Alonso, Şampiyonluk Baskısını Şimdiden Hissediyor

yazar:

kategori:

Alonso “Şampiyonluklar kazanmak için baskı olacak.”

“Ferrari’de senede bir yarış ya da benzeri sonuç kazanmak yeterli değil. Tekrar şampiyon olmak için baskı olacak. Önümüzdeki 3 sene içerisinde umarım en az bir şampiyonluk kazanırım.” dedi.

Alonso ayrıca takım arkadaşı olacak Felipe Massa ile iyi anlaşacaklarını düşünüyor.

Alonso “Bu çalışacak. Felipe’nin harika ve hızlı bir sürücü olduğunu biliyoruz ancak aynı zamanda iyi bir kişiliğe sahip. Kesinlikle iyi olacak.” dedi.

Alonso, 2007’de Mclaren’de yaşadıklarından çok şey öğrendiğini düşünüyor.

Alonso “Orada yaşananlar tekrar yaşanmayacak. O farklı bir geçmiş. Aynı zamanda 2 sene öncesine göre daha hazırım. İyi olacak.”

“Ferrari araç içerisindeki herhangi pilottan daha önemli. Takım arkadaşından hızlı ya da yavaş olman önemli değil, Ferrari insanları hangi sürücü olursa olsunkırmızı araçları diğer araçların önünde görmek istiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    erman pilotun gibi sende git f1 den.hayır senin gib adamlar yüzünden scumiden soğuyacam.o zaman umarm alonso 70 pole 93 yarış ve 8 dünya şampiyonluğu kazanır.tarihin ve f1 in en iyi pilotu olur.adam 365 günümü vericem diyor.ne yane adamı öldürüp cehenneme yollayacaksınız utanmasanız.iyi oldu.ins ferrari inanılmaz süper araç yapar.

  2. Alonso'nun transferi resmiyet kazanınca dediğim gibi; "Alonso takımda problem yaşasa da çocukça davranmamalı" diye. Sanırım duymuş beni 🙂

  3. Micha3L Schum4cheR işine bak sen. benim f1 bilgimi f1den anlayıp anlamayacağımı söylemek sana düşmez. ister alonsoyu sev ister başkasını umrumdamı da konuşuyorsun.

  4. alonso akilli adam. ferrari'ye gecmeyi daha once de istiyordu. hem takim olarak prestiji yuzunden, hem de hizli-dayanikli araclar yapabilecegini bildigi icin. bu sezonu saymayalim. zira hem hiz hem de dayaniklilik (downforce eksikligi ve aracin kullanilabilirliginin minimum olusunu saymiyorum bile) yonunde bu sezon (bence) belki de en kotu durumdaydi bu yil. ancak yildirimin ust uste ayni yere dusmeyecegini dusunuyor olacak ki, tereddut etmedi.

    ben ferrari'nin gelecek yil hizli bir arac yapmasini isterim. hem alonso-massa ikilisini goruruz. ancak bir sartla tabi. mclaren de hizli bir arac yaparsa. adamlar simdiden calismalara baslamislar. hem ferrari hem de mclaren'in gelecek sezon bu kadar acikli durumda olacaklarini sanmiyorum. ki buna ragmen bu takimlar en kotu oldugu sezonlardan birinde biri 1, digeri 2 galibiyet almis, azimsanmayacak derecede podyum kazanmistir. hani adamlarin olmus hali buysa, dirilip kalkacaklari gunler de cok ihtisamli olacaktir. diye dusunuyorum ben.

    ama kimi'nin kesin mclaren'de oldugunu goz onunde bulundurursak.

    alonso'nun sampiyonluk baskisini da simdiden hissetmesine bir sey diyemeyiz. muhtemel rakiplerini biliyor. seneye iyi bir arac ile mucadele edecegine inaniyor, ona gore motive olmus -ki bu amacla ferrari'ye gelmis adam zaten- sasiracak bir sey yok.

    spekulasyonlarin, gereksiz tartismalarin, skandallarin olmadigi, sadece pistte isini yapan adamlarin olacagi, fair play bir sezon olur umarim 2010…

  5. Sezon içerisinde daha da fazla şampiyonluk baskısı olacak. Büyük bir plan iyi getirildin. 3 yılda 1 şampiyonluğu başkaları da alabilir. Ferrari bu önümüzdeki dönemde en az 5 takımlar, bir o kadar da pilot şampiyonluğu istiyor. Çok çetin bir mücadele olacak. Fakat abartılı açıklamalar yapmaması çok iyi. 2007 'den bahsetmiş olması da önemli. Artık daha yaşlı ve olgun. Geldiği takımın, zihniyetin farkında, açık 1 nci pilotluğun verilmeyebileceğini görmesi ve insanlara göstermesi güzel.

  6. Puanlar silinmeseydi orası belli olmazdı.

  7. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw sayın kimici ve mclarneci arkdşlarım bi 2010 olsun. ferrari iyi bir arac verirse ben sizi ozman görecem. 🙂

  8. raikkonenvsmassa avatarı
    raikkonenvsmassa

    mclaren ceza almamış olsaydı ferrari 1 puan farkla yine şampiyon olacaktı

  9. Ha bu arada Bu sene Mclaren pilotlarından sonra bir ismin daha şampiyon olmasını en az onlar kadar istiyecem. Felipe Massa umarım dönersin ve umarım bu adamın kendine gelmesini sağlarsın…

  10. Alonso "Orada yaşananlar tekrar yaşanmayacak. O farklı bir geçmiş. Aynı zamanda 2 sene öncesine göre daha hazırım. İyi olacak."

    "Ferrari araç içerisindeki herhangi pilottan daha önemli. Takım arkadaşından hızlı ya da yavaş olman önemli değil, Ferrari insanları hangi sürücü olursa olsun kırmızı araçları diğer araçların önünde görmek istiyor." dedi''

    Aonso bu söylemlerinle gözümde hala var olan karizmanın yerlerde sürünmesine sebep oldun. Emin ol McLaren bu konuda Farrariden çok daha katıdır. Ama sen kişisel egoların ve herşeyin etrafında dönmesini istediğinden Hamilton'a daha çok değer veriliyor sandın. Arızalarınız sebebiyle 2007de pilotlar şampiyonluğunu kaybettin(iz) Eğer Mclaren Ceza almamış olsaydı takımlar şampiyonuydu. Neden acaba hiç Sebebini düşündünmü. Çünkü McLaren için önemli olan takımdır.

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    erman ne kadar gereksiz konsuyosun sen ne anlarsın bu spordan konusman bile hata sen kim ferrari hakkında yorum yapıyosun bu kadar kırıcı yorumlar yapmayı nasıl cesaret edersin anlamam biz alonsoyu destekliyoruz ve cok rekabetci ve başarılı olucak buna eminim.

  12. erdem zelen avatarı

    nasıl bi karar dır bu yaw rai yerine alonso adama bak şimdiden şampiyon luktan bahsediyo!!!

  13. f1de en kıl olduğum pilot geldi ferrariye geçti. üstelik raikkonenin yerine. umarım bu 3 yıl içerisinde ferrari süper şekilde kötü bir araç üretir de alonso bu düşük çenesi ile hem kendini hem takımı rezil eder.

  14. susması imkansız çünkü şuan gazeteciler tarafından padokta kuşatılmış durumda. en çok aralınan isim.

  15. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    alonso daha susmaz…

  16. ferrari insanları pilotun kim olduğuyla ilgilenmiyomuş. yeter ki önde olsun. kendini ferrari taraftarı sananlara duyurulur.
    neyse ama ben bi alonso taraftarı olduğum için o kırmızı aracın içindekiyle daha çok ilgileniyorum. umarım herşey gönlünce olur.

  17. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    alonsonun demeşlr yetişemiyeceğiz.keşke erken ayrılsa takımdanda kalan yarışlarda gelse ferrari ye.fisico da renaulta.kimi-alonso görsek.

  18. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    2007 de massa yla avrupa gpsinde yaşadığın diyologtan sonra herşey iyi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir