Japonya GP Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Bridgestone Motor Sporları Sorumlusu Hiroshi Yasukawa : Bridgestone, bir Japon firmasıdır. Bu yüzden evimizdeki yarış, bizim için özel bir önem taşıyor. Ayrıca Suzuka’ya dönmek de güzel, burada seneler boyunca bir çok harişka mücadeleler sahnelendi. Bir çok özel konuğumuz ve fabrikadan çalışanlarımız bu etkinliğe katılacak. Bu yüzden heyecan verici bir yarış umut ediyoruz”

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima: En son 2006’da Suzuka’yı ziyaret etmiştik ve o günden bu yana Formula 1’de bir çok değişiklik oldu. Bu yüzden takımlar, sahip olunan araçlar ve lastiklerle pisti anlayabilmek için sıkı bir çalışma içinde olacak. Genç pilotlar için bu, pisti ilk ziyaretleri olacak. Bu yüzden keyifini sürmek için hazır durumdalar. 8 şekline benzemesi ile eşsiz bir hali var ve U viraj yanında bir çok yüksek hızlı viraja sahip. Bu yüzden araçların ayarları için göz önünde tutulması gereken çok şey var”

İlginç olarak pistin yarısının zemini yenilendi. Doğu tarafındaki yeni zemin çok düzgün ve iyi tutunma sağlıyor. Batı tarafındaki eski olan yüzey ise, yeni olana göre daha az tutunma sağlıyor. Araçlar piste çıkıp çalışana kadar performansla olan etkilerini tam olarak bilemeyeceğiz. Ama kesinlikle göz önünde bulunduralacak bir konu. Pistin çizgisi, aracın dört bir yanını test ediyor. Bu yüzden iyi bir ayarın bulunması gerekiyor. En iyi ayar, lastiklerden en iyi çekişi, tutunmayı sağlayan, hızlı yön değişimlerine izin veren olacak.”


Yorumlar

  1. salih yildiz avatarı

    Karşında bir rakip olmadıktan sonra neyin mücadelesini verip neyin heyacanını yaşıyorsunuz anlamadım. Michelin gitmek zorunda bırakılmasaydı görürdüm ben sizi. Geçenlerde Haidfeld güzel söylemişti. Bir kaç lastik üreticisi daha olsa lastikler şimdikinden on kat daha kaliteli olurdu diye..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir