Raikkonen, Markalarda Üçüncülük İçin Çalışacak

yazar:

kategori:

Suzuka öncesinde konuşan Raikkonen “Singapur’daki tek olumlu şey her ikimizin de dayanıklılık sorunları yaşamadan yarışı tamamlamasıydı. Performans olarak hafta başından itibaren sorun yaşadık. Daha önce bir çok kez söylediğim gibi yarış hafta sonu başlamadan tahmin yürütmek zor. Singapur’da cuma gün hafta sonunun bizim için zor olacağını anlamıştık.”

“Araç çok sinirliydi ve hiç yol tutuşu yoktu.”

“Sonunda durum gittikçe kötüleşti. Aracın gelişimini uzun süre önce durdurduk ancak diğer takımlar öyle ya da böyle araçlarını geliştirdiler. Son 2 yarışın özel pistlerde yapıldığını dikkate alırsak böylesine yüksek downforce’a sahip Singapur’da güncellemelerin büyük fark yaratmasını tahmin etmeliydik. Sıralamaların ardından ulaşabileceğimiz en iyi sonucun puan olacağını biliyorduk ve buna da ulaşmak zordu. Yarışın ilk 2 bölümünde sert lastikleri seçtik ancak hiç yol tutuşumuz olmadı. Son bölümde yumuşak lastikler ile durum biraz gelişti ancak artık her şey için çok geçti ve 1 puandan daha fazlasını kazanamazdık.”

“Şimdi Ferrari ile ilk yarışıma çıkacağım Suzuka’ya gidiyoruz. Fuji’de 2 defa podyuma çıktım ancak burası tamamen farklı bir pist: hızlı ve gereksinimli. 2005’te orada en güzel galibiyetlerimden birisini kazanmıştım: en arkadan başladım ancak sonunda liderliği kazandım. Burası biz pilotlar için oldukça gereksinimli bir pist. Burada gerçekçi hedef puanlar olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ancak zor olacak: Markalarda biiz yakalayan Mclaren’e karşı 3.lüğü korumak kadar güç.” dedi.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Bora dostum,
    Sanki ikimizde Ferrari fanı değilmişiz gibi bir anda beni SİZ yapmışssın :))
    Dostum bu arada Ham i geçerse (Heikinin tabelayı değiştiremeyeceği varsayımı ile) 5 te olamaz, çünkü Ferrari önde bitirmiş olur. Yani 7 olur :))
    Kısaca eğer devam eder ve Mclaren de olursa (Fisi birşey katamayacak gibi);
    Ferrari önde bitirirse 7 numarayı, Heikinin yardımlarıyla Mclaren önde bitirir ve Ham Rai yi geçemezsse 5 numarayı, Ham Rai yi geçerse doğal olarak Mclaren önde olacağı için 6 numarayı alır :))

  2. her zaman söylüyorum, yine söyleyeceğim;
    kimi'nin gidiş sebebi sadece ve sadece takımın massa'ya olan vefa borcundan dolayı! başka bir açıklama bulamıyorum! massa'ya tercih edilecek bir pilot değil!
    Alonso+Kimi= Ferrari! olmalıydı…

  3. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bravo!herşey için sonsuz kere saol!

  4. bir de bu adama umursamaz, vurdumduymaz, sorumsuz deniliyor. sadakatini daha nasil gosterebilir ki adam?

    hem, boyle bir aciklama yapmayabilirdi de, nasil olsa gidecegim diyerek. gider ayak kazik atanlar bile var. eddie irvine'in jaguar'a gecmeden once ferrari'yi satmasi vb. gibi. bunu yapmadi, ustune bir de tam jest olacak sekilde bir aciklama yapti. ve bunu uyguladigindan da eminim, elinden geleni yapmasi konusunda suphem yok.

    ama scuderia, itiraf edin degerini bilemediniz bu adamin. agir geldi biraz size, fazla klas bir adam. ayrica o dediginiz "sicaklik" faktoru de yok, arkasinda destek olacak biri de yok. onun da elbet hatalari vardi ancak kiminki agir basiyor bana gore tahmin edersiniz.

  5. dogru diyon romain rai değmez bu nankörlere

  6. bnce artk yenı takımın ıcın calıs kımıcım ferradan sana hayr yk =))

  7. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Of Kadir kafa kalmadı valla :))

    Lewis'in önünde bitirirse 7 olmaz 5 olur.. Ama geride kalırsa 6 olur.. Neyse bak Alonso Ferrarideymiş.. İnşallah Kimide açıklanır sizde rahat edersiniz

  8. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hamilton u geçecek kadar başarılı olacağını sanmıyorum tabi.. bu yüzden dedim

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kadir kardeşim :))

    İkinci pilotlar çift rakamla yarışır.. Taa ki 13 nolu araca kadar; ondan sonra çiftler öne, tekler ikincidir.

  10. Kadir YILMAZ avatarı

    Bora kardeşim,
    Yanlışsam düzelt ama, bu tabloda (Fisi'nin gidişatını kastediyorum) Kimi başarılı olursa otomatik olarak sezonu Lewis in önünde bitirecek ve Mclaren e geçerse 7 numara olacak.

    Bu arada, RAI şampiyonluğu 6 numara ile aldı, 6 yakışır…

  11. Emir Çolak avatarı

    Kürşat senin görüşün böyledir benimki farklı 😀 saygı duyarım duyulmasınıda isterim, yanlız şöyle olsaydı böyle olsaydıdan ziyade gerçeğe bakıp gerçekçi konuşalım.

  12. 0 alaka olucak konuyla ama yanımda olsa ben makas alıp kesicem Kimi'nin saçlarını. Oyle daha iyi oluyor (:

  13. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    Kimi Raikkonenin Takımdan Gönderilmesi kesinlikle dogru bir karar. alonso daha basarılı olacaktır. sunu adım gibi biliyorum ki Massa yarısır durumda olsaydı Raikkoneni Coktan Silip Atacaktı. Ferrari Çok Akıllı İş yapıyor. Bazı Arkadaslar Bunu Göremiyorlar ( GENCLER SİZLERE SÖYLÜYORUM )

  14. Kimi'nin sürdüğü arabanın hangi numara olduğu önemli değil. Benim gözümde o hep 1 numara.

  15. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    "Araç çok sinirliydi ve hiç yol tutuşu yoktu."

    Öyle.. Atımız sinirlidir biraz,canı ister en önde gider. İstemezse gelişmez bir türlü…

    Ya başarılı olacaksın seneye 8 numaralı araca bineceksin,,, yada başarısız olup seneye 6 numaralı araca bineceksin…

  16. İşte benim adamım ya… herşey normalmiş gibi davranmaya devam ediyor… motivasyonunu hiç bozmuyor… *******a çok kızıyorum…

  17. kimi şunu unutma takımın için çalışmak kendin için çalışmaktır. bırak olmuş olanı ve olacakları hergün yeni bir başlangıçtır. kötü veya iyiler geride kaldı yapabilecek birşey yok. ama gelecek her insan için bir fırsattır. sakin ol agresif olma sen kalitenle araç performansı müsaade ettiği sürece en iyi puanları alırsın. gayret kuldan takdir Allahtan. ama puan alacağım diye doğruluktan asla ödün verme…

  18. inci incili avatarı

    olayı negüzel özetlemişsin kimi. umarım 2005 deki gibi kazanırsın ama bu araçla bir hayal. o takım sei asla haketmiyor.

  19. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    aynen mustafa çok haklısın walla inşallah 2010 da mclaren koltuguna tekrar oturur ferrari bence çok büyük hata yapıyor bunun bedelini 2010 da ödüyecektir..

  20. ah be kimicim sen elinden gelen herseyin en iyisini yapiyorsunda ferrari sana ne yapiyo gelisimi olmayan araba ile mclaren bizi zaten gecip ucuncu olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir