Hakkinen Alonso’nun Söylediklerine Şaşırmış

yazar:

kategori: ,

 

Mika Hakkinen, Fernando Alonso’nun McLaren’da büyük bir görev üstlenmişken emeklilikten bahsetmesine şaşırdığını söylüyor.

Sezon başında McLaren’a katılan Alonso, bu takımın F1 kariyerindeki son takım olacağını söylemişti.

Formula 1’de 15. sezonunu geçiren İspanyol pilot geçtiğimiz haftalarda, “Formula 1’de 15, 16 ya da her neyse 17 gibi uzun seneler geçirdiyseniz bu yeterlidir. 3 yaşımdayken bu yola McLaren-Honda ile başlamıştım. Babamın replika bir aracı vardı. Şimdi de McLaren-Honda ile bitireceğim ama bu sefer gerçek bir F1 aracıyla… Hayatımın 1/3’ü geride kalmış olacak.” diye konuşmuştu.

Alonso’nun bu yorumları, McLaren’in eski şampiyonlarından Mika Hakkinen’i endişelendirmiş. Hakkinen, şimdiden bunları konuşmanın Alonso’nun motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini düşünüyor.

Hakkinen, “Eğer konuştuğunuz şeyler kazanmaktan daha önemli bir hal alırsa bir şeyler yanlış demektir. Ben bu konuda Fernando Alonso ile kişisel olarak görüşmedim fakat şimdiden emekliliği planlamış olduğuna dair yazılanlara şaşırdım. Yepyeni bir motor üreticisiyle çok önemli bir yola çıktı ve mevcut sorunları aşmaları uzun zaman alacak.”

“McLaren elbette çok büyük kaynaklara ve genel olarak harika bir takıma sahip. Gelecekte çok iyi sonuçlara ulaşacakları konusunda onlara güvenim tam ama bu biraz uzun zaman alabilir.”

“Yani haklısınız; Fernando önümüzdeki iki, üç hatta dört yılda kazanmaktan uzak olmaya hazır mı?”

“Bu sıkıntı veren bir süreç olabilir çünkü sezon içinde artık 15, 16 yarış yok, çok daha uzun. Dünyayı dolaşmak, gerçekten çok zor. Tüm bu zamanlarda kendini motive edebilecek mi?” diyor.

Ayrıca Alonso’nun her zaman üzerinde bir dış baskı olduğu konusunda da, “Dünya onun rahatça çalışmasına müsaade etmiyor. Herkes maksimum seviyede baskı uyguluyor. ‘Neler oluyor burada? Yapma bunu!’ diyorlar.”

“Çünkü biz insanları kazanması için zorlarız, yeniden kazanılan günlere dönmeyi başarmak ise gerçekten sabır gerektirir.” diye konuşuyor.


Yorumlar

“Hakkinen Alonso’nun Söylediklerine Şaşırmış” için 11 yanıt

  1. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    Mevzubahis haber hakkında yorumum şudur,
    Senna bir ilahtır,
    Sonrası Hakkinen’dir………….

    ——————-
    Hakkinen benim, benim gelmiş geçmiş 1 numaramdır.
    O olmasa benim için f1 diye bir şeyim var olmayasıcamdır.

    Hakkinen benim ergenliğimdir.
    Duygularımın zirve yaptığı anda dengelendiğim adamdır.

    Hakkinen kapışmalarımın benim yerine galibiyet alanımdır.

    Hakkinen, bir şeyi çok isteyipte sahip olamadığımda kendini çimlerin üzerine çekip benim yerime ağlayanımdır.

    Hakkinen, fanatastik rüyalarımı pist üstünde gerçekleştirenimdir.

    Hakkinen & Can

  2. Habere gelirsek, Hakkinen bunu yıpranma ve moral düşümü olarak algılamış. Bence hatalı, Alonso’nun moralinin pek düşeceğini sanmıyorum. Yine elinden geleni yapacaktır muhtemelen. Bu tür emeklilik sözleri takım açısından basın önünde iyi değil aslında.

  3. hakinen boş konuşmadı hiç tarihte hala da konuşmuyor. Bence sonuna kadar haklı. Fernando’nun şimdiden emeklilik planları yapması hiç de olumlu değil.aslında duygusal bir röportajdı o.şuan fernando’nun içinde bulunduğu hiç de kolay birşey değil. Taşıması ağır bir yük. Ama atalarımızın dediği gibi;’kendi düşen ağlamaz’. Kendin ettin kendin buldun. Bırakta emekliliği önce button ve raikkonen düşünsün. Sen işine odaklan. Dediği gibi ‘önünde uzun bir yol var’..hakinen,schumi gibi pilotlar f1 i bıraktıgında nasıl üzümdüysem,fernando gittiğinde de en az o kadar üzüleceğim.

  4. Hakkinen’i gündemde kalmaya çalışmakla suçlayanlar olmuş. Adam lütfedip konuşmuş, yoksa Senna ve Schumacher gibi adamlar yanında Alonso gibi pilotlardan bahsetmesi normal değil. Raikkonen hakkında da konuşmuştu.

    Senna ile takım arkadaşı olan, Schumacher ile yarışan, kazanmayı da kaybetmeyi de bilen kaç tane pilot var? Koskoca Ferrari’de ikinci oldu diye ağlayanlar böyle hatırlanmayacak, onlar kendilerini gündemde kalmak için zorlayacaklar. Ki yarışırken bile bunu yapıyorlar.

    1. Hakinen’nin söyledikleri tammiyle doğruda ; buradan Ferraride 2. oldu diye ağlayanlar diye sonuç çıkarman olmamış gibi, kastın Fernando ise o 2. lik açıklamasını griddeki MGP hariç tüm takımların 2. lik için yarıştıklarını ve bunu tüm takımlarda zaten yaşayabilecegını ve Ferrari de bir kaç kere yasadıgını söyleyerek karşılaştırma yapmıştır, az cok bu spor hakkında fikirlerin bildiğimden dolayı bunu ağlama olarak dusunmen senın gibi bir f1 izleyıcınden beklemedıgım bır seydı…

      1. Benim de kendimden beklemediğim bir düşünce 🙂 Aşağıdaki yoruma tepki sadece, sırf savunmak için boş yorum atılınca ve ucunda Hakkinen olunca kendimi tutamadım. Yine hafif dille yazmışım. Dediğin gibi beni biliyorsun zaten.

    2. Benim bahsettiğim şey şu. Adam 10 demeç verse 8’i Alonso ile ilgili. Durum bundan ibaret.

  5. Mclaren-Honda işbirliğinin başarıya ulaşması o kadar uzun sürmez bence, dolayısıyla Alonso’nun da o kadar beklemesi gerekmez. Gerekecek olursa vay Ron Dennis ve Mclaren’in haline derim 🙂

  6. alonsoyu sevmezdim.ama gerçekten yazık.keşke vettelin 2010 ve 2013 deki kupaları onda olsaydı.hamiltonun 2008 dekide massada. inşallah 2012den önceki çok çabuk gelişmesi ile rakiplerine gözdağı veren mclareni tekrar zirvede görürüz.çünkü 2 pilotuda kariyerinin sonlarında.bu günleri mumla aratır yeni nesil bizlere.düşünsenize gridde hakkinen zamanından kalan kimler kaldıki button kimi alonso massa başka yok.

  7. Yine gündemde kalabilme çabaları Hakkinen’den. Bırak artık Alonso üzerinden prim yapmayı.

    1. Sırf Alonso’yu savunmak için, körü körüne boş yorumlar yapıyorsunuz. Hakkinen’in gündemde kalmak gibi bir çabası olabilir mi, adam Emekli olalı 14 sene oldu, geçen sene emekli olsa dediğini anlarım da medyatik olmayan birisi için gereksiz bir itham.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir