Ferrari "Pilotlarımız Eşit Statüde Olacaklar"

yazar:

kategori:

Alonso, Renault’ta birinci pilot olarak şampiyonluklar kazanmasının ardından 2007’de Mclarrn’e geçmiş ve orada Lewis Hamilton ile ilişkileri çok iyi olmamıştı.

Ferrari de son senelerde pilotlarına eşit yaklaşımı benimsedi ve bu yaklaşımın Alonso’nun takıma dahil olması ile değişmeyeceğini söyledi.

Domenicali “Son 2 senede Felipe ve Kimi’ye yaklaştığımız şekilde yaklaşacağız. Biz takımı bu şekilde yönetiyoruz. Pilotlar takıma gelirken buna saygı duyarak geliyorlar.”

“Kimi şampiyon olurken Felipe ona yardım etti, aynı şekilde ne yazıkki Felipe’nin kazanamadığı sene Kimi ona yardım etti. Ve önümüzdeki yıllarda gerekli olursa yine bu şekilde olacak çünkü bu takım ruhu ve takımımız bu şekilde çalışıyor.” dedi.

Domenicali, Alonso’nun Mclaren’de yaşadıklarının Ferrari’de yaşanmayacağı konusunda emin.

Domenicali “Ben onun Mclaren’deki deneyimleri hakkında konuşmak istemiyorum. Bu konuda bir şey söylersem yanlış olur çünkü ben olaya dahl değildim ve detayları bilmiyorum.”

“Ancak onun bu işin işleyişine, karizması, şampiyonluğu ve kişiliği ile ayak uyduracağını düşünüyorum. Dürüst olamk gerekirse bir sorun olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Domenicali, Massa’nın anlaşmadaki koşulların değişmemesi halinde Alonso’yu takımda görmekten oldukça mutluluk duyacağını belirttiğini de söyledi.

Domenicali “Tabiki onunla konuştum. Ancak o şu anda tamamen iyileşmeye odaklandı ve önemli olan takımdaki felsefenin değişmemiş olması ve her şey aynı olacak. O mutlu ve geri dönüş için sabırsızlanıyor. Önceliğimiz bu.” dedi.

Domenicali ayrıca Alonso’nun takıma Raikkonen’e göre daha fzla şey katacağı için getirldiği görüşlerini kabul etmedi.

Domenicali “Raikkonen için bu şekilde konşmak istemiyorum, bu doğru değil. Ve asla Raikkonen hakkında olumsuz bir şey dediğimi duymayacaksınız. O, bana göre harika bir yetenek ve harika bir şampiyon ve Ferrari tarihinde yerini aldı. Bunu unutmayın.”

“O şampiyon oldu ve onun bizimle hedeflerinden birisi buydu. Kimi, takımın bir parçası ancak gelecek için karar vermek zorundasınız ve bir çok şeyi dikkate almalısınız ancak Kimi harikaydı.”

“Her pilotun farklı özellikleri var. Fernando daha Latin çünkü o Latin, bu konuda şüphe yok. Kimi Finli ve farklı.”

“Kimi takımın bir parçası ve takımla çok iyi bir şekilde çalıştı. Bildiğim bu. Fernando konusunda bildiğim ise onun etrafında çalışanlar için oldukça karizmatik birisi olması ancak insanları bu şekilde ilişkilendiremeyiz.”

“Takım patronu olarak benim için önemli olan insanların saygı gösterdiği değerleri ve prensipleri korumak.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Kimi Finli ve farklı" evet o her zaman farklı 😀

    "Ancak onun bu işin işleyişine, karizması, şampiyonluğu ve KİŞİLİĞİ ile ayak uyduracağını düşünüyorum" bunu söylediğine umarım ilerleyen zamanlarda pişman olmaz

  2. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Takım önümüzdeki yıl ikisine "eşit" yaklaşacak olursa Alonso ikinci yarışta basar gamatayı "takım beni desteklemiyor" diye:) Sonra artık susturana aşkolsun:)

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    vasat olan piltoun üzerine neden oynansın ki? massa zaten seneye vasat olursa. alonso'ya oynamalarına bile gerek yok takım emride olmaz. ama benim massa'dan beklentilerim yüksek çok iyi bir dönüş yapacak umarım. mücadele olsun. 4lü veya 6lı 😀 brawn, mclaren, ferrari pilotlarının kapıştığını hayal edemiyorum. brawn seneye yine güçlü olabilir.

  4. güldürmeyin beni.
    Massa gelecek yık çok vasatta olsa yine massa'nın üzerine oynanacaktır.
    Bu birlikteliğin ömrü uzun olmaz çünkü tam olarak massa'nın üzerine oynanacak ve alonso yine takım beni desteklemiyor diye sızlanmaya başlayacak.

  5. elif çivici avatarı

    Elbette eşit statüde olacaklardır ve olmalılardır,geçmişe takılıp kalmayın,ben sorun olacagını sanmıyorum ne massa ne fernando açısından..stefano da sakin,aklı başında,mülayim bir arkadaşımız zaten.iyi yönetir pilotların statüsünü ve takımı,umarım iyi bir araçla çok iyi işler olacaktır.
    Ayrıca da massa nın kazanmasına neden izin verilmeyecekmiş onu anlamadım..kimi ve massa arasında böyle bir şey olmadı.yine olmayacak.böyle önyargılarınız olmasın,beyninizi,kalbinizi ferah tutun,her şeyden önce güzel bir sezon bizi bekliyor,bunu düşünün,komplo teorileri üretmeyin 😉

  6. ihşallah dediğiniz gibi olur

  7. Kimi hiçbir zaman Ferrari'ye yakışmadı zaten, tıpkı Alonso'nun zamanında Mclaren'e yakışmadığı gibi… bu arada pilotlara eşit statü sağlayacaklarına eminim

  8. Avusturya 2002 ferrarinin takım emiri hakkında Ross Brawn'ın görüşleri

    Bana göre insanın aklını başına getiren bir ders niteliğindeydi. tüm ferrari ekibi olarak şampiyonluğu kazanmaya o kadar kilitlenmiştik ki belki de bazı duygularımızı yitirmiştik. verilen o kararda benim de payım vardı, bu konuda sorumluluğumu hiçbir zaman inkar edemem. ancak geri dönüp baktığımda "keşke yapmasaydık" diyorum.

    tarihte takım emirleri hiçbir zaman bu kadar insanın gözüne sokulmamıştı. bunun tekrarlanması zaten düşünülemez. yorumundan anlaşılan ferrari bu konuda yaterli dersi edinmiş.

  9. inanan?

  10. minardi, geçen seneden ne güzel örnek var elimizde. Kimi tamamen şampiyonluk yarışı dışında kaldığında Massa desteklendi. Alonso geldi diye tüm kurallar yıkılacak değil.

    Ferrari yönetimine bu kadar az mı güveniniz?

  11. Bakalım bu bir pilotun diğerine üstünlük sağlama durumu ne zaman oluşacak? Sezonun ortasında bir pilot diğerine 10 puan fark attı diye takım o pilota mı yoğunlaşacak? Bir pilotun diğerine karşı avantajlı olduğuna kim karar verecek? Ferrari' nin pilotlarını iyi idare etmesi lazım.

  12. burak bocek avatarı

    Bravo Michael,senin kadar güzel yorum yazan pek az insan var şurada.Takip ediyorum seni ve hemen her konuda aynı düşünüyorum.Olayı çok güzel özetlemiş Stefano.Eğer olurda seneye başarılı geçirirsek ve birde şampiyon olursak tadından yenmez.

  13. ve ekliyor diyorki kimiye 49 milyon usd ödeyecektik şimdi alonsoya 25 milyon usd ödeyecegiz ,hemd ekarlı cıktık bu isten.

  14. adam diyorki ben aslında kimiden memmundum bu yüzdende onun sözlesmesini uzatmıstık.fakat santander geldi parayı bastırdı kiminin tazminatını ödedi ,alonsoyu takıma kattık,cünkü hem alonso bir latindi ,kiminin ateslemedigi takımı o atesleyecekti .para vermeden bu atese sahip olduk yoksa F1'de en iyi ve sornsuz pilotlardan biri bizimleydi.

  15. bay luca ferrarinin patronuyken pilotlar arasında eşitlikten mi bahsediyor bu adam! özellikle luca nın alonso hayranlığı bu kadar açıkken. raikkoneni değilde massayı takımda tutmalarının sebebi massanın daha iyi pilot olmasımı sanıyoruz yani!!!!

  16. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    dominik sen bu takımda bir otorite sahibi değilsin ki. kimse senin sözlerine kulak asmıyor. alonso böyle bir şeyi kabul edecek mi? massa birkaç yarış domine etsin. sadece bunu bekleyin. o zaman göreceğiz neyin ne kadar eşit olduğunu. tabi massa nın kazanmasına izin verecek misiniz??? bi de bu var dimi.

  17. Çeviriyi hemen ve güzel yapmışsınız tebrikler. Sadece bugün değil son zamanlarda çok iyisiniz.

    Açıklamalar bence müthiş. Dengeyi çok iyi kuran sözler ve net olarak herşeyi anlatabiliyor.

    Domenicali "Raikkonen için bu şekilde konşmak istemiyorum, bu doğru değil. Ve asla Raikkonen hakkında olumsuz bir şey dediğimi duymayacaksınız. O, bana göre harika bir yetenek ve harika bir şampiyon ve Ferrari tarihinde yerini aldı. Bunu unutmayın."
    Bu kısım aksini söyleyen taraftarlar için gelsin. Yetkili ağızdan en güzel açıklamalar.
    Kimi, Alonso ve Massa'yı kısa cümleler ile çok güzel özetlemiş.

    1 nci pilotluğun verilmeyeceğini biz tifosiler zaten iyi biliyorduk. (Doğru karar mı onu başka zaman irdeleriz)
    Kimi'ye verilmedi diye gelen veryansınlar dursun inşallah. Fernando'ya da verilmeyecek böyle bir beklenti olmaz inşallah. Bunun kabul edildiğini tarafların açıklamalarında gördük zaten üstüne lafa ne hacet.

  18. mehmet solak elleriyle vak vak işareti yapmadı diyemi yolladılar bu adamı? kimi sarı saçlarından sen suçlusun. bundan sonraki f1 kariyerin için hemen bir dans kursuna katıl galip gelince milleti eğlendirmek için bir şeyler yap. bak olmuyormuş. bu camia asil bir adam duruşuna müsait değil. elindeki şampanyayı hem içtikten sonra aşağı hiç atmıyorsun olmuyor ama. tamam alkoliksin ama birazda paylaşımcı ol lütfen..:)))

  19. Ahmet  Keleş avatarı

    eşit mi o zaman Alonso seneye döner renault'ya

  20. mehmet solak avatarı

    ferrari yarışmakta olan en iyi pilotu aldı bence,iyi iş çıkardılar…Bundan daha iyisi heralde Schumi nin dönüşü olurdu…
    Ayrıca raikkonen gerçekten hızlı bir pilottu ama şu dünyayı sallamaz tavrı hiç ferrari gibi heyecen verici bir takıma göre değil…Adam podyuma çıkıyo,sanki birileri zorla adamı yarıştırıyo gibi…Buna daha fazla dayanamadıklarını görüyorum…Eğer şampiyon olmuş olmasaydı takım tarafından açıklamalar daha sert olabilirdi tahminim,o yüzden şimdilik iyi açıklamalar geliyo…
    Alonso çok heyecan verici,yarışlarda özellikle onu takip ediyorum çok gözükmese de,ve şampiyon gibi yarışıyor,monoton kesinlikle değil,yaptıkları da ortada,o hantal renault ile hep limitteydi,işte ferrariye yakışan pilot budur…

  21. birçok erkek güzel bir kadına sahip olmak ister. ama hem güzellik hem akıl hem uysallık hem zenginlik bir arada olduğu pek görülmemiştir. çok nadirde olsa bu özelliklerin çoğuna sahip bir kadın da genel olarak kocasına hayatı zindan etmiştir. babası zengin bir kız gibi geldi alonso bu takıma o baba kızını ezdirmez bu adama…eskiden bir dallas dizisi vardı. yeni bölümlere hazır olalım. cicim ayları çabuk geçer…

  22. TRF1.net

    Harikasınız arakdaşlar.

    Alonso ve Massa süper 2 li olacaktır bu konuda şüpem yok..Açıkcası Alonso 1 Kimi 2. pilotumdu gözümde…

    Gönül isterdi ki Alonso ve Kimi takım arkadaşı olsun ve Buz adamın buzlarını biraz eritsin 🙂

  23. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    KİMİ gitti die ferrari bitti dimi 🙂 cok prestij kaybetmişde bunlar boş iş. alonso 2011de gelcek ferrari erkene aldı alonsoyla uğraşamyın. bi sorun varsa bu kimidedir. ferrari sorunsuz ii çalışan pilotunu göndermez

  24. domenicali güzel konuşmuş. ama gönülden razı olduğunu düşünmüyorum. öyle olsaydı açıkca alonsoyu kimiden daha iyi olduğunu düşündüğümüz için transfer ettik derdi. böyle birşey demiyor. aslında hiçbirşey demiyor. herşeye rağmen birçok insanın kalbinde gönlünde aklında ferrari takımı ve yönetimi çok ciddi prestij kaybetti. iadei itibar zor olacak.

  25. massa neticede sakin fıtratlı temiz bir pilot. arkasında alonso gibi büyük bir sponsor desteği yok. sadece mazlum 100 milyonun üzerinde brezilyalı var. birde meneceri todtun oğlu var. bakalım ne olacak göreceğiz. ama kanaatim kimi kadar kolay bir rakip değil alonso(lobi faaliyetleri açısından). değilmiki 2 hafta evvel seneye raikkonen diyen koca başkan 2 hafta sonra ağız değiştirip ispanyol televizyonlarında alonsoya espiriler şakalar…bu basit bir konu değil. tükürdüğünü yalatan şey ne? ilerde belli olacak. ama pişman olacak bir iş yaptılar…

  26. "Fernando daha Latin çünkü o Latin" bu nasıl bi cümle ya:))

    bizimde istediğimiz bu. sözde değil gerçek eşitlik. bazılarının dediği gibi alons-massa arasında sorun olacağını sanmıyorum. iyi anlaşacaklar.

  27. site yönetimi tebrikler…bugün haber yağdırıyorsunuz. dün akşam 20.30 dan sonra haber yoktu. endişelendim. gözünüzü seveyim. mclaren kimi gelişmesi olursa aman son sürat yazın. lütfen…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir