Japonya GP Öncesi BrawnGP

yazar:

kategori:

Takım Başkanı Ross Brawn: “Suzuka, muhteşem bir yarış yer ve klasik bri pilot pisti. Bu yüzden bu hafta sonu buraya dönmekten memnuniyet duyuyoruz. Pist, seneler boyunca bazı harika yarışlara sahne oldu ve tesislerin geliştirilmesi için son dönemde yapılan bütün sıkı çalışmalarla, 3 senelik bir aranın ardından Japonya GP’ye daha da iyi bir ev sahipliği yapacaktır.Brawn GP açısından bakarsak, Singapur’da yaşadığımız sorunlsu sıralama seasnlarını iyi bir şekilde telafi edip şampiyonluk mücadelesinde değerli puanlarla almaktan memnuniyet duyuyorum. Bu tecrübelerden ders çıkarıp, öğrendiklerimizi sezonun son 3 yarışında iyi bir şekilde uygulayacağız. Singapur’a götürdüğümüz güncellemelerin performansından memnunuz ve bu hafta sonu da Suzuka’da bu pakedin faydalarını görmeyi bekliyoruz”

Jenson Button: “Suzuka çok eğlenceli bir pist ve orada yarıştığım senelerden bir çok iyi hatıralarım var. Çok hızlı ve akıcı. Spa ve Silverstone gibi gerçek bir pilot pisti. Son bir kaç senede herkesin burayı takvimde görmeyi özlediğini düşünüyorum. 130R, Formula 1’deki en hızlı birajlardan biri ve oraya nasıl yaklaştığınızı gerçekten düşünmeniz gerekiyor. Bu sene oradan tam gaz geçemeyebilirsiniz ama yine de 300 km/s hızı virajda taşımak gerçek bir seyir. Geçmişte orada bazı anlarım oldu! Geçmişte Suzuka’da, bu spor için gerçekten heyecan duyan Japon taraftarlardan büyük desteklerin keyfini yaşadım. Bu yüzden, bu hafta sonu da aynısının olmasının umuyorum olacğaız. Tekrar orada yarışmak ve harika bir gösteri ortaya koymak için sabırsızlanıyorum”

Rubens Barrichello: “Suzuka, harika bir pist ve bu sene oraya Japonya GP için geri dönmekten gerçekten memnuniyet duyuyorum. Zorlayıcı bir pist olmasının yanında Suzuka, 2003’teki sıralama ve yarış birinciliklerim nedeniyle benim için özel hatıraları da barındırıyor. Virajları ve çizgisi nedeniyle zor bir pist ve iyi bir hafta sonu geçirmek için hassas ve istikrarlı olmanız, aracınızın dengesini doğru ayarlamalısınız. Spoon ve 130R, turun şüphesiz en gözde yerleri. Her iki viraj da, Suzuka’yı zor yapan ve pilotlara büyük bir meydan okuma sunan şeylerin bir parçası. Geçiş zor olabilir ve genellikle pistin düşük hızlı virajlarında olur. Bunlar da 5. viteste geçilen hızlı First Curve’ye giderken Casio Triangle veya 11. viraj”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir