Hamilton’dan Alonso’ya Destek

yazar:

kategori: ,

Daha önce birkaç kez Fernando Alonso’yu Formula 1’de en büyük rakibi olarak gördüğünü belirten Lewis Hamilton, İspanyol pilotun bugünlerde zor zamanlar geçirdiğine üzüldüğünü söylüyor.

BBC’deki köşesinde yazan Hamilton, “Fernando kendi iyiliği için, umarım en kısa zamanda yeniden ait olduğu ön sıralarda mücadele vermeye başlar. Ben birçok kez onun en hızlı ve en yetenekli rakibim olduğundan bahsettim. Bana kalırsa (Alonso) F1’in gördüğü en iyi pilotlardan biri.”

“Fernando sezon sonunda Ferrari’den ayrılıp McLaren’a geçmeyi seçti. Takım şu anda yeni motor ortakları Honda ile sezona zor bir başlangıç yaptı ve gerideler.”

“Bir F1 pilotu olarak bu kararları vermek zordur. Nerede yarışacağınıza karar verdiğiniz zaman, işlerin nasıl olacağını asla bilemezsiniz. Fernando’nun durumunu benimkiyle karşılaştırıyorum da, ben de 2012 sezonu sonunda McLaren’dan ayrılıp Mercedes’e geçme kararı almıştım ama işler benim için yolunda gitti. Eğer o kararı almasaydım korkunç bir 2013 sezonu geçirebilirdim ve geçen sene şampiyon olamazdım.”

“Fernando şampiyonluk kazanabileceği bir araca sahip olamadan Ferrari’de beş yıl geçirdi. Aralarında ne oldu bilmiyorum ama belli ki bir şeyler vardı ve başka bir yere gitme kararı aldı. Bir sonraki sezonda Ferrari’nin harika bir araca sahip olması onun şanssızlığı oldu. ”

“Eğer iki şampiyonluğuna bir şampiyonluk daha eklemeden kariyerine son verirse, bu bir trajedi olur. Çünkü onun yeteneğinin, sürüşünün hakkı bu değil.” diye yazdı.


Yorumlar

“Hamilton’dan Alonso’ya Destek” için 12 yanıt

  1. Aşk devam ediyor galiba 🙂

    Eleman güzel konuşmuş. Benzerlerini daha önce de okumuştuk.

  2. OtonomAktor avatarı

    pistlerde görmek istediğimiz hareketler. tebrikler lewis.

  3. Düşene destek lazım..

  4. Burada asıl üzücü olan tüm pilotların kendi yeteneklerini ve mücadele potansiyellerini, lasitk, yakıt, vites kutusu, motor ve bileşenlerini “korumak” için yeterince ortaya koyamaması. Alonso veya Hamilton farketmez her kaçıncı pozisyon için mücadele ederse etsin daima kendisinin ve aracının maksimumunu pistr yansıtacak imkana sahip olması gerekir. Mevcut Formula 1 utanç verici ve mevcut Fotmula 1 seven nesil ve izleyen herkes çok şanssız.

    1. Kesinlikle +1 ! maalesef daha hızlı olan değil aracını daha çok koruyanın kazandığı döneme gidiyoruz utanmasalar daha güvenli daha çevreci diye en kenardan kenardan yavaş gideni şampiyon yapacaklar 🙂

  5. Lewisin Alonso’ya destek vermesi ve gayet olgun güzel konuşması hoşuma gitti.

  6. F-one-Driver avatarı

    Zaten burda defalarca konuştuğumuz bir meseleydi, ama hamiltonun ağzından da duymak güzel tabi, ama alonsonun mclaren-honda ile aldığı risk bence hamiltonun mercedes ile 2 yıl önce aldığı riskten çok daha fazla. O yüzden ben alonsonun işinin gerçekten zor olduğunu düşünüyorum, ferrariye dönüş yolu çok yüksek ihtimalle kapalı, mercedes hamilton ile 2-3 yıllık anlaşma sağlarsa işte ozaman mercedes yoku da kapanacak ve F1 de takım kalmayacak, şu açıdan söylüyorum, olası bir mclaren dan ayrılması durumunda da gidebileceği iyi bir takım yok, alonso boşuna emekliliğinin mclarenda olacağını dillendirmedi… Kendisi de farkında malesef, bu son şansı, ya dipteki bir takımla şampiyonluğa uzanacak, ya da sessiz sedasız emekli olacak…

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Çok güzel bir röportaj

  8. Alonso bir kez daha şampiyon olur mu bu artık yüksek oranda şansla alakalı ama olmasa da ben de alonsoyu mümkün olduğu kadar gridde görmek isterim mclaren puan alacak konuma geldiğinde button ile mücadelelerini merakla bekliyorum

  9. Güzel ve gerçekçi bir yazı. Bravo hamilton.

  10. Alonsoyu pilot olarak sevme de çok beğenerek izleyen bir Hamilton fanı olarak , dediklerine katılıyorum. Alonso bir şampiyonluk daha alması gereken yetenek ve sürüş sahibi bir pilot..

    Hele hele, iki şampiyonluğu donemindeki mücadeleden ziyade puan tablosuna oynayan, pek çok kez ikinciği yeterli gorup liderliğe asılmayan bir talbo pilotundan sonraki doneminde yarışa daha agresif giren, asilan, aşırı mucadeleci bir Alonso diğer şampiyonluklarından daha fazla bu tarz olgun surusuyle 1 numara olmayı hakediyor,
    ama kısmet değilmiş…

    Dileğim zevkle izlediğim Hamiltonun bir kaç kere daha zirvede bitirmesi sezonları.

  11. Yiğidi öldür hakkını yeme olmuş.
    Hamiltoncum sanada bu yakışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir