2015 Arjantin Rallisi – Kris Meeke’ten İlk Galibiyet

yazar:

kategori: ,

2015 Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun 4. yarışında kazanan Citroen Total Abu Dhabi’den Kris Meeke oldu.

İngiliz pilot, 2. özel etapta ele geçirdiği liderliği bir daha bırakmayarak kariyerinin ilk WRC birinciliğini elde etti.

Mads Ostberg’in 2. olmasıyla Citroen duble yapmış oldu.Bu zafer Citroen’in 2013 Almanya Rallisi’nden sonra kazandığı ilk zafer, 2012 Finlandiya Rallisi sonrası ise ilk dublesi oldu.Citroen’in zaferi ile Volkswagen’in 7 yarşlık galibiyet serisi son buldu.

Jari Matti Latvala, vites kutusu sorunundan sonra aracı onarılınca 3. sırada devam ettiği yarışta sondan bir önceki etapta yolda kaldı ve yarışa veda etti. Öndekilerin birer birer kaldığı yarışta Elfyn Evans, kariyerindeki ilk podyumu elde etti ve 3. sırada finişe geldi.

Son etaba 4. sırada giren Thierry Neuville,kaza yaparak etabı 3 tekerlek üzerinde tamamlamaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve klasmanın dışında kaldı.Fabrika takımı desteği olmadan 2012 Ford Fiesta WRC ile mücadele eden Martin Prokop, 4. olarak kariyerinin en iyi sonucunu elde eden bir başka isim oldu. Podyum için Latvala ile mücadele eden fakat aracında sorun yaşayan Dani Sordo, Hyundai ile 5. ; Khalid Al Qassimi 6. olurken ilk 10’u tamamlayan isimler WRC2 sınıfı pilotları oldu. Abdulaziz Al-Kuwari 7. , Diego Domínguez 8. , Gustavo Saba 9. ; Federico Villagra 10. olarak bu zorlu yarışta kendilerinden daha güçlü araçların önünde yer aldılar.

Genel klasmanda sorunlar yaşayıp gerilerde yer alan pilotlardan ; Ott Tanak 11. , Hayden Paddon 16. , Sebastian Ogier 17. , Lorenzo Bertelli 19. sıraları elde ettiler. Fakat RC1 sınıfına göre 7-8-9-10. sıraları aldıklarından puan alabildiler.Bu sonuç seriye 2013’te giren Volkswagen’in en kötü sonucu oldu.

Güç etabında Ogier 1., Sordo 2. , Ostberg 3. sıraları alarak ekstra puanlar kazandılar.

Arkasındaki Mikkelsen ve Neuville yarışı puansız kapatınca Sebastian Ogier şampiyonada çok büyük bir dezavantaj yaşamadı. Ogier 84, Ostberg 51, Mikkelsen 47  puanla ilk 3 sırada yer alıyorlar.

wrc final argentina


Yorumlar

“2015 Arjantin Rallisi – Kris Meeke’ten İlk Galibiyet” için 5 yanıt

  1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ralli’yi duzenli olarak takip edebilecegimiz bir kanal var mi ? Ntvspor yayinlarin kucuk bir kismini gosteriyor sanki ?

    1. Düzenli hali bu denilebilir.Gün özetleri,varsa seyirci özel etabı ve güç etabı dışında yayınlayacak birşey yok.Yababcı kanallar tüm bir özet verirken NTV bunu vermiyor,bugünkü güç etabı da verilmedi örneğin…

      NTV Spor’un çok üstüne düştüğü söylenemez ama F1’in yayınlanmadığını düşünürsek yayınlamaları iyidir heralde 🙂

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Anladim. Acaba hangi yabanci kanallar yayin yapiyor ? Eurosport veya Motors tv’de yayin var mi ? Ayrica yorumunuz icinde tesekkur ederim.

        1. Motors Tv

  2. Kubica bu ralliye katılmıyormuş. bu haberi kaçırmışız. Katılmama sebebi olaraksa performansını ve takım çalışmasını iyileştirmek için yeniden yapılanma sürecine girmiş. Portekiz’de geri dönecekmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir