Massa, Kaybettiği Şampiyonluk İçin Renault'yu Suçluyor

yazar:

kategori:

Massa “Olan her şeyin ardından çok üzgündüm. Sadece Renault’nun yapmış olduğu hırsızlıktan değil. O olay çok şeye neden oldu, güvenlik aracı, araçların çoğunun pite yönelmesine neden oldu ve ben de onlardan birisiydim. Pite 10 araç birden girdi. Benimkisinde sorun oldu. Aynı anda iki araç girmiştik. Mekaniker, normal pit stoplarda olmayacak bir şekilde düğmeye bastı. Beni rahatsız eden ise Renault’nun bu galibiyeti çalması oldu.”

“Sonuç aynı ve bu doğru değil. Bana göre değişmeliydi. Ben şampiyonluğu sadece bir puan ile kaybettim. Ancak ben hiç bir zaman ‘Şampiyon olabilirdim.’ diyen ya da diyecek olan bir sürücü değilim. Şu anda, 1 sene sonra, CV’me şampiyon yazsalar bile bu pek bir fark yapmayacak.”

 

“Avukata gittik ancak hiçbir şeyin yapılamayacağı zaman geliyor. FIA’nın verdiği karar bu şekilde.” dedi.


Yorumlar

  1. Birol  kahya avatarı

    massa şampiyonluğu sen kaybetmedin lewis kendi güçü ile aldı.

  2. Kendi Hatalarını Veya Pit ekibinin hatalarını başkasına yüklemek kadar kötü bir şey yoktur !!! Eğer Şamp.kaybettiysen ,ki kaybettin ve üstünden ne kadar zaman geçti … Gereksiz bir açıklama !!! Massa'dan beklemezdim bu Tarz açıklamları 😀 neyse Massa Sağlık olsun diyeceksin ve kaybettiğin Şamp.Tekrar kovalicaksın !!!

  3. levent karadol avatarı
    levent karadol

    şampiyonluğu bir puanla kaçırmış birisi için bence gayet doğal bi açıklama bence

  4. Burada alonso ile ilgili bir sataşma göremedim ben ,ayrıca açıklamaya şaşmamak gerekir bir puanla şampiyonluğu kaçırmak kolay değil, tabi kendini suçlamak yerine bir başkasına suçu atmak herzaman daha kolaydır massada bunu yapmış doğal yani ama sonuçta bir yarış bu şampiyonluğu kaçırmasına sadece bu olaya bağlamamak gerekir doğrusu budur.

  5. Bence Massa "sanal lolipop adam"ını suçlaması gerekir. Yanlış bir açıklama Massa'nınki.

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bu Aralar Herkes Birşeyleri Suçlar Oldu Zaten Ya.. x)))

  7. massa bu yaptığı saçma sapan yorumlar sayesinde bütüm sempatimi kaybetmiş durumda.Kendi takımı ona kaç zafer keybettirdi farkında değil orda doğru yada yanlış bir strateji vardı.Herkesin şartları eşitti hade böyle bir olay olmasaydı neler olacağını kimse bilemez yarışta geçen haftaki yarışta herşeyin bir anda nasıl değişebileceğini herkes gördü..

  8. Ah be Massa, ne zaman büyiceksin… şu muhabbete bak…

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    merak etme CV ne şampiyon yaZAmazlar.

  10. Massa'nın düşüncesi yanlış, sonuçta kendi hataları neticesinde kaybettiler. Fakat böyle hissetmesini de anlamak gerek. 1 puanla şampiyonluk kaçırmak kolay değil. "Eğer"ler, "keşke"ler, "şöyle olsaydı"lar içini kemirip duruyordur.

    En basitinden, Monaco'daki spininin de şampiyonluğu kaybetmesine neden olduğu düşünülebilir. Fakat kendini suçlamak yerine başkalarını suçlamak ona daha kolay geliyordur. Anlayışla karşılıyorum.

  11. Emrah66 emrah66 avatarı
    Emrah66 emrah66

    R.İvedik ne diyodu, Yok yauwwwwwwww

  12. Massa'nın bu olay ortaya çıktığında er yada geç böyle bir açıklama yapacağını tahmin ediyordum. Şampiyonluğu hakeden massa'ydı. Bu açıklamayı yapmasıda çok doğal bence.
    Kimi'nin mclaren'e gitmesini çok istiyorum.Son yılların en zevkli sezonunu yaşayabiliriz.

  13. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Eh yani Massa.. terazi var tartı var. O zaman bütün SC periyodundaki olaylardanda sorumlu tutalım birilerini.. yada ne bileyim Timonun son 100 metrede geçilmesini..

    Hatayı takım yaptıysa elden birşey gelmez. Ama biz oradan bir puan alsaydık olay bitmişti.

    Avukata kadar gidip sormuş.. Kendimiz düştük; ağlamamalıyız

  14. evet massa pitten çıkış işaretini de briatore veriyordu zaten.

  15. eğer bu açıklama yeni yapıldıysa, yani alonsonun transferi üstüne yapıldıysa. kesinlikle alonsoya bir mesaj içeriyor.

    şampiyonluğun kaçmasının sebebi: renonun alonsoya singapur gp'sini kazandırmak istemsi. "alonsoya", yeni takım arkadaşına.

    tahmin edemeyeceğimiz kadar agresif bir massa bulabiliriz.

  16. iyide massa cım.kaza sonrası senin hortumn sıkışmasaydı sen gene puan alırdın. lewis gibi yani. ayrıca normal yarış seyrinde o hortum sıkıştığında pit ekibinin gene paniklemeyeceğini nerden biliyosun. gene panikleyeceklerdi. tamam renault suçludur ona bişey demem ama şampiyonluğu kaybetmenin sebebi bu değil

  17. inci incili avatarı

    hep bu yarıştan bahsediyorsun 1 puanla kaçırdım bilmem ne ama hiç haketmediğin spa galibiyetinden bahsetmiyorsun. o yarışı lewis veya kimi kazanmalıydı. sonuçta lewis kazandı ama sonradan 3. lüğe düşürülerek 4 puan kaybetti. o puanlar olsaydı 1 puandan fazla fark oludu. hep sana yapılan hatalar dimi. spa galibiyetini sen haketmedin.

  18. Alonso Massanın en iyi arkadaşları arasında,bu samimiyetine güvenerek ve sadece renault'u hedef alarak yapılan bi açıklama…Ayrıca hata yapmasalardı pitte ozaman,bu kaybedilen şampiyonluğu açıklayabilecek bir çıkış değil…

  19. massa daha çok şeyler çaldırabilirsin dikkatli ol. ifadene göre çalan hemen yanında…bence bunlar tekme tokat kavga ederler böyle giderse…baksana daha gelmeden başlamış konuşmaya. massanın bu ifadelerinden sonra alonsonun yerinde olsak ne düşünürdük acaba. değil 1 ay 1 yıl kalsa gitmem o hastaneye kardeşim. böyle laf söylenmez. yani….

  20. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ferrari pit ekibinin paniği her şeyi mahveden. ama renault un yaptığı affedilemez. zaten kazaya sebebiyet veren bu oyundur sebebine bakarsak. mantıksal olarak denklem kurunca böyle ama şampiyonluğun kaybedilmesi tamamen renult olayına bağlanamaz. ona bakarsanız interlagos ta glock un hamilton a geçilmesi de var işin içinde.

  21. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ferrari pit ekibinin paniği her şeyi mahveden. ama renault un yaptığı affedilemez. zaten kazaya sebebiyet veren bu oyundur sebebine bakarsak. mantıksal olarak denklem kurunca böyle ama şampiyonluğun kaybedilmesi tamamen renult olayına bağlanamaz. ona bakarsanız interlagos ta glock un hamilton a geçilmesi de var işin içinde.

  22. Olayın heyecanı ile yapılmış bir hatadan ibaret her şey. Hemen Massa'nın arkasında Kimi pite girmeyi bekliyordu. Tekerlekler takıldı ve hortum ilk çekişde çıkmayınca yeşil ışık çoktan yanmıştı, ve Massa'da gaza bastı kopardı gitti hortumu. Zaten bir dahaki yarışta lolipop'a geri dönmüşlerdi. Bence bu yarışın kaybedilmesi tamamen Ferrari'nin hatasıdır. Heyecanlarına kurban gittiler.

  23. Zaten bu şampiyonluğu verseler noolcak ki? Olsa olsa en fazla fisichella nın brezilyadaki ilk ve tek birinciliğini vermeleri gibi bişey olcak=)Fisi'yi kepaze ettiler…Massa da bunu çok iyi biliyor,ayrıca Alonsonun ne suçu var,adam çıktı yarıştı…İkiside ferraride iyi anlaşıcak,zaten işine bakan pilot niye sorun yaşasın ki?

  24. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Pitten sorunsuz bir şekilde çıksaydın ve buna rağmen yine Alonso kazansaydı tamam;
    hile ile Renault benden galibiyeti çaldı demeye hakkın var ama burda yarışı kaybettiysen Ferrari takımının suçu vardır.Ne kadar acil durum olursa olsun Ferrari gibi bir takımda böle pit kazasının yaşanmaması gerekir.

  25. İnşallah yanlış anlaşılmaz. Son paragrafı iyi idrak etmek lazım.

    Yapacak birşey yok. Kuralsızlıklar harici bunların hepsi Formula 1 'e dahil şeyler.
    Hatalar olacak, mücadele olacak.

  26. yav massa görende senın benzın hortumunu renault sıkıstırdı sancak yav senın mekankrlerın ıkı kere yaptı aynı hatayı ıkı kere pıtstop yaptın ıkısndede takılı kaldı hortum bı geç bu ayakları ya almanyada geçrmeseydn lewisi de olsaydın sampıyon

  27. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    işin zor be massa 🙁 inş tekrar eskisi gibirekabetci bomba gibi olursun.

  28. sonofmedian  avatarı

    bunlar şimdiden birbirini yemeye başlayacak(massa&alonso)..benden söylemesi..

  29. herkeseesituzak avatarı
    herkeseesituzak

    tarih şaibeli şampiyonları hatırlamaz.olsa ne değişir.tarih çekişme ile yücelen baskılara göğüs geren , zorlu pilot ve markalara kafa tutan pilotları hatırlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir