Mclaren, 2. Pilotuna Karar Vermemiş

yazar:

kategori:

Bugün Fernando Alonso’nun Ferrari’de yarışacağının açıklanması ile tüm gözler Mclaren Mercedes’e çevrildi. Uzun zamandan beri Kimi Raikkonen’in Mclaren Mercedes’e döneceği söyleniyor.

Ancak Mclaren, 2. pilotun henüz belirlenmediği konusunda ısrarcı.

Mclaren “Herkesin bildiği gibi Lewis Hamilton’un 2012 sonuna kadar anlaşması var.”

“2010 ve sonrasında yarışacak olan 2. pilot içinse henüz karar verilmedi.” açıklamasını yaptı.

Hamilton’un son 2 seneden beri takım arkadaşı olan Heikki Kovalainen, bu sene performans olarak oldukça geride kaldı ve takımdan gönderileceği söyleniyor.

Kaynaklara göre Ferrari’den gönderilen Kimi Raikkonen ile henüz anlaşma imzalanmış olsasa bile Mclaren’le anlaşmaya oldukça yakın.


Yorumlar

  1. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Hamilton,gerekli olgunluğa erişti aslında,Ferrarilerle baş edebilir önümüzdeki yıl.Fakat takımlar şampiyonluğu için McLaren Kimi yi mutlaka almalı.Alırlarsa Montezemolo takım şampiyonluğunu ancak uykusunda,bitarafı açık kaldığında görebilir:)

    Vay be…
    sezon başında bunları yazacağımı söyleseler inanmazdım:)
    Haketti ama,yapacak bişey yok:)

  2. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Hamilton,gerekli olgunluğa erişti aslında,Ferrarilerle baş edebilir önümüzdeki yıl.Fakat takımlar şampiyonluğu için McLaren Kimi yi mutlaka almalı.Alırlarsa Montezemolo takım şampiyonluğunu ancak uykusunda,bitarafı açık kaldığında görebilir:)

    Vay be…
    sezon başında bunları yazacağımı söyleseler inanmazdım:)
    Haketti ama,yapacak bişey yok:)

  3. kimi nin sanırım agzı sutten yandı yogurdu ufleyerek yiyor :))

  4. Büyük ihtimalle bizim için en iyi seçenek Kimi Raikkonen gibi gözükse de Kimi'nin fan kitlesi yüzünden geri gelmesinden endişe duyuyorum desem yeridir =)

    Ateş olmayan yerden ( en azından Formula1 dünyasında) çıkmadığını biliyoruz. Bugüne kadar hemen hemen hiç bir dedikodu boş çıkmadı. Kimi evet soğukkanlılığıyla ve abartısız sevinç gösterileriyle mclarenin içinde barındırmak istediği ve geçmiş zamanlarda da barındırdığı bir pilot. Ve Kimi'nin takım arkadaşını çekememe, ona taş atma gibi huyları da yoktur. Lewisle çok iyi ikili olacaklarını düşünüyorum. Soğuk soğuk geçnirler 😀
    Pilotlar da kim napar açıkçası bilemem ama iki tane hızlı ve yetenekli pilot takımlarda çok şey yapar. Eminim bu sene iyi bir araçımız oldugu sürece bize çok şey katabilecek iki pilota sahip olacağız. Umarım..

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ferrari:alonso-massa
    mclaren:kimi-lewis
    renault:kubica-heikki
    brawn gp:button-rosberg
    red bull:vettel-webber

    bence yakın araçlarla muthiş bir sezon olur.ah birde şu ön kanadı azıcık kırpsalar.

  6. emre özduru avatarı

    Bay E bu show'u yöneten kişi olarak Kimi'nin nereye gitmesi gerektiğini söylemiş. Ne kadar çekişme o kadar para bu adam için.

    Bu açıklama haricinde de şöyle bir gerçek daha var ki, seneye eğer Ferrari yönetimsel hatalarına devam etmezse Massa-Alonso ikilisi ile Hamilton'un tek başına baş edebileceğini pek sanmıyorum dolayısı ile Kimi'nin Mclaren'e gelmesi gün be gün aşikar.

    Daha önce ki yorumlarımda da yazdığım gibi Ferrari tekrar İtalyan yöneticilerinin olduğu 92-96 yılları arasında ki yönetim şekline geri döndü. Bu da pek iyi bir görüntü vermiyor ama hayırlısı artık. Ben Kimi'nin emekli olacağını düşünmüyorum sadece mayaları tutmadı Ferrari ile o kadar. Bu sene F60'a rağmen Kimi hala istekli ve hızlı olduğunu gösterdi bize. Mclaren hala deli gibi geliştirme çabası içinde bu doğru hamle mi? evet kesinlikle zaten az benzin harcayan mercedes motoru ve geliştirilern aero paketi seneye büyük bir avantaj sağlayabilir. Biz ki burada bunu fark ediyoruz, Kimi ve menejerinin fark etmemesi imkansız.
    Kimi kesin olarak Mclaren'de!!

  7. rosberg? yaris kazanabilir ancak sampiyonluga oynayamaz. o kapasite yok onda. hele ki singapur oncesi aciklamalariyla, iyice gicik oldum adama :p

    sutil, hmmm.. rosberg'den cok daha seviyorum ama bir rosberg kadar bile yetenekli oldugunu sanmiyorum. belki denk, emh.

    mclaren koltugu en cok kimi'ye yakisir.. mp4-20'nin suzuka'daki halini de avatar yaptim zaten. bozmayin moralimi :p

  8. Rosberg / Sutil bu ikisinden bir tanesi Mclaren'e yakışacaktır…

  9. herkese günaydın…erken kalkan yol alır geç kalkan yolda kalır. Apocan'ım cancağızım bugün yeni bir gün yeni birşeyler söylemek lazım…evet bugün mclarenden bir açıklama bekliyoruz. eskiyi unuttuk yeniye bakıyoruz. özlemle sevinçle yeni bir gelecek bekliyoruz. kimi seni seviyor ve destekliyoruz. başkalarının ne olduğunu ne yaptığını umursamıyoruz. ve senden artık çok güzel şeyler bekliyoruz….vira bismillah…

  10. raikonen mc laren ile anlaşsa 2010 da f1 tadına doyum olmaz,umarım hamiltonun takım arkadaşı olur.

  11. Bende Kimi nin Mclarene geleceğin,
    i pek sanmyorum.içimdeki ses sürpriz biriyle anlaşacaklarmış gibi geliyor belki Kubica olabilir..Kimide Renault a gider.

  12. Raikkonen Kovalainen`i cok seviyor, hatta bir roportajinda Hakinen`mi Kovalainen`mi diye sordular Kovalainen dedi, Mclaren Kovalainen`i gozden cikardiysa bunu aciklamadan Rai kontrat yapmaz gibime geliyor. Eger onun gelmesiyle Kovalainen gidecekse belki emekliligini bile aciklayabilir. Ya da Rai umursamasa bile Ross Brawn gibi birileri umursayip Rai gibi bir yetenegi F1`de tutmak icin kendi bunyesine alabilir.. Bu birileri Ron Dennis olsa keske yeni bir takimla, biraz uctum ama 🙂

  13. mehmet ceviz avatarı

    vettel de olur ama anlaşması var.aslında bir ön anlaşma ile 2011 den sonra ham-vet ikilisi iyi olur.birde şu eski gri siyah rengimize dönsek.siyah tulumlar feci karizmaydı.ulan aklıma gri-siyah araba gelince bir hoş oldum.inşallah 2010 da skandallardan uzak tekerlek tekerleğe bir sezon olur.

  14. mehmet ceviz avatarı

    mc laren inşallah yanlış finliyle devam etmez.tabi kiminin açıklamalarıda insanı emekli olacağı konusunda şüphelendiriyor.kimi olmazsa heidfıeld olsun.lewis zaten şampiyon bir pilot.bu arada iyice tarttım kendimi.pilot mu takım mı.ben mercedesin yıldızına gümüş rengine hastayım.şahlanan ata saygımız var ama herdaim sılver arrows.

  15. alman vettel mercedes ekibine olumlu yansır.
    senelerdir alman pilot isteklerini artık McLaren dikkate almalı.

  16. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Ah Kadir dostum.. Keşke birşeyleri umursasaydı da Ferraride kalsaydı.. Sorunda bu zaten,, göz önünde olmayı sevmiyor. Hani diyeceğim sizin onu düşündüğünüz kadar oda kendi Fanlarını memnun etseydi. Hayat bu umarım kendini geliştirir. Yoksa bu kadar büyük yetenek kendini harcıyor.

  17. Kadir YILMAZ avatarı

    Saol dostum da benim ona olan inancım ile ilgili değil. O pek anlamsız konuşan biri değildir; hatırladığım kadarı ile Ferrari nin yarışacağı son yer olacağını söylemişti, üzerine de yine bu hedef meselesini dile getirmesi hoş değil.
    Adam kendince biri, ben olacağıma inandım oldum, istediğim aldım giderim diyebilir, yok taraftarlar nasıl düşünmüş, yok efsane olmuş-olamamış, yok 1 kere şampiyon olup kaçmış, kısacası kimin ne düşündüğünü umursamıyor.
    Gönül isterki eskisi gibi, Ferrari den önceki rakip olduğumuz zamanlar gibi yarışsın. Yeteneğini bir kez daha ortaya koysun bize tekrar gerçek bir yarışçıyı göstersin ama umutlanmak istemiyorum, o umursamayabilir ve dayanabilir ama ben dayanamıyorum…

  18. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar iyice saplantı olmuş sizde artık… ne emeklisi. Rubens bile bir 20 yıl daha yarışır sanırım.. Button bile rüyasında inanmazdı bu sene şampiyon olacağına..

    Tüm kalbimle söylüyorum Rai yarışmalı.. ama Ferraride değil.Ben onun şampiyonluklar göreceğine inanıyorum,, sizde inanın. Rai sadece Ferrariye uymadı bu kadar basit.

  19. Kadir YILMAZ avatarı

    Korkarım korkarım, emekli olmasından korkarım. Söylediklerini birleştirince içime kurt düştü. Bu arada artık yarı güçte bir Ferrari'liyim.

  20. kimiyle beraber ron da dönse muhteşem olur .

  21. MagicAlonso avatarı

    Rai kesin mclaren de böyle söylemelerine bakmayın başka bir zamnda açıklayacaklar Alonso haberinin hemen arkasından açıklamaları iyi olmaz zaten çok fazla sürmeden açıklanır oda en fazla 1 ay sonra oda en kötü ihtimalle

  22. kötü karar kararsızlıktan iyidir. her geçen zaman raikkoneni üzer. net olun bir an evvel açıklama yapın bekliyoruz.

  23. En geç 2 haftaya öğreniriz Kimi'nin durumunu.

  24. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    umarım mercedes alır kimi yi.onu brawn-toyota veya williams ta q2 de elenirken görmek istemem.2007 kadığı yerden devam edicek.küçük ama büyük bir farkla.

  25. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    kesin karar vermişlerdir…karar vermedik diyenlerin hepsi karar vermiş oluyo.umarım kısa sürede açıklanır.

  26. aslında raikkonenin 2010 için bir takımla anlaşma yapmadan ferrari ile olan anlaşmasıyı bitirmesi pek mantıklı gelmiyor, en azından bir takımla ön anlaşma yapmış olduğunu düşünüyorum, tabi f1'e devam edecekse

  27. 5-6 numaralı araçlar bizde seneye.5 numaraya hamilton 6 numarayada raikkönen biner

  28. rai'nin birakacagi falan yok bence. basin her seyi abartiyor. adam wrc'de yaristi, gelecek sezonki co-pilotunu da aciklayacaklar neredeyse. kimi en az 1 sampiyonluk daha alsin isterim. en azindan 1 sezon daha yaristigini goreyim yahu.

  29. Rai bizde.Bunu bu hafta sonu açıklar takımımız.Gel Rai,sana McLaren aracı yakışır.Herkes yerini buldu gibi oldu.

  30. McLaren'in pilot seçeneği gerçekten geniş. Boşta kalan Glock, belki Sauberden ayrılacaksa Heidfeld, arka sıralardan canı sıkılıp ayrılırsa Sutil gibi pilotlar gelebilir. Taraftar olarak ben Rosberg'e pek sıcak bakmıyorum. Raikkonen dönerse düşüncelerim orta…

  31. 5-6 numaralı araçlar bizde seneye.5 numaraya hamilton 6 numarayada raikkönen biner

  32. ''Böylece kariyerime başlarken koyduğum hedefime ulaşmış oldum.''
    bunu herkes biliyordu zaten ama yinede konuşmasında bu cümleyi kullanması sanki kendime olan görevimi sonlandırdım der gibi hissettirdi bana..açıkçası korkuyorum emekliliğine kara vermiş olmasıda muhtemel bakalım yeniden mclaren disiplinine girmeyi göze anabildimi yoksa kaçıyor mu?
    KİMİ'NİN KARİYERİNİN GERİ KALANIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASINIDA BİRAN ÖNCE DUYARIZ UMARIMMmMmM..

  33. keşke kimi bize gelse bi ara nokia renaultun sponsoru olcak denıyordu olablrmı acaba ımkansız duruyor ama nothing is impossible =)) rai&kub süper olur 😀

  34. umut doğru diyosun olabilir valla

  35. Birden Raikkonen çıkıp emekliliğini açıklarsa şaşırmam.

  36. raiyle anlaşmışlardır çoktan açıklamıyorlar çünkü vatandaşının moralini bozmak istemiyorlardır gibime geliyor

  37. biz daha çok bekleriz ozaman karar veremediyseniz öfff işin yoksa bekle sezon sonunu.

  38. aslında cok fazla secenekleri var sonucta rosberg bosta raıkonen bosta hali hazırda heıkkı var sonra genc pılotları g.paffet ve sene basında araca oturması gundemde olan genc bır ısım vardı suanda hatrlaymrm mcca ıyı seceneklere sahıp bakalım kımden yana kullancaklar oylarını

  39. kaan kaanhan avatarı

    Rai McLarende, arıza çıkmazsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir