Alonso, Ferrari'ye Geçişin 2011'de Olmasını Bekliyormuş

yazar:

kategori:

Uzun zamandan beri Alonso’nun  Ferrari’ye geçeceği söylentiler arasındaydı ancak geçtiğimiz sene Massa ve Raikkonen’in anlaşmalarının yenilenmesi, anlaşmalar çerçevesinde Alonso’nun en erken 2011’de gelebileceğini işaret ediyordu.

Ama özellikle son haftalarda Ferrari’nin Alonso’yu takıma katmak istediği haberleri ayyuka çıktı ve takım bir süredir anlaşmanın iptali için çalışıyordu.

Alonso “Bizim bu yaz zaten 2011’de başlayacak olan bir anlaşmamız vardı ancak son günlerde resim değişti ve Maranello’ya geçişimi bir sene öncesine alabileceğimize karar verdik.” dedi.

Stefano Domenicali de Alonso’nun anlaşmasının bir sene öncesine alındığını doğruladı.

Domenicali “Fernando’yu 2011’de takıma katmak için görüşüyorduk ancak ardından ilişkimizi gelecek sene başlatma koşulları ortaya çıktı ve biz bu fırsatı değerlendirdik.” dedi.

Alonso ayrıca uzun zamandan beri efsane takıma katılmak için sabırsızlandığını söyledi.

Alonso “Ferrari pilotu olacağım için çok mutlu ve gururluyum.”

“Şahlanan At’ın tek koltuklu aracını sürmek bu sporda herkesin hayalidir ve bugün bu hayalim gerçekleştirme fırsatına sahip oldum. Bunun yanında 3 senelik anlaşma isteyen Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’ya çok teşekkür ediyorum.”

“Felipe’yle birlikte tüm dünyadaki taraftarlarımıza harika bir memnuniyet vereceğimize eminim. Yeni takımımla çalışmaya sabırsızlanıyorum.” dedi.

Alonso aynı zamanda 2005 ve 2006’da şampiyonluklar kazandığı Renault takımına şükranlarını sundu.

Alonso “Renault yıllarım harikaydı. Takıma gelecekte en iyisini diliyorum ve bu sezonun son yarışlarında iyi sonuçlar kazanmayı umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Öncelikle seni biraz sakin olmaya davet ediyorum;
    Laf ettiğin Massa yı isminde taşıyorsun, ayrıca Schumi Massa yı sever diye biliyoruz yanlışssak düzeltiriz. Bunların dışında ben massa ile sevinirim demedim, Ferrari nin tekrar kazanan bir araç yapması benim için kafidir. Aracımızı överekte takım tutabilirm.
    insanı kızdırıyorsun! takımın parasını sen mi verdin ya da sana mı sorucaz takımı tutarken. Senin Ferrari ciliğin ile benimkinin arasında dağlar var demekki, Alonsoyu desteklememek Ferrari cilikten mi çıkmak! Ya neyse daha ileriye gitmek istemiyorum, kalbinide kırıp bir tartışmaya tutuşmayalım.

  2. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    şak şak çı rubensle bir olup schumi ye laf eden massa yla sevin sen!Alonso ya sevinmeyeceksen takımıda bırak.hepsi o kadar.takımda pilot ayıran takımı terk etsin.herkes hata yapar.önemli olan bundan ders alıp tekrarlamamak.bu senna şampiyon olmak için çarpmaktan schumi çarpmak+dövmek+viraj ksmekten çekinmemiştir.herkes farkldır.umarım Alonso nun son durağı burası olacak en az 5 yıl boyunca.

  3. Kadir YILMAZ avatarı

    Ben ağır bir Kimi sempatizanıyım ama hala Ferrarici ve Schumici olduğumu söylemekten çekinmem. Sana da hak veriyorum, bazılarımız biraz fazla ileri gidiyor ama senden ricam da şudur; benim gibi Ferrari fanları RAI gittiği için kızmıyor takıma, Alonso geliyor diye kızıyor, bunu seninde tartman lazım.
    Pilotluğundan hiç şüphem yok ama yıllar önce bizim için söylediklerini hafızamdan silememek benim merhametsizliğim mi? Sürekli takımımızı çok sevdiğimizden bahsediyoruz, yapılarımız farklı demekki; sen bu hareketleri unutabiliyorsun, bense hala takımımı savunduğumu düşünüyorum. O bizi daha önce sevmedi, şimdi sever mi bilinmez. Daha çok karşılıklı bir çıkar ilişkisi gibi duruyor. Ben onunla "sevinemem", olay bu kadar basit.

  4. burak bocek avatarı

    Ya arkadaşlar neden bu kadar öfke saçıyorsunuz anlamak mümkün değil.İnşallah hayırlı olur tamam sevmiyorsunuz kesin anladım bu adamda epey gıcığınız var ama neden Ferrariye yazıklar olsun diyorsunz ki.Bırakın seneye görelim sizin sevdiğiniz pilot eğer Ferrari hata yaptıysa intikamını alıcaktır.Bunuda kutlarsınız ancak fazla olaya karamsar bakmışsınız.Sanki Ferrari Alonso gelince sona düşücek,takımda kargaşa ve kaos hakim olucak.Böyle kutsal metinlerdeki kehanetleri andıran sözcükleri bi tarafa bırakalım lütfen.Bizi sevmiyorsanız biraz saygı gösterin.Kimi ilelebet yarışacak değil ki bi kere bunu anlayın.Alonso içinde geçerli oda Ferrari için 20yıl yarışmıcak.Şimdi o emekli olduğunda yada Ferrari onu gönderdiğinde bu sefer Alonso fanları mı açıcak ağızını yumucak gözünü.Bu adamlar bizim isteklerimize göre pilot alıp vermek zorunda değil ki.Kimi kabul etmiş,olay tatlıya bağlanmış ve gayet medenice yollar ayrılmış.Kimi profosyönelce çıkmış takımı çok sevdiğini ve burada kendini evinde hissetiğini söylemiş,başarılarına parmak basmış.Yıllarca şuan döneceği takımda şampiyonluk kovaladı durdu ama ne oldu.Orada çok uyumluyuda neden bize geldi ve şak diye şampiyon oldu bu adam.Ferrari için ilk senesi yarışların yüzde 88ini tamamlamış Kimi.Araçta gayet iyi 2008 aracıda gayet iyi kimse bunlarada laf etmesin.Kötü araç 8 pole 8 galibiyet almaz ve elinden bedava galibiyetşer kaçmaz.Lütfen biraz sakin ve mantıklı düşünelim.Olaya duygusal bakıcaksak Schumi bile 10 yılını verdi 5 kez şampiyon yaptı bu takımı ve o gönderildi arkadaşlar.Daha söze gerek var mı?Kimi karakteri ve pilotajı ile çok üstün biri olabilir.Alonso hatalar yapmış olabilir.Karakteristik olarak sizleri sevindirmemiş olabilir.Ancak herkesi seiviceğiz yada beğeniceğiz diye bir kaide yok.Yada birisi kariyerinde fair playe uymayan davranışlara girdi diye sürekli böyle olucak değil.Kötü bi örnek ama Alpay milli takımda oyunucyu düşürmedi fair play ödülü aldı ama sonra ben kaç kişiye tekme dirsek attığını biliyorum.Neyse saygılar herşey gönlünüzce olsun

  5. Alonso ve Ferrari için hayırlısı olsun. Alonso'nun bu açıklamaları bana Kemal Sunal'ın çok sevdiğim filmi İnek Şaban'ı hatırlattı. Gs'ye transfer olunca damarımı kesseniz kanım sarı-kırmızı akar, Fb'ye transferinden sonra da ben zaten doğuştan Fb'liydim der o filmde Bülent karakteriyle Kemal Sunal. 2006'da Mclaren'le yarışmaya başlamadan önce çocuklum hayalim gümüş ok ile yarışmaktı demişti Alonso.

  6. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Sana tek temennim arabaya çabuk alışman 🙂 Fisi hala bu sorunu yaşıyor açıkça görüyoruz 🙂

  7. mehmet ceviz avatarı

    hayırlı olsun elnano kazanırsan eskisi kadar(2007)sevinmem ama buruk bir tebessüm olur yüzümde.şahlanan atla senin gibi rakip biraz ürkütmüyor değil ama yapacak birşey yok.

  8. murat levent avatarı

    Kim ne derse desin, bu adam bu takıma çok şey katıcak ve çok kupa kaldıracaklar. Adım gibi eminim buna, hayırlı olsun.

  9. alonso ve taraftarları aramıza hoş geldiniz:)

  10. Alonso'nun şampiyonluk mücadelesinden uzak kaldığı hersene bizler için büyük kayıptı, bir sene daha onu gerilerde mücadele verirken görmeyi düşünmek bile istemiyordum ki beklenen açıklama geldi, nihayet sana başarıların kapısını sonuna kadar açacak bir takımdasın, tıpkı Renault'da olduğu gibi..

  11. ecrin deniz avatarı

    2011 kesindi bunu biliyorduk, zaten olayın gidişatı son zamanlarda deişti bunu domanicali de sölemişti. olayın gidişatını deiştiren şeyin sponsor faktörü olduğunu düşünüyorum…

  12. MagicAlonso avatarı

    demekki çıkan söylentilerin birçoğu doğru boşuna çıkmıyor Alonso nun 2011 için anlaştığı için çok önceden çıkmıştı söylentiler boşa çıkmıyor birileri bişeyler duyuyor ve bunu yumurtluyor.artık önümüzde şampiyonluk için savaşma yılları duruyor 2 yıldır yeteri kadar arkalarda çabaladın El Nano bunu fazlsıyla hak ettin

  13. MUSAB BERA

    Lucescu Fatih Terim olayında sana tamamen katılıyorum bu konuda çok şey söyleyebilirim ama Formula 1 ortamındayız. 🙂

  14. tarih tekerrürden ibarettir. lucescu 2002 de yollanıp fatih terimde böyle gelmişti ve böyle havalı açıklamalar yapmıştı. ama ne oldu iki sene içinde 100 milyon dolara yakın transfer ve 2.senesinde kendi sahasında rizespora 5-0 yenilen bir galatasaray ve birdaha gelmesine tövbe edilip kovulan fatih terim ve mütevazi shaktar ı ukraynada uefa şampiyonu yapan lucescu ve lucescuyu transfer etmek için yalvaran galatasaray…hakeden hakettiğini bulur. boynuzsuz koç boynuzlu koçtan hakkını alır. Allah adildir mühlet verir ama sonuç hep aynıdır.

  15. demekki 2011 anlaşması kesinmiş zaten. ferrai bi yıl öncesine çekmiş. ne diyebilirimki. bugün biz alonso cuların günü:))) tekrar hayırlı olsun her iki tarafada. güzel bir birliktelik olacaına eminim

  16. Sana da bu yakışır fernando, umarım ferraride yeni şampiyonluklar yaşarsın artık yeniden şampiyon olma zamanın gelmişti inş da olacak sen bunu hak ediyorsun

  17. İşte bu ya,harikasın sen !
    Alonso "Ferrari pilotu olacağım için çok mutlu ve gururluyum."

    "Şahlanan At'ın tek koltuklu aracını sürmek bu sporda herkesin hayalidir ve bugün bu hayalim gerçekleştirme fırsatına sahip oldum. Bunun yanında 3 senelik anlaşma isteyen Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo'ya çok teşekkür ediyorum."

    Sadece şu lafların bile yeter…

  18. Alonso böylece son 10 yılın 3 büyüğünün(McLaren, Renault, Ferrari) hepsinde yarışmış tek pilot oluyor. Çok ilginç bir kariyer. Düşündüm de sanırım buna benzer şeyi Prost yapmıştı.

  19. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    umarım 5 sene üst üste.

  20. seneye hakettiğin arabayla hakettiğin birinciliklere ulaşacağından adım gibi eminim.

  21. İnşallah şampiyonluklar kazanırsın adamım!

  22. bizde sana şükran duyyrz ferni ferrariyi sevmesemde basarlar dılyrm sana

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir