Raikkonen, F1'de Kalma Konusunda Emin Değil

yazar:

kategori:

Raikkonen, anlaşmasının karşılıklı olarak feshedilmesinin ardından bu sene sonunda Ferrari’den ayrılacak ve koltuğunu Fernando Alonso’ya teslim edecek.

Raikkonen, Formula 1 kalmayı düşünmek için gelecek teklifin, şampiyonluk şansı bulunan üst düzey bir takımdan gelmesi gerektiğini söyledi.

2010 için konuşan Raikkonen: “Belki yarışacağım belki de yarışmayacağım”

“Eğer gelecek sene yarışırsam tek amacım, şampiyonluğu kazanabilecek bir araca sahip olmaktır. Aksi takdirde (kalmak için) bir neden yok”

2007 dünya şampiyonu pilot, eğer olursa eski takımı McLaren’in teklifini dinleyebileceğini söyledi. Şu anda McLaren’de bulunan Heikki Kovalainen’in anlaşması da sezon sonunda bitiyor.

Raikkonen: “Onlarla ilgili söyleyebileceğim herhangi bir kötü şey yok. Her zaman iyi ilişkimiz oldu. Bu bir olasılık ama şimdiye kadar bu şeylerle ilgili pek fazla şey düşünmedim”

Fin pilot, ralli yarışlarına geçiş için de konuştu.

Raikkonen: “Bir olasılık var ama Formula 1 için de bir olasılık var. Ne olacağını bilmiyorum. Gelecek sene başlamadan önce bir zaman karar vereceğim”


Yorumlar

  1. oggus lllts avatarı

    Umarım Kimi sonunda hakettiğini bulur çünkü onun gibi bukadar başarılı olan birinin f1'i bırakmasını hiç istemem.

  2. http://www.youtube.com/watch?v=5A5X7pmhjtU
    bu videomu silmişlerdi tekrar yayına koymuşlar çok mutlu oldum.

  3. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Erdal Altundağ,her bir satırına canı-gönülden katılıyorum..

    Ha,pilot fanatiği değilim;öyle olsam Schumi bıraktığında bitmişti F1 benim için..
    Tabi,geldiğimiz durumda Ferrari nin bittiğini söyleyebilirim,benim gözümde..
    Şuandada sevdiğim birkaç pilot var,fakat kesinlikle pistteki en kaliteli,en mükemmel pilot(ADAM) Raikkonen dir..
    İsteyen istediği kadar eksi basabilir:)

    selamlar,

  4. kimiforever  avatarı

    ''bız kımıcıyız ve kımıyı neden tuttugumuzu takım tutanlar anlıyamayabılır.anlamalarınıda beklemıyorum..bız pılotumuz nerde olursa orda olacagız.sız dune kadar kufrettıgınız pılot takımınıza geldıgınde bırden asık olursunuz bızde bınu anlamıycagız.bu yuzden konuyu lastık gıbı uzatmaya gerek yok
    sızın takımınız sıze bızım pılotumuz bıze kalsın.''
    şahane olmuş burası tebrik ederim aklımdakileri aynen ifade etmişsin ;)=)

  5. erdal altundag usdat hic dert etme bizler biliyoruz ki fin sahini hak ettigi degeri ve kendini yeniden sampiyon yapacak bir takim ve koltuk bulur asil onun degerini bilmeyen ve gelecek senelerde onu elinde tutmadiklari icin pisman olan beceriksizlere biz guleriz olur biter eger kimi digerleri gibi yalaka cok ve bos konusaydi kendisini iyi pazarlayabilseydi hic bir sorun olmazdi ama adam gibi adam olmak para etmiyor

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bende sonuna kadar bır kımı taraftarıyım.elbette kımı yı f1 ıle tanıdık.onu bız kımıcılere sevdıren once mc larendekı dıkkat cekıcı surusu sonra karekterı tepkılerı yada tepkısızlıklerı oldu.ınsanlar cok kousan bos kousanları sevmezler.en azından bende oleyım.bır kere hıc kımseyı suclamayan kımseye camur atmayan bırı.bu onu en sevdıren tarafı.f1 cevrelerı onu salt hız olarak en hızlılardan bırı olarak goruyor.bu benım ıcınde boyle.durusu kısılıgı ve performansı ıle hep sevdırdı

    En sınırlenmesı gereken zamanlar oldu.lastıklerı kanatları aynları kopunca.motorları patlayınca ben hıc onu sekıl ıtıbarı ıle asırı tepkı verırken gormedım.sınır emaresı protesto ısyan veya kaskı fırlatma gıbı bır agresıflıgını taskınlıgını gormedım.sonra takıma takım patronuna mekanıklere yada herhangı bırıne Allah belanızı versın ne bıcım araba yapıyorsunuz gıbı laflar ettıgınıde duymadıkhep olumlu ıdare edıcı baskalrına umursamaz gıbı gorunsede efendıce bakıs acısıyla acıklamalar yaptı.dıger pılotların olaya gore takımını veya rakıbını sucladıgı cok ornek verebılırım ama sımdı cıngar cıkmasın

    Hamıltonu severım.tutarım da.kımıden sonra en begendıgım pılottur.kımı hamılton la ıkı buyuk sorun yasadı.bırı gecen sene kanada da.hamılton ona arkadan caprtıgında yanına gıdıp sadece kırmızı ısıgı gostermıstı.parmagıyla ısaret edıp arkasını donup uzaklasmıstı.hepsı bu.oysa ferrarı taraftarlarının cogu hamıltona dalması gerektıgını soyluyordu.latın gıbı sıcak kanlı ınsanların yapması gereken bır seymıs gıbı.ıkıncısı yıne gecen sene spa da.o muhtesem mucadeleden sonra arabasından sadece ınıp sakın sakın sakın yurumustu.ne hamıltona ne mc larene nede baskasına hıc bır sekılde suclama yapmadan garajına gıttı.cunkı zamanı gerı getıremessınız.olup bıtmıstır.ne yaparsanız yapın o mucadleyı fılm gıbı gerı sarıp takrar baslatamassınız.kımı bunu bılena anlayan ve asmıs bır efendılık abıdesı.oysa hırslı denılerek schumı nın coulthart ın garajını basmasını makul ve mesru gosterenler bıle var.kımı boyle yapmayınca hırssız ve tepkısız oluyor ıste!yada yarıs dısı kaldıktan sonra dondurma yemesı.yaww bu kadar olur.zaten yarısı bıtmıs.mateme mı burunsun yani.

    Ferrarıden kovulurcasına ayrılıyor.ama roportajında tek kotu laf soz kelıme yok.ınsan bu kadarmı peygamber sabırlı olur ya.bu yuzden MUSAB BERA nın kımı konulu yorumlarına katılıyorum.

    Performansına bence kımsenın laf etmeye hakkı yok.mc laren yıllarını herkes bılıyor zaten.ferraıye gelıp sezona alımsa a surecıyle orta sevıyede basladı sonra arap atı gıbı sonradan acıldı ve mucızevı bır sampıyonluk kazandı.ama ole ama bole kazandı.gecen sene yıne ıyı bır gırıs yaptı sorunları vardı.olmadı.sezonu 3.bıtırdı ve takımlar samp kazanmaya yardım ettı..bu seneye gelınce hıc bırsey soylemeye gerek yok.bu sene nın sorunları ıcınde kımı en son sıradadır.arac yavas.sezon basındakı dıfızor mevzusu kurallara alısamamk ve daha bır cok sorun.ne massa ne badoer ne fısıko.nede kımı.arac arac olmayınca kımsenın yapabılecegı bır sey yok.bır yarısı kazanmak ımkansızken bıle gercek surucu pıtsı denen spa yı bu yavas aracla ve arkasında kendısınden hızlı araclara ragmen ve gelısımı durdurulmus bır aracla kazanabılıyorsa.sezonun ılk puanı ılk podyumu ve ılk galıbıyetını alabılıyorsa bu adamı elestırmek bana gore yanlıs.fıkır beyan ederkende objektıf olunmalı bence.ve hala daha elınden gelenı yapıpı zorluyor.yarın bana gore podyum sansı bıle var…

    Ferrarıden ayrılmasının sebebı performans yada hız meselesı olmadıgını kendısı de soyledı takımda.
    Bu saatten sonra kımının bırakmasını hıc ıstemem.tek ıstegım yuvasına mc larene donup alonsolu ferrarıye meydan okuması.basarır basarmaz ayrı konu.ama bence ne olursa olsun en az 1 yıl daha kımı.

    bız kımıcıyız ve kımıyı neden tuttugumuzu takım tutanlar anlıyamayabılır.anlamalarınıda beklemıyorum..bız pılotumuz nerde olursa orda olacagız.sız dune kadar kufrettıgınız pılot takımınıza geldıgınde bırden asık olursunuz bızde bınu anlamıycagız.bu yuzden konuyu lastık gıbı uzatmaya gerek yok

    sızın takımınız sıze bızım pılotumuz bıze kalsın.

  7. deniz gldrmz avatarı

    Raikkonen kuşkusuz f1 e renk katan pilotlardan biri(özellikle mclaren ve ferrarideki son dönemi)ama f1 e nice efsaneler gelmiştir ve hepsi ayrıldığında f1 yine aynı hızıyla devam etmiştir.Saplantalı olmamak lazım,f1 olmasaydı raikkonen de olmazdı.Ayrılma konusuna gelince kimi schumi gibi f1 tutkunu olan bir pilot değil,o sadece hız tutkunu dolayısı ile hızlı bir araba ile yarışmak istiyor olmazsa onu bekleyen bir çok yarış organizasyonu var sonuçta

  8. __IcE MaN__  avatarı

    M1CHAEL . kardeşim OHHA olma , şaşır. bu işler böyle sen anlamazsın, anlamamayada devam kardeşim, amma Ohha olma şaşır şaşır….

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ben aranıza yeni katıldım kimi f1den ayrılırsa sanırım aranızdan zamanla uzaklaşacağım şu an gridde beni en çok heyecanladıran pilot KIMI RAIKKONEN'dir
    ekrana geldiği an gözümü kırpmadan izlerim onu umarım ayrılmaz ve sevenlerini heyecanlandırmaya devam eder

  10. özgür gündüz avatarı
    özgür gündüz

    "Oha oldum bu kadarına da ilk defa denk geliyorum. Demekki biz sizin kadar Kimi'den anlamıyoruz siz de bizim kadar Formula 1 'den.
    Açıkçası şahıslar nasıl Formula 1 veya motorsporlarının ötesinde görülebilir ben idrak edemiyorum. Yada diğer bakış açısıyla onları sevilen yapan ve pilotluğunu gösteren spordan…
    Daha fazla diyebileceğim birşey yok açıkçası, pes doğrusu."M1CHAEL adlı arkadaş bu söylediğinden yola çıkacak olursak futbol da bir spordur ve futbolu izlerken o halde güzel pozisyonlar şık çalımlar hoş goller için seyretmek gerekir. Ama nedense kimse güzel bir gol görme adına takımının yenilmesine razı gelmez yada kendi takımın dışındaki a ülkesinin b maçını güzel pozisyonlar olabilir diye izlemez ve bunu tüm spor dallarına yorabiliriz. F1 için de durum aynıdır: kaç kişi takım yada pilot tutmadan F1 izliyor? Rekabette de duygu olmalıdır değil mi? Kimisi KİMİ'yi tutar kimisi de DİĞERLERİ'ni….

  11. sonofmedian  avatarı

    özgür gündüz..yazdığın yazının noktasına, virgülüne katılıyorum

  12. hanzala tekin avatarı
    hanzala tekin

    özgür gündüz adli saygi deger arkadasim..benim anlatmak istedigim duygularima tercüman olmussun..tipki senin gibi düsünüyorum;VE HISSEDIYORUM… kimiye olan hisler anlatilmaz sadece yasanir…go kimi…sen nerdeysen ben oradayim..seni sevmek takim sevmeye benzemez..

  13. sinan ergin avatarı

    kimi, eve dön annen çağırıyor bak :s

    kimi, mclaren de yine o agresif sürüşlerini özledim.

    tuhaf bir adam bu kimi, seneye mclarenle çıkacağı ilk yarışında sanki ferrariden ayrılmamış, 2006 da kalmış gibi yarışmaya devam eder. diğer olanlar aklına bile gelmez. öyle bir değişik tuhaf bir adam bu.
    seviyoruz seni be kimi 😉

  14. timucin barutçu avatarı
    timucin barutçu

    kesinlikle mclarende.. bernie f1 in marka değerinin düşeceğini düşünerek rainin gitmesine izin vermez..kendi cebinden para dahi verip mclarene yollar raiyi merak etmeyin :)))

  15. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    hep Alonsonun ferrariyi karıştıracağı konuşuluyor.. peki rai mclerene gidebelecek mi? orada hamilton var! gitsinde göreyim. hamilton rai'yi ezince görürüz sonucun ne olduğunu başka bir şeye bakmaya gerek kalmaz.

    mc.lerin tüm taraf tutmasına (hatta hamiltonu engelledi diye cezada aldı, takım arkadaşını ne saçma)rağmen sezon sonu aralarında ya 1 puan vardı yada "0" dı. ben esas rai mclerene geçerse, hamiltondan kaç puan fark yiyeceğini merak ediyorum. gitsinde göreyim….

  16. Oha oldum bu kadarına da ilk defa denk geliyorum. Demekki biz sizin kadar Kimi'den anlamıyoruz siz de bizim kadar Formula 1 'den.
    Açıkçası şahıslar nasıl Formula 1 veya motorsporlarının ötesinde görülebilir ben idrak edemiyorum. Yada diğer bakış açısıyla onları sevilen yapan ve pilotluğunu gösteren spordan…
    Daha fazla diyebileceğim birşey yok açıkçası, pes doğrusu.

  17. Kimi f1'e renk katan bir isim.
    gitmesin 🙁

  18. özgür gündüz avatarı
    özgür gündüz

    Bu benim ilk mesajım ve eğer olaki Kimi F1'den ayrılırsa muhtemelen son mesajım olacak.
    2002 yılından bu yana bir F1 ve daha doğrusu Kimi hayranıyım. Ama bu basit bir hayranlık değil ve bu mesajı sizin dışında kime okusam bana inanmayacak yada aptal gözüyle bakacaklardır: İnanın sırf Kimi'yi izleyebilmek için sevgililerimi hiç düşünmeden satmışımdır hem de defalarca ve hatta dedemin vefat ettiği gün-ki çok severdim- bir fırsatını bulup yine de kimi'yi görmüşümdür.
    Dikkat ettiyseniz F1 izlemekten bahsetmiyorum Kimi'den söz ediyorum. Benim için Kimi=F1. Ve takip ettiğim kadarıyla bu durum yalnızca Kimi hayranları için geçerli. Bu fanatiklikten öte birşey. Çünkü Kimi gerçekten farklıdır. Bir felsefeyi barındırıyor içinde, sürüşünde, demeçlerinde.. Kısa ve öz konuşur. Başkaları gibi başarısızlıklarının sebebini asla başka bir kişiye yada olaya bağlamaz-ki herkes bilir gridin en şansız adamıdır Kimi-boş konuşmaz..
    Eleştirilerden biri Kimi'nin lider ruhlu olamadığı ve Ferrari ile anlaşmasının fesh edilmesinin asıl sebebinin de pilotaj eksikliği yetenek yetersizliğinden ziyade- bunu iddia edebilecek kişi kördür- takımı arkasında toplayamaması olarak gösterilmesi-seçimin Alonso olması bence bunun kanıtıdır-. Ama bu yanlış bir beklenti bence. Çünkü Kimi sadece üstüne düşeni yapmaya yoğunlaşan az konuşan ve belki de " bırakın herkes üzerine düşeni yapsın böylece kimseyi koyun sürüsü gibi gütmeye bir yere tıkmaya liderlik yapma derdine girmeye gerek yok" gibisinden bir düşünceye sahiptir.
    İddia ediyorum eğer Kimi en az Alonso kadar yalaka, Massa kadar her puan kaybını başka bir olaya bağlayan bir pilot olsaydı şimdi herşey farklı olurdu.
    Neyse son olarak; eğer bu karizmatik yakışıklı yetenekli pilot F1'i bırakırsa hayatımın bir gerçeği de kapanmış olacak. Çünkü ben Kimi'yi seyrederim F1'i değil. Sıralama turlarında Kimi elenirse kanalı değiştiririm, kaza yapar yarıştan ayrılırsa 2 hafta sonrayı beklerim,puan kaybederse de gün boyu moralim düzelmez.
    Anlatım bozukluğu yaptıysam affola…

  19. Birol  kahya avatarı

    arkadaşlar sanırım kimi mcrln gecicek zaten mcrln de başka şansı yok 2. pilot bakımından inş mclrn kimi izleriz.ve alonsoya diyecek kelime bulamıyorum insan bu kadar mı kendini ferrariye yamar ya hangi pilot yapmış bunu :S

  20. başkaları gibi konuşarak değil sadece işini yaptı o. konuştuğunda da anlayana çok şey anlattı.shov onun için hiç olmadı. kiminin olmayacağı bir F1 ne seyir zevki verir nede bir heyecan. yarışlarda yarış dışı kaladığında bile benim için o yarış bitiyor. bu zamana kadar takım tutmadım kimi nerdeyse ben onu tuttum. şu an hangi takıma giderse gitsin bir kimici olarak hep onunlayım.

  21. raikonnenin olmayacağı bir F1 de ne seyir zevki olur nede o yarışlar seyredilir. zaten yarış dışı kaldığında F1 seyretmenin bir anlamı kalmıyor.

  22. McLaren'in, Ferrari ve Renault'nun yaptığı gibi tüm kaynaklarını 2010'a ayırmaması bence pek akıllı bir iş değil. (Şunu da belirteyim; kaynak deyince bazılarının aklına direk para geliyor. Yalnız para değil; bunun içinde -kafa patlatarak geçen- zaman var; -mühendislerden oluşan- işgücü var; rüzgar tüneli, süperbilgisayarlar gibi olanakların ortak veya ayrı kullanımı var…) Bu sene dökülmüşsün. Sezonu 3. bitirsen ne olur, 5. bitirsen ne olur? Ben seneye McLaren'in -en azından sezon başı için- Ferrari kadar başarılı olacağını sanmıyorum. (İnşallah yanılırım.) He araç gelişir, o konuda sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. Ancak ya "atı alan" Üsküdarı geçerse 🙂

    M1CHAEL; Williams'ın geri adımıyla seneye KERS kalkmış.

  23. sakın öyle bir aptallık yapma

  24. Musab gelecek sene araçların kalbi olan motor değişiyor. Dış görünümde büyük değişiklik
    görülmeyecek. Fakat bu demek değil ki yeni araç üretilmiyor. (Tamamen yeni kodlu araçlar görülecek)
    Dışardan aynı aero mantığıyla
    üretilen gövde içerden tamamen değişiyor.
    Bilindiği gibi motora uyumlu (ağırlık, yerleşim, milimetrik bağlantı parçaları oynamaları vs.)
    şasi tasarlanır. Şuan motor üreticileri asli olarak motor üzerinde uğraşıyor. Bu sene herkez bu yapı
    üzerinde tecrübe kazandı. Revizyon ile baştan tasarım arasında F1 'de dev fark vardır. Takımların
    yaptığı şey işte bu yeniden tasarlama. Edinilen difizör tecrübesine göre daha verimli şasi üretecekler.
    Ayrıca biliyorsunuz depo gibi değişimler var. Kers (olup, olmayacağı), büyük depo, motor ağırlığı(aynı ağırlık
    dağılımı yakalanabilecek mi bilemiyorum), geliştirilen daha hafif diğer tüm elemanlar vs gibi bir çok etmen olacak.
    İşte bu yüzden Ferrari gibi takımlar bu seneki araçların üzerinde eklenti veya revizyon yapmayı bırakıp yeni araca
    kilitlendiler. Düşünce, tecrübeme göre Mclaren ve Ferrari bu seneki hallerinde olmayacaklar. Asıl durumu zorlu olan
    diğer garaj takımları. Birde motor üreticilerinin işi daha kolay, gelişimde daha önde olmalarına sebepler var.
    Diğerleri onlardan alacakları motora uygun gelişim yapıyorlar. Arada zaman, veri nüansı var.
    Brawn'ın gelecek seneki durumu destek ve ekonomisine bağlı. Sonuç olarak gelecek sene şuanki araç gövdesini kullanamayacaklar.
    Yani onlar da 0 dan başlıyorlar.

    O yüzden olay 2 kanat mevzusu değil. Bu sene F1 'de devrim yaşandı, seneye evrim yaşanacak. Şuanki araçlar üzerinde
    tekrar tekrar uğraşmaya lüzum yok, yapabilecekleri ortada artı olarak gelecek sene için yeteri kadar veri elde ettiler.
    Bu iş büyük emek ve maliyet işi. Şu piste uyacak 2 kanat tasarlayalım diye olmuyor işler.
    Bir similatörü çalıştırmak bile bazen binlerce dolara mal oluyor.
    Özetle gelecek sene yeni gövdeler var. Mclaren-Mercedes ve Ferrari avantajlı diğerlerinin durumu çılgın, yenilikçi, başarılı
    tasarımlar ortaya koyabilmek ile belli olacak.

  25. mclaren için durum karışık, kimi eğer şampiyonluk şansım olmayacaksa f1'e devam etmeyebilirim anlamına gelen bir açıklama yaptı, böyle konuşan bir pilotun artık f1'den zevk almadığı söylenebilir, mesela seneye en iyi 3. araç fln olsak kimi mücadele etmeyecek denebilir, bu da mclarenin karar vermesini zorlaştırıyor olabilir, kimi yerine daha aç olan rosberg'i almayı yeğleyebilirler, ancak bence herşeye rağmen raikkoneni almalılar ve umarım öyle olacak

  26. keşke 2 ön kanat gelişimi o kadar basit olsaydı. takımların en büyük gelişim kaynakları şu anda ön ve arka kanatlar ancak milimetrik hesaplamalar yapılarak bu gelişim sağlanıyor. bence ön kanat gelişimini ve üzerine harcanan kaynakları küçük görmemek lazım. bir çok kez yeni bir kanadın tek sürücüye yetiştiğini diğerine yetişmediğini görüyoruz, bu kadar kolay değil.

  27. m1chael merhaba…bence seneye mclaren ferrari mücadelesi olmayacak. ferrarinin aracı çok çabuk iyileştireceğini düşünmüyorum. öyle olsa şimdi yaparlar. gelişimi durdurma bence hikaye. iki tane ön kanattanmı kaçacaklar. brawn aynı iddia ile devam eder. mclaren en iyi duran araç gibi geliyor bana.

  28. kimi olmazsa f1'i takip eder miyim? elbette. ama amacsiz, hani oylesine ne olmus diye takip ederim. zaten son sezonlarda pek zevk almazken, kimi giderse zaten gram zevk alamam. ister wrc, wtcc, btcc, stcc.. nereye giderse o seriyi takip ederim.

  29. Ben açıkçası sadece Mclaren-Ferrari mücadelesi izlemek istemiyorum. Daha önce BMW mücadeleye katılmaya çalıştığında çok keyif almıştım. Bu sene de öyle mücadele çok çeşitliydi ama düzensiz de oldu. Seneye de 2 takım değil 3 hatta 4 takımın ön mücadeleyi yapmasını isterim. O yüzden Kimi ve Kubica'yı iyi yerlerde görmek istiyorum. Reno ile ilgili şüphelerim de devam etmiyor değil. (alakasız oldu ama neyse konuma devam ettim)

  30. Emrah Sondoğan avatarı
    Emrah Sondoğan

    Valla Helal olsun Ferrari yönetimine Rai gibi pilotu bile bezdirdiler F1 den. Raikonene adam gibi araba verseler bence 3 sene de şampiyon olurdu. Araba Kağnı ama kapı Rai ye tüh size. Bence kimide hala çok iş var EVİNE DÖN KİMİ!

  31. Ağızdan bende Mclaren diyorum ama ayrılmadan önce Mclaren'ın almayabileceğini düşünüyordum halen de kısmi olarak devam etmiyor değil. Açıkçası Mclaren ile anlaşırlarsa benim için daha büyük bir sürpriz olacak. Kimi kolay vazgeçebileceğini daha öncede açıklıyordu ama bu kadar kolay vazgeçmemeli bence. Mclaren Lewis'in yanına almakla risk alabileceğini veya Kimi'yi tatmin edemeyeceğini düşünüyor olabilir. Herşey Mclaren da daha tatsız olabilir mi acaba diye de düşünmüyor değilim. Lewis'e Massa'dan daha farklı bir gözle bakılıyor. Orada da 1 nci aracı vermezler ama büyük bir tecrübe yaşamış Mclaren yönetimi var. Pişmanlık açıklamasında da tekrar benzer bir hata yapmayacakları anlaşılıyordu fakat bu iki önemli isim ile risk almayabileceklerini de gösteriyor. 2 Şampiyonla yarışmak her zaman risktir ve pilotların yapıları önemlidir. Taraftar için güzel bir şey ama takımlar için bir hata faktörü. O yüzden bence Alonso-Kimi olmamalı ve Lewis-Kimi de riskli. Mercedes gerçekten Brawn ile bir altyapı oluşturuyorsa, gelecek sene büyük bir bütçeye sahip olabilecekler ise orada yarışmasını daha çok isterim. Yoksa rakip takım gözüyle baktığımda Mclaren'da yarışmasını ve Lewis ile çıkabilecek problemleri gözlemlemek isterim.

  32. Alonso' ya sürtünmüş herhalde, o da kıvırıyor..

  33. Inşallah McLaren fazla dusunup, bekleyip kaçırmaz Kimi'yi. Belli ki henuz birşey sorulmamış Ona. Giderse çok çok çok yazık olucak 🙁

  34. mert merter avatarı

    Beklesin bakalim sezon sonuna kadar F1 den ayrilirsada kendi bilir McLaren den kacar casina gitmisti simdi kapi önünde bekliycek sezon sonuna kadar is verenin bir cok opsionu var deyerlendirecek ona göre belki kimmiyi ise alir bulunmaz hint kumasi olmadigini anlasin öyle istedigi zaman cek git yok ferraride olmadi geri geliyorum bence McLAREN ÖZELIKLE BEKLETIYO KIMMIYI

  35. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    inş f1 den ayrılmazsın kimi :((((

  36. inci incili avatarı

    motor sporlarının senin gibi bir pilota ihtiyacı var. e sende bu spordan ölene kadar uzaklaşamayacağına göre ister f1 ister wrc ister wtcc, nascar, motagp ne olursa sorun yok….

  37. kimici arkdasları cok iyi anlyrm gcn renaultun cekılmesı gundemde oldugu zmn bende aynı seylerı hıssetmstm taraftarlık taraf olmak bu işte isterse renault son iki sıra için mücadele etsin o sarı siyah gri renkli amblemi görmelym gridde bnm için f1 renault demek renault yoksa f1 benım ıcın yok demektır renault cekıldıgı gun f1 taraftarlıgımıda bırakrm ztn sanyrm kimici arkadaslar da boyle dusunyr ve sızı cok ıyı anlyrm taraf olmak boyle bsy umarım gıtmez kımı ben suan brawn toyota mclaren renault un gundemnde oldgunu dusunyrm ve cok cabuk takım bulablr ama sampıyonluga oynycak bır araca sahıp olcam ılla derse ısı zor olablr cunku mercedesın yıllardır suren alman pılot ozlemı var ve pıyasada sutil ve rosberg hatta glock gıbı almanlar var mclaren secenegı zor olablr kımı ıcın brawn yada renault da olablr ama kendı secımı tabı umarım hayrlısı olur

  38. kimler geldi kimler geçti ama formula 1 severlerin kalbine taht kuran çok az pilot vardır raikonen de bunlardan birisi,gitmesi gerçekten üzücü olur ama umarım istedigi gibi başa güreşen bi takıma giderde f1 de kalır, yoksa çok özleriz

  39. Kimi'nin bu açıklamasından McLaren'in hala teklif yapmadıgını düşünüyorum.. demekki bizimkiler ince eleyip sık dokuma peşindeler haklılarda pilot piyasası çok hareketli heran herşey olabilir…

  40. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    rai aklından bile geçirme f1 den ayrılmayı. sen ve alonso birer efsanesiniz… sizleri izlemek için bilet alıyoruz, sizler için tv başına kilitleniyoruz…

  41. Ferrari senin değerini bilemedi aynı Mclaren gibi. inşallah değerini bilecek ve çok başarılı olacak bir takıma geçersinde 10 yılı aşkındır süren ferrari taraftarlığını bırakıp seni desteklemeye devam ederim.

  42. yok kimi sakin gitme sen gidersen valla ben de yokum ya zaten seni ferrariden gonderdi bu beceriksizler bari ya mc larende yada brawda yaris onlar seni raten kapacaklar merak etme senin gibi bir pilot zaten ilk sirada olmali seni kirmizilar icinde olmasanda sever ve desteklerim schumi yokken beni f1 e sen bagladin sende gidersen f1 fissssssssssss

  43. yok kimi sakin gitme sen gidersen valla ben de yokum ya zaten seni ferrariden gonderdi bu beceriksizler bari ya mc larende yada brawda yaris onlar seni raten kapacaklar merak etme senin gibi bir pilot zaten ilk sirada olmali seni kirmizilar icinde olmasanda sever ve desteklerim schumi yokken beni f1 e sen bagladin sende gidersen f1 fissssssssssss

  44. f1 in tadı tuzu kalmadı zaten en iyisi nascar montoyada var zaten

  45. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    eski şampiyonumuzun gidebileceği en iyi yere gitmesini dilerim.

  46. bırakmasın..

  47. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    musab bera.olayı dramatize etme artık.bende üzüldüm kimi nin gitmesine.istiyordum schumi-kimi olsun olmadı.isterdim alonso kimi olsun oda olmadı.massa yı da gönderdikleinde başka pilot yok gelecek vaad eden bence.lewis zaten mclarenin çocuğu.kimi için ügünüm ama alonso ve takım için sevinçliyim.herkes kendini düşünür ve her takımda öyle.dürüst olmak gerekisrse 2007 de muthiş kimiden sonra 2008 de bir performans kaybuı oldu araçla bağlantılı.2009 malum.efendi adam karizmatk adam.çokta severim.ama bu alonso ya laf etme hakkı vermesin size

  48. yahu sen nasıl bir insansın hiç kızmazmısın? yokmu duyguların hiç isyan etmezmisin? bu kadar haksızlık ama bu efendilik bizlere de nasip etsin Allah…merak etme kalacaksın f1 de…sakin ol kendini heba etme başka serilerde…taş yerinde ağırdır. sensiz buralar değerinden çok şey kaybeder. seni sevenleri üzme….lütfen…

  49. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kşke kimi-alonso olsaydı ferrari de.nedir bu massa merakı anlamadım gitti.

  50. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    sensiz F1'in bir anlamı yok..eğer sen yoksan biz de yokuz…ama buna pek imkan vermiyorum..seneye mclaren'de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir