Kaan Önder TT Cup İçin Hazır

Formula BMW ve ETCC ( Avrupa Binek Otomobiller Kupası )’de ülkemizi başarıyla temsil eden Kaan Önder, 2015 sezonu için yepyeni bir seriye başlıyor. DTM’in belirli ayaklarındaki destek serisi olacak olan Audi Sport TT Cup’ta 9 numaralı sarı renkli aracıyla Kaan Önder’i de izleyebileceğiz.

13 farklı ülkeden, yaşları 16-25 arası değişen 18 sürücünün yarışacağı Audi Sport TT Cup’ta 2.0 TFSI motora sahip 310 HP gücündeki TT’ler kullanılacak. 1125 kg ağırlığındaki araçlar push to pass fonksiyonu sayesinde kısa bir süre için 340 HP’e çıkabilecek. DTM’de olduğu gibi TT Cup araçları da Hankook markalı lastikleri kullanacaklar. Seride,her haftasonu için 30’ar dk uzunluğunda 2 yarış koşulacak.

Sezon önce iZone Sürücü Performans Merkezi’nde, kendisini destekleyen 3 kez WTCC şampiyonu Andy Prialux ile sezona hazırlanan Kaan Önder yeni seri hakkında ; ” Uzun kış sezonunu TT Cup için hazırlanarak geçirdim,zihinsel ve fiziksel performansımı en üst düzeye getirmek için çalıştım.Barcelona’daki 2 günlük testlerde yeni aracımı tanımak ve önden çekere alışmak için uğraştım. iZone ve Andy Prialux’un desteğiyle ilerisi için iyi şeyler yapabileceğime inanıyorum, Hockenheim için hazırım ” dedi.

Kaan Önder’e destek veren Andy Prialux ise Önder hakkında ; ” Kaan ile 2013 yılında tanıştım. Yaşına göre oldukça olgun,iş ahlakı inanılmaz ve ondan birşey isterseniz en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Gelecek için büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyorum ” ifadelerini kullandı.

Bu hafta Hockenheim’de test seansları yapılacak olan Audi Sport TT Cup sezonu 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yine Hockenheim’da start alacak.

Serinin takvimi 6 yarıştan oluşuyor ;

30 Nisan – 3 Mayıs 2015 / Hockenheim,Almanya
26 – 28 Haziran 2015 Norisring,Almanya
31 Temmuz – 2 Ağustos 2015 / Red Bull Ring,Avusturya
11 – 13 Eylül 2015 / Oschersleben,Almanya
25 – 27 Eylül / Nürburgring,Almanya
16 – 18 Ekim / Hockenheim,Almanya

Seri hakkında daha fazla bilgi için ;

http://www.audi-motorsport.com/content/audisport/motorsport/de/en/tt-cup.html adresini ziyaret edebilirsiniz.


Yorumlar

“Kaan Önder TT Cup İçin Hazır” için 3 yanıt

  1. Bu çocuk iyi gidiyor arada duyuyorduk haberlerini iyi oluyor. Sonunda farklı kulvarda Volkan ustanın düzeyini başarısını aşabilecek birileri göründü. Kulvar ölçeğinde Kenan’ın ayarında halen yok tabi bu çocuk seri düzey ayırtetmeden olur umarım.
    30 ar dk bu düzey araçlarla güzel tecrübe.
    Bizden ilk önce bayrağı kendisinden sonra kilere daha ileride devredecek Andy Yvan gibi adamlar çıkması lazım öyle F1 pilotu oturup beklemekle olmuyor bu işler…

  2. Andy Prialux ile sezona hazırlanan Kaan Önder

    Hadi hayırlısı. Kaan hızlı yükseliyor.

  3. OtonomAktor avatarı

    temsilcimize başarılar. DTM de görmek isteriz kendisini, yolu açık olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir