Marko: Ricciardo Vettel ile Aynı Düzeyde

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Helmut Marko, Sebastian Vettel ve Daniel Ricciardo’nun aynı düzeyde olduğunu iddia etti.

Eski dünya şampiyonu Sebastian Vettel, 4 yıl boyunca şampiyon olduktan sonra geçen yıl Ricciardo’ya mağlup oldu ve Ferrari’ye geçti.

Bu hafta Viyana’da konuşan Marko “Yıllardır gelişen bir ilişkiydi ama bu vazgeçilmez bir ilişki değildi. Daniel onunla aynı seviyede olduğunu kanıtladı”

“Tabi ki Sebastian güçlüydü, ama Daniel hız açısından ondan aşağı olmadığını geçen yıl gösterdi” dedi.

Öte yandan Daniel Ricciardo, Vettel’in tecrübesini kabul etmesine karşın Kvyat’ın öğrenme sürecini tamamlamak üzere olduğunu söyledi.

Ricciardo “Sebastian çok daha fazla deneyim sahibiydi. Ama Daniil teknik yönleri hızlı şekilde anladı. Onun potansiyelini göstermesi için iyi bir hafta sonu gerekiyor. Ekip olarak kendisine yardımcı olmak için beraber çalışıyoruz” dedi.


Yorumlar

“Marko: Ricciardo Vettel ile Aynı Düzeyde” için 17 yanıt

  1. f1 araç uymuyor bahaneleriyle bu hale geldi işte. bariz yendiğin adamla eşit seviyede oluyorsun.

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ricciardo’nun Vettel’i yenmesine bahane arayanlara, Silverstone 2013 testlerinde Ricciardo’nun Vettel’den sadece 0.1 saniye daha yavas kaldigini hatirlatirim. Ayrica, Vettel’in Ric’e yenilmesinden daha surpriz ve sasirtici bir sey varsa, o da 4 dunya sampiyonun araca sezonun 3/4’u alismakla gecirmis olmasidir.

  3. Vettel’den iyi miydi kötü müydü bilmiyoruz ama Vettel’in bu adamdan korktuğu ortadaydı. Fırsat eline geçince de Ferrari adımını atıverdi. Aralarında çok fark yoktu ama Ricciardo tecrübeli bir pilot gibi geldi oraya. Kvyat şimdi sıkıntı yaşıyor mesela.

  4. Ricardo kötü pilot değil ancak Vettel den bir tık geride bana kalırsa.Birinci sınıf pilot olduğunu düşünmüyorum.Birinci sınıf pilot hangi pist olursa olsun arka arkaya gittiği takım arkadaşından büyük fark yemez.2014 malezya da büyük fark yemişti Vettel den.

    Geçen sene Vettel ve Kiminin sorunları benzerdi, ikiside lastikleri çalıştıramiyorduki aslında bu iki pilot lastiklerini çok iyi kullanan pilotlar.Vettel yine bir nebze Redbullun şasisi sayesinde biraz toparladı, ancak Kimi araç, lastik, stil kombinasyonunda çok kötü durumdaydı.

    Kvyat saf hız konusunda ricardodan daha iyi arka arkaya geldiğinde bu ikili dikkat edin Ricardo zorlaniyor Kvyat karşısında.

    Geçen sene ise Redbull takım olarak rengini kanada gpde Vettelin galibiyetini ricardo ya hediye ederek göstermiştir.Vettel gibi takımına sadık bir pilot takım kararlarını sorgulamaya başlamış ise bir takım seyler değişmeye başlamış demektir.Kanada gpden sonra Vettel takıma olan inancını kaybetmiş olmalı ve bu saatten sonra bir sene daha boşa kürek çekmek istemedi muhtemelen.

    Ricardo Saf hız konusunda eksik bir pilot trulli gibi, çıkar on numara sıralama atar yarış boyunca yatar

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      +1

    2. OtonomAktor avatarı

      aynı araç aynı lastiklerle pist üstünde 3-4 kere geçti ricciardo vetteli nasıl bir tık gerisinde oluyor. adam geçen sene merco lar dışında tek yarış kazanan adam. üstelik redbull un williamstan yavaş olduğu da ortadaydı geçen sene ona rağmen ric hepsinin arasından sıyrılıp 3 birincilik aldı.

      hadi onu geçtim vettel şanssızdı diyorlar vs. geçen sene ric ile vettelin ikisinin birilikte finish görebildiği 14 yarış olmuş. ikisi beraber sorunsuz bitişe ulaşmışlar yani. 14 yarışın 11 inde ricciardo vettelin önünde bitirmiş 3 ünde vettel ric in önünde bitirmiş yani skor 11-3. şanssızlık araç arızaları vs bu istatistiğe bahane olamaz.

      1. Hocam allah aşkına, sence normal şartlarda şu farkı Vettele atacak bir pilot varmı yarışanlarin içinde.Biraz mantıklı bakmak lazım.

        Geçen sene yarışlarda Vettel lastikleri çalıştıramiyordu, yönetemiyordu.Ricardo ondan dolayı gelip geçiyordu.Vettel kötü bir sezon geçirdi ancak araçtan istediği hissi alamadığıni her zaman dile getirdi.Boşuna sürekli şasi değiştirmedi Vettel.

        Bu sene testler de bile iki pilot da araçtan memnun olduğunu söyledi ve söylemeye de devam ediyor.Ricardo araçtan memnun du.Ricardo gayet iyi yarışlar çıkardı buna itirazım yok yalnız Vettelinde yaşadığı sorunları görmezden gelmemeli.Yaşadığı başarıları bir sene ile çöpe atmamali, bir pilot için önemli olan bulundurduğu potansiyeldir.2013ün. İkinci yarısında makina kıvamında aldığı pol ve galibiyetler şartlar oluştuğunda nasıl bir pilot olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.Ricardo daha şampiyonluk mücadelesi vermiş bir pilot bile degilken pilotluğunu basit parametreler ile açıklayamazsin.Herşey bu kadar basit olsaydı Şumiyi yenen Rosbergin şampiyonluk yolunda baskıdan delirdiğini görmezdik.

        Ricardo için daha kanıtlaması gereken çok açık seyler var.

        1. OtonomAktor avatarı

          ricciardo nun kanıtlaması gerekenler olduğuna katılıyorum da; vettelden bir tık geride olduğu noktasına katılmıyorum hatta vettelin 1 tık ilerisinde olduğunu düşünüyorum. vettel in iyi bir pilot olduğuna da katılıyorum. ama yetenek olarak ham ve alo seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. ve ricciardo yu da ham ve alo seviyesine çıkabilecek bir potansiyele sahip olduğu kanısındayım.

          vettel in stiline araç uygun değil diyorsunuz ya vettel o araçla yarış kazanamadı ama 3. de oldu hatta 2. de oldu. ric in önünde bitirdiği 3 yarışta uygun oldu diğerlerinde uygun değil oldu. geçelim bu bahaneleri. vetteli insan olarak karakter olarak severim ama ricciardonun da hakkını veririm. ricciardo kumaşı çok sağlam pilotmuş ki 4 sene şampiyon olmuş takım arkadaşını takımdaki çaylak sezonunda yendi. o yüzden bir tık gerisinde olduğunu kabul etmek mümkün değil.

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            Evet tabi ricciardoda toro rossoda yarış kazanmıştı haklısın

            1. OtonomAktor avatarı

              ona bakarsan maldonado da williamsla yarış kazandı ama kabiliyetsiz olduğunun hepimiz farkındayız. tabi maldonadoyla vetteli kıyas etmek doğru değil örneğine binaen bunu söyledim. tek yarışlık başarıları örnek göstermek yersiz. ayrıca birde merak ediyorum şu toro rosso ile kazandığı yarış olmasa vettel taraftarları neyle savunacaklardı pilotlarını merak ediyorum. vetteli eleştir hemen cevap “adam toro rosso ile yarış kazandı” oluyor.

              1. SebastianVettel05 avatarı
                SebastianVettel05

                vettel sadece yarış kazanmadı puanlama sistemi farklıydı o zamanlar 35 puan almıştı o sene toro rosso ile hamilton 98 puan toplamıştı ve ilk 8 pilota puan veriliyordu fakat örneğini verdiğin mal ilk 10 pilota puan verilen ve 1. ye 25 puan veren sistemde 45 puan almış vaziyette.yani madem ki istatistik al buyur

              2. OtonomAktor avatarı

                demek istediğim o değildi. tek bir yarış performansını ricciardoya yenilmesinin bahanesi olarak söylemeleri yanlış vettel taraftarlarının.

          2. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            Geçen sene kanada galibiyetinin ricciardoya verilmesi de cabası erendostun dediği gibi

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              Ricciardoyu sadece gecen seneki usta işi geçişlerinden dolayı bile takdir etmek gerek ama Vettelle kıyaslama olayına gelince tamam sezon başı cok sıkıntı yaşadı eyvallah ama adam frenlerden şikayet etti 5 tane mühendis sırf bunun üzerine calışmak için takıma katıldı hatta o lastik aşınması yuzunden sucu şaside buldular tamamen onuda değiştirdiler baktılar olmuyo ozaman takımda haklı olarak 4 şampiyonluğun ardından marka değerinide zedelememe adına daya iyi verim aldıkları Rice yöneldiler ha bu Vettelin kötü oladuğu anlamına gelirmi tabiki de gelmez ama Schumı-Alo, Kimi-Alo kapışması gibi bi kapışmaya girip galip cıkması gerekir bence o zaman tum F1 camiasının takdirini kazanacaktır…

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Valla Ricciardo elinden geldiğince iyi iş çıkarmaya çalıştı.Vettel'i de yendi.doğruya doğru

  6. Ayni seviye mi?

    Madara etti resmen

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Marko zaten 2014 yılı sebastianın aracına konsantre olmadınız.Bu açıklamalarla zamanın dai çiniz de ne var ne yok şimdi dışarı vuruyorsunuz.Ricardonun yenme sebebi bu söylemlerinizle sizsiniz demekki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir