaret olmadığını göstermek gerekiyor.O yüzden az bilinen veya insanların az ilgisini çeken serilerle ilgili bundan sonra daha çok yazı göreceksiniz 🙂

        @abdullah-celik fark edilmek güzeldir,kopyala yapıştır yapanlar olsa da 😛

      2. Son ataklar fark edilmeyecek gibi değil bir süredir güzel işler dönüyor. Devamını tabi diliyorum da şu kadarı bile kolay işler değil.
        İsterdim kazanılmasını tüm dünya için geçerliyken bizim ki gibi ülkelerde durum nedir herkes biliyor global, genel motorsporları platformu olmak F1 özelinden çok daha fazla kişi ve mesai gerektiriyor buna göre de karşılığı olmalı dünyada geçmişte bunu elde edenler olduğunu duyduk.
        Düşüncem önümüzde ki dönemde bu yırtmanın karşılığını middle altı da olsa alabiliyor olabileceğiniz. Biraz işler güzelleşsin sağ sol düzelsin reklam gelirleri artar gibi. tr de genellikle birşeyler 7-8 yıl sonra oturmaya başlar.
        Az kaldı 10 yıl devrilecek devireceksiniz.
        – Tr de 2 f1 1 rally iyi platformun dışında genel motorsporlarına yönelik bir ortam olamadı malesef olması süper olurdu.
        Böyle bir hayal vardı ama bunun için biraz kurumsallık biraz da basın altyapısını arkaya almak gerekiyor hayal tabi. 🙂
        Birilerine ulaşmak çevreyi genişletmekte lazım. Mesela Serhan usta niye 3-5 kelamda olsa yazı göndermez ısrarla istemek lazım 🙂
        Bu ülkede nadirde olsa Poyraz savcı Saffet bey (üçüncü) gibi kıymetli tecrübeli insanlar var bunlarla irtibatlı olabilsek güzel olurdu 3-5 kalem birşey karalamaları bile kıymetli olur gençlik için gaz lazım dost olmak lazım böyle insanlarla tabi asıl vakit lazım 🙂 he para isterler mi bilmem vatan borcu olarak olabilmeli bazı birikimsel işler. Bilginin zekatı meselesi hani. 😀
        Bizim federasyonun web ayağı hep eksik oldu kimisi iyi yapıldığını düşündü ama olamadı malesef zor iş ama basın-yayınla yakın olmak haberleri pastelemekten başlayıp bu işi devralmayı denemek lazım. ist.park la vural beyin adamlarıyla yakın olmak lazım vs vs.
        Neyse aşırı yoğunluktan son devrimde dünyada ne oluyor bitiyor (msports) pek bakamıyordum şu haftasonu programı haberleri bile özel ve güzel.
        Bu arada bu maili 6-7 saat önce yazmaya başladım sunucular girince araya kaldı tamamlayıp şimdi gönderiyorum.:)
        Velhasıl forum vs şu lazım şunu hazırla derle abi diyeceğiniz birşey varsa emrinize amadeyim gün/haftaya yayma ölçeğinde katılmaya azami gayret gösteririm.

        @ozmoturk kardeşim evet aynen öyle göstermeye de başladınız. Ekibin ist. katılım yoğunluğunu bilmiyorum tabi de ist. park la iç içe olun 🙂
        Motorsporları da otomotiv de zaten aslında zirvesinden başlamaz temel düzeyinden başlar ama ülke olarak biz pek beceremedik bunu.
        Görürüz Eyvallah deriz parmaklarınıza gayretinize sağlık.

        1. açıkçası ben bu işe 2006’da başladım ve bu çevrede pek kimseyi tanıdığımız söylenmez. Serhan abiyle görüşmüştük 2009’du sanırım ve güzel bir sohbetti. Onun dışında Poyraz Savcı’yı sadece padokf1 yöneticisi olduğu dönemden hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam TRT’de de çıkmıştı değil mi?

          Aslında sadece son dönemde değil; F1 dışında en çok motor sporları haberlerine de yer veren, en hızlı içerik ekleyen sitenin hep biz olduğumuzu düşünüyorum. Buradan diğerlerini takip ettiğimiz anlaşılmasın 😀 sadece haberi giriş hızımız ve girdiğimiz haber sayısını baz alarak bunu söylüyorum. En büyük eksiğimiz belki de Türkiye’deki motor sporlarında. Bir ara onda da çok iyiydik çünkü sürekli basın bildirileri geliyordu ve ekliyorduk siteye ama artık o da doğru dürüst gelmiyor.

          Biz site olarak tamamen amatör ruhla bir şeyler yapmaya çalıştık ve yapıyoruz. Bu camiada doğru dürüst tanıdığımız yok. Belki onun da etkisidir ama bir kesim nedense bu siteyi ve yaptıklarını görmezden geldi hep. Kimisi belki kendisine rakip olarak gördü vs vs.

          Bize Translate haberci damgası vuruldu hep. Lakin biz yeri geldi 2 sene boyunca kendi karting ligimizi düzenledik. Yeri geldi ralli parkurlarına gidip toz toprak takip ettik. Yeri geldi basın organizasyonlarına gittik, yeri geldi F1 yarışlarında akreditasyon alıp padoka girdik. Kendi köşe yazılarımızı yazdık, teknik makalelerimizi yazdık. Yayın verip yasal riske girdik. Bizzat bu işi yürüterek ben kendimi riske soktum…

          Yapmaya çalıştıklarımızla aslında hem f1 hem de motor sporları konusunda Türkiye’nin bana göre en ciddi işini yapmışızdır şu ana kadar. Sürekli kendi çıtamızı yükseltirken diğerleri de buna ayak uydurarak çıtasını yükseltmek zorunda kaldı. Az çok çıtasını yükselten ayakta kalırken diğerleri battı gitti. O açıdan bizi sevmeyenler de olabilir 🙂

          Site hep gönüllülük esasına göre çalışıyor. Zaman zaman küçük hediyelerimiz oluyor arkadaşlarımıza o kadar. Gelen de bunu bilerek geliyor. Dönem dönem o değerli arkadaşlarımda değişiklikler oluyor. Çok doğal olarak bu ağır tempo insanı yoruyor ve bıktırıyor. Ama her şeye rağmen iyi idare ettik.

          Siteyi takip ederek en yakından bilenlerden birisi sensin. Yıllardır seni bile ikna edemedik ki yorumlar dışında bir şeyler paylaşma konusunda (Yorumlarla da bir çok kişiye faydalı oldun orası ayrı mesele) başkalarını nasıl ikna edelim? 😀 Yine Sizin Köşeniz adlı kategoriyi üyelerimize açarak yeni yazarlar keşfetme, insanlara yazı yazma fırsatını veren de biz olduk malum 🙂

          @M1CHAEL

          1. Maşallah 42 kere Abdullahcım. 🙂
            Şimdi okudum sonra yazayım altına.

  3. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    WEC serisini Eurosport veriyordu değil mi ?

    1. Le Mans dışındaki yarışları full olarak vermiyor malesef

      genel olarak yarışların son 1 saati canlı olarak yayınlanıyor

      yarışları tam bir şekilde takip etmek istiyorsanız Motors TV tek seçenek…

      1. Erdim Şevket avatarı
        Erdim Şevket

        Teşekkürler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir