Villeneuve: "F1'in Heyecan Verici Karakterlere İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Kanadalı pilot şu anda hâlâ gelecek sene Formula 1’e geri dönmek için uğraşıyor ve bir çok takımla görüşmeleri de sürüyor. Villeneuve, yarışlarda karakter eksikliği olduğunu düşünüyor.

Jacques Villeneuve: “Büyük bir heyecan eksikliği var. Hepsi canım cicim. Hepsi çok iyi arkadaş. Hiç gladyatör yok. Spor izlediğimde bir mücadele görmek isterim, içinde gladyatörler görmek isterim.”

“Birbirlerini öldürmeliler demiyorum, konu bu değil, ama biri diğerine üstünlük kurmalı. Bu sizi sürüklemeli ama orada sizi sürükleyen bir şey yok gibi görünüyor. Şaşırtıcı”

Villeneuve, arkalarında büyük bütçeli sponsorlara sahip genç pilotlar nedeniyle F1’e dönmesinin zorlaştığına inanıyor ama tecrübesinin sonunda kendisine yardım edeceğini düşünüyor.

Bir ay öncesine göre şansının daha iyi olduğunu hissetmesine rağmen Kanadalı pilot, hafta sonu anlaşma imzaladığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Villeneuve: “Yazılanlar gibi şeyler olması iyi değil. Çünkü ‘kesinlik’ yok. Ve iş gerçekleşmeyince de aptal gibi görünüyorsun. Bu yüzden sonuçlanmadıkça, fazlasıyla pozitif olmaktan yana değilim”

“Fırsatlar var ama bunları değerlendirmek için bekleyen bir çok da pilot var. Takımlar da geçmişteki durumlarına kıyasla şimdilerde para bulma konusunda çok daha çaresiz görünüyor. Bazı nedenlerden dolayı zaman çok zor olmasına rağmen diğer bütün pilotların paraları var gibi görünüyor. Bu da gerçekten ilginç”

Tecrübenin değeri hakkında da konuşan Villeneuve: “Önde giden, tecrübeli adamlardır; kısa zaman içinde Vettel’in olduğu gibi”

“Kuralların ve araçların bu ilerleyişinde tecrübe yeniden değer kazandı. Bu durumda pilotlar, mühendislerle birlikte çalışıyor. Gençlere bel bağlayan bütün takımlar geri gitti ve hıza ulaşmak için çok zor zamanlar geçiriyor. Artık elektroniklere sırtınızı yaslayamazsınız.”

Villeneuve ayrıca 2008 Singapur’daki kaza skandalı ile ilgili de konuştu.

Piquet’in bilerek kaza yapmaya razı olmasına değinerek bu günlerde F1 pilotlarının güç kaybettiklerini hissedip hissetmediği sorulduğunda Villeneuve: Bu, bir pilotun güç kaybetmesi değil. Bu sadece bir pilotun zayıf, genç ve aptal olması. Ve bu da gösteriyorki O kesinlikle Formula 1’in bir parçası olmamalı. Bu kadar basit.”


Yorumlar

  1. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Vega Montoya nerede takım arkadaşına bilerek çarpmış ?

  2. Bunun sen olmayacağın kesin.

  3. F…in Raikkonen What a F…in idiot :))
    Ahh Montoya'm ah 🙂
    Agrasif ama bir o kadar komik Formula 1 Pilotu…

  4. Montoya aşırı şekilde agresif davranan bir pilottur, Mark Webber'in başarılı ve popüler versiyonu diyebilirim. Pilotaj yeteneğine lafım yok ama takım arkadaşının aracına bilerek çarptığı realitesi ilk aklıma gelen şey olur Montoya konusunda…

  5. @bora subaşı f1e montoya gibi pilot 100 yılda bir gelir değeri bilinmedi.

  6. ben geleyim kısaca demiş

  7. Hoş cümleler ama kendisini gladiator olarak mı görüyormuş. Bunun açılımı acaba ileri geri konuşmak, ona buna laf atmak, gazeteci dövmek mi? Geçmişte böyle gerilimlileri gördük ama bize bu lazım değil. Sportif manada şimdikiler de mücadeleci. He dev bir isim yok ama oda her zaman olmaz zaten. Belirli dönemlerde olur ancak. Jacques da öyle biri değil bence.
    Fakat son daki gençler ile ilgili görüşüne bire bir katılıyorum.

  8. schumının dönüşü olablrdı heyacan verici ama oda olmycak sanrm alonsoyu aldıgına gore schumıyı oturtmycak ferrari ama keske maccayla anlassa schumı alman takımnda bır alman süppper olurdu bu bnm hayalım aslında schumıyı gümüş tulumda görmek 😀 hem böylece raide bıze kalır 😀

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bir Montoyayla Sen eksiksin zaten.. Gelinde doğrayın milleti.

    Hadi sen neyse de ,, Montoya fena biçiyor

  10. flavio mesela gayet heyecan verıcı karakterdi belkı schumı donerse fln ama son alonso olyından sonra schumı donmez sanrm doncek olsa ferrari schumı massayla yarsrdıkı buda olmycak galıba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir