Danica Patrick’ten Yeni Bir Rekor

yazar:

kategori:

NASCAR’ın dikkat çekici pilotu Danica Patrick, motorsporları kariyerindeki rekorlarına devam ediyor.

Indycar’dan NASCAR’a geçtikten sonra Indycar’daki kadar başarılı bir grafik çizemese de bu Patrick’in rekorlar kırmasına engel olmuyor. Daha önce ilk pole pozisyonu alan kadın pilot, ilk lider giden kadın pilot, en iyi finiş sonucunu alan kadın pilot ( Atlanta 2014 – 6. ) rekorlarını alan Danica Patrick, geçtiğimiz Pazar günü yapılan yarışta bunlara bir yenisini daha ekledi.

Martinsville’da bu sezon ilk kez ilk 10’a girmeyi başaran Patrick, serideki diğer kısa oval pist olan 0.8 km’lik Bristol’de 26. başladığı yarışı 9. sırada bitirerek 7. kez ilk 10’a girdi ve ilk 10’a en çok giren kadın pilot ünvanını da kazanmış oldu. Bu rekor 35 yılı aşkın süredir Janet Guthrie’nin elinde bulunuyordu.

Yağmur yüzünden 9.5 saatte tamamlanabilen yarışta Patrick, kazalardan kaçıp temiz bir sürüş sergileyerek bu sene 2. kez ilk 10’a girme başarısını gösterdi.Patrick, bu sonuçla klasmanda 13. lüğe yükselerek Carl Edwards, Ryan Newman, Greg Biffle, Kurt Busch ve 3 kere şampiyon olan hem takım arkadaşı hem takım patronu Tony Stewart’ın önünde yer alıyor.


Yorumlar

“Danica Patrick’ten Yeni Bir Rekor” için 6 yanıt

  1. F1’e gelmeyeceğini çok söyledi ama belli olmaz yinede. Bu arada ben Danica’nın Nascar’dan ziyade Indycar’da yarıştığını görmek isterim..

    1. Montoya gibi geri döner bakarsınız,belli olmaz

  2. böyle kadınları keske formula 1 de gorebilssek

    1. F1 istemediğini çok kez söyledi

      Amerika’daki rahatlığı F1’de bulamaz zaten,Nascar’da kötü sonuçlar alsanız bile puan alıyorsunuz sonuçta.

  3. Murat aksoy avatarı

    Hem güzel hem de (en azından bana göre) başarılı. Evet Nascar dünya şampiyonu asla olamayacak ama “acımasız” rakipleriyle bazen de olsa gerçekten mücadele edebiliyor.

    1. eskiden kızdığına çarpıyordu,şimdi daha adil yarışıyor

      oyunun kurallarını öğrendi diyebiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir