Volkswagen’e Formula 1 Yolu Açıldı

yazar:

kategori: ,

Volkswagen Grup’un başındaki isim Ferdinand Piech şirketteki görevinden ayrılıyor ve bu da Alman üreticiye Formula 1’in kapılarını açıyor.

Bernie Ecclestone ile arası çok kötü olan 78 yaşındaki patron, VW’in Formula 1’e girmemesinin arkasındaki sebep olarak gösteriliyordu.

Volkswageb önümüzdeki 18 ay boyunca gerçekleştireceği motorsporları programını yeniden yapılandırıyor ve Piech’in gidişi ile birlikte bu önemli değişikliklere yol açabilir.

Ekip Audi ve Porsche ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası, Volkswagen ile Dünya Ralli Şampiyonası, Rallycross ve F3 ve Bentley ve Lamborghini ile GT serilerinde mücadele ediyor. Alman devi Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda ve VW markaları ile yol araçları üretiyor.

Audi geçtiğimiz yıl F1’den üç önemli isim ile anlaşmıştı. Bunlar eski Ferrari F1 takım patronu Stefano Domenicali, eski BMW ve Williams mühendisi Jorg Zander ve eski Ferrari simülatör sorumlusu Gabriele Delicolli.

Piech’in yerine seçilen Martin Winterkorn’un bir yarış fanatiği olduğu söyleniyor ve Audi’deki eski görevinde DTM ve spor otomobil yarışlarındaki en büyük destekçisi durumundaydı.


Yorumlar

“Volkswagen’e Formula 1 Yolu Açıldı” için 14 yanıt

  1. Yol araçlarında çok başarılı turbo araçlar yapıyor VW grubu. BMW de bu işte çok iyi. Bu motorlarla devam edilecekse bu iki marka katılabilir.

  2. Bu kez işler değişebilir. Audi yavaş yavaş WEC’den çekiliyor ve yerini Porsche’ye bırakıyor. VW adıyla spora girmeleri mümkün. 2017 kuralları kime göre şekillenecek acep 😉

  3. Patron ayrılmış. Belki bu sefer tutmuştur haber. 🙂

  4. Uçurma haberdir.Rutin olarak tekrarlanan WV F1 e giriyor muhabetti.

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Her ay VW – Formula 1 haberi okuyoruz. Hiç inanasım gelmiyor. 5-6 yıldır aynı terane.

  6. Her ay çıkan rutin VW ve F1 temalı giriş haberlerinden biri. Önemsiz. Değersiz.

  7. f1 1.6 tdi motorlara doğru gidiyor 😀 almanlar ve diğerleri 😀 şaka bir yana gelmesi olağan daha önce de yazdım bu motorlar devam ederse uzun vadeli olarak vw audi girebilir bu işe demiştim haberler başladı bile ha gelsinler madem bu motorlar ile devam edilecek fazla motor rekabeti ve motor fiyatlarına etki edebilir … almanlar biraz para kazanacakları yer havalarını atacakları bir seri buldu mu dalarlar içeri hemen 🙂

  8. Heeeh şimdi …u yedik. Bir tek VW fanları eksikti şu F1’de zaten, şimdi o da olacak. Tok kapı sesi muhabbetlerine hazırlanalım. 🙂

  9. Yarın bu haberi reddetmezler umarım 🙂

  10. alo-official avatarı

    Mercedesin Kocası geliyor

    1. Gelsin. Ona da kocalık yaparız.

  11. williams bmw gelsin. 🙂

  12. Redbull – WV ortaklığı geliyor.

  13. hadi bakalım insallah gelirler ne kadar motor üreticisi fazla olursa heyecanda artar yoksa mercedes en basta gider diğerleri mercedesin istediği hızda gider

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir