Mclaren, İspanyolların Öfkesine Maruz Kaldı

yazar:

kategori:

Bazı taraftarların sürekli olarak Mclaren takımı aleyhinde pankartlar açması ve tezavrat yapması sonucunda bugün Mclaren garajını gören tribünlere izleyici girişi durduruldu.

Yerel kahraman Fernando Alonso’ya adil davranılmadığını düşünen taraftarlar daha önce Valencia’da memnuniyetsizliklerini dile getirmişti. Bugün ise yapılanlar takımı artık çileden çıkardı.

Kızgın taraftar grubu Lewis Hamilton’a karşı bağırıyor, hoş olmayan pankartlar asıyor ve hatta Hamilton’un aracına çöp vb şeyler atıyordu bugünkü testlerde.

Mclaren takımı rahatsızlığı durdurmak için elinden geleni yaptı ve ilk başta pistin güvenlik elemanları tribünlere gönderildi.

Ancak rahatsız edici bu davranışların ardından Mclaren takımı rahat çalışamadıklarını bu yüzden bu tribünlere girişin durdurulmasını talep etti.

Pistte bulunan bir kaynak "Sevdiği sporu takip etmek için piste gelen İspanyol taraftarların ünü, bir grup azınlık tarafından lekeleniyor." dedi.

Bugünkü Pankartlardan Görüntüler

pankart3.jpg

pankart4.jpg

pankart5.jpg

tribun_barcelona_500.jpg

pankart2.jpg


Yorumlar

  1. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    IRKCI SALDIRI YAZI VE YAYINLARI KINIYORUZ ISPANYOLLAR HEP BUNU YAPIYOR REZILER

  2. Mclaren sezonun başında Alonsoyu kayırırken kimsenin sesi soluğu çıkmıyorduu ama… şimdimi eşiklikden bahsediyorsunuzz bize..Hem mclarenin sezonun sonlarına doğru hamiltonu kayırması normal bişey çünkü alonso bazı şansızlıklar yaşadıı ve puan avantajı hamiltona geçtii bu kadar basit alonsonun derdi şampiyonluk değil.. çaylağa karşı dünyaya rezil olmamakk…..

  3. ingilizlerin yıllarca jenson button dan gelecek bi başarı beklediler.button nun şanssızlığı ve bence yeterince yetenekli olmayışı onları hayal kırıklığına uğratıyodu.lewis f1 gelene kadar bu böle sürdü. ama baktılarki bu işi başarabilecek daha yetenekli bi pilot var ve hızlıda bi araca sahip.neden olmasın?tek engel (bence) daha yetenekli,tecrübeli bi pilotunda aynı takımda oluşu.onuda monaco dan sonra (lewis ın açıklamalarından sonra) bi şekilde saf dışı bıraktılar.kimi için yapacak bişey yoktu.ama alonso için yapılması gereken çok basitti.yıpratmak,karalama kampanyaları….eee alonso da bunlara boyun eğecek biri değildi.elinde ne varsa kullandı.iyide yaptı.kendi şampiyon olmadı.ama ingilizleri da amacına ulaştırmadı.bu olayda bi suçlu varsa ingiliz medyasının aklına uyan mc larendir. ama siz ingilizler tarafından yazılan hikayeye inanmaya devam edin.

  4. ahhahahhaha harbi güzel olmuşşş:))))

  5. Alonso Fuji'de duvara çarpmasa bugün şampiyondu. "McLaren Lewis'i kayırdı" denilen şey bu mu yani? Lewis'le aynı arabayı vermiş, benzer stratejiyi belirlemiş, daha ne yapsın? Macaristan'da Alonso'nun tehdidinden sonra takım içinde kendisini manevi anlamda destekleyen kimsenin kalmadığını görebiliyorduk. Sonuçta Alonso takımı tehdit etmiş, "Lewis'in önünü kesmezseniz, (kendisi ve de la Rosa arasındaki)e-postaları FIA'ya açıklarım" demişti. Bütün bunlardan sonra McLaren ona Lewis'le eşit aracı vererek üzerine düşen görevi yerine getirmiştir (ne olursa takımın şampiyonluk kovalayan pilotuydu) ama McLaren'den daha fazla ne bekleniyordu ki?
    İspanyol taraftarlar işi abartmışlar, bu kadar abartılacak bir şey yok ortada. Neyse bağırır, bağırır, sonunda susarlar. Fazla takmamak lazım. Birinci olan her zaman haklıdır, Lewis de bu sezon şampiyon olursa onlara en güzel cevabı vermiş olacaktır.

  6. ha ayrıca haberin başlığına dikkatinizi çekerim.'Mclaren, İspanyolların Öfkesine Maruz Kaldı'.ewet ispanyolların yaptığı şey öfkeden kaynaklanıyo.kızgınlıktan.ırkçılık değil yani.sadece tepki

  7. ya adamın saf ingiliz olup olmamasıyla ne alaksı var.sonuçta adam podyuma çıktığında ingiltere milli marşı çalınıyo mu çalıyo.ingiltere bayrağı asılıyo mu asılıyo.peki lewis hamilton yeteneksiz mi? değil. baktılar bu çocuk yetenekli neden bu şampiyon bi ingiliz olmasın.hem ingiliz basınının ve mc laren in düşüncesi u yöndeydi. böylece alonso yu saf dışı bıraktılar.onu dışladılar. takımdan biri gibi görmediler.bunu çıkıp açık açıkta söylediler zaten.işte bu ırkçılıktır.

  8. NothingToSay avatarı

    inglizlerin Hamilton sebebi ile ırkçılık yaptığını söyleyenler inglizler ile hamiltonun ten rengini ayırdedemiyorlar herhalde.ırkçılık kan bağı ile olur,vatandaşlık bağı ile değil.inglizlerin ya da ispanyolların ya da onun bunun ırkçıu ya da ırkçı olmadıklarını savunacak değilim.her milletin ırkçısı olur.ve,ırkçılık yapanlara karşı ırkçılık yapmak da ırkçılığı meşru kılmaz.yani,köpek sana havlar,senin de ona havlamana gerek yok..hoşt dersin:))

  9. Aynen katılıyorum vega_nitro

  10. Yanlış mı yanlış.. İngilizler de yapsa İspanyollar da yapsa yanlış.

  11. tabiki açıklayabilirim. herşeyden önce saldırıyı ingilizler başlattı.buna karşı olarak ispannyolların yaptığı ise tepkiydi.kesinlikle ırkçılık değil. yani eğer ingilizler rahat dursaydı böyle olaylar çıkmazdı.ben asıl bundan sonrasını merak ediyorum. ingilizler in işi belli olmaz. savaş çıkacaksa bunu ingilizlerin başlatacağından emin ol.bu arada birisi ispanyada etonun başına gelenlerden bahsetmiş.ewet çok kötü bi olaydı.ama bizde liverpool taraftarlarının istanbulda yaptıkları unutmadık.türklerin ırkçılığa verdiği cevabıda bu olada görebiliriz.bu yüzden ispanyolları biraz bu pencereden bakarak eleştirin.

  12. Desteklediğimimi söyledim sana nirvana. Ayrıca çoğu McLarenciden daha fazla McLaren'ı tutarım ve de daha uzun süredir McLarenciyim. (Ama zaten buradaki McLarencilerin çoğu da benimle aynı süredir tutuyor.) Ki yanlış bir şey ve holiganlığa karşıyımdır holiganlarla uğraştığımı da bilir çoğu kişi…

  13. Alonso_ nickli arkadaşım aşağıda ''iki ırk arasında savaş çıkacak böyle giderse'' diye yorum yapmışsınız ama yukarıda bunun ırkçılıkla alakası yok ırkçılığın anlamını bilmeyenler yorum yapmasınlar biras komik oluyo demişsiniz allah allah burada bir tezatlık yokmu sizce bize açıklarmısınız ne demek istediniz

  14. sevgili vega-nitro,surekli hem alonsocu hem de mclarenci oldugunu soyluyorsun?nasıl oluyor bu bilmiyorum ama insan 2 kelime elestiri yapar..hele hele senin gibi gece gunduz burda yorum yaapn biri için yazık olmus..kimseye mclarenciyim filan deme sen de bu hareketlere tepki gostermeyerek asagıda yazı yazan saygısız insanlardan bir farkın kalmamıs bence..turkiye de olsa daha beteri olurmus bilmem ne olurmus..insanın biraz zekası olsa zaten boyle bir yazı yazmaz..yapılacak olan seyler farklıdır,dogruyu yanlısı ayırt edebilip yorum yapmak farklıdır..yani turkiyede daha fazlası olabilecek diye(ki hiç sanmıyorum)bu davranıslara alkıs mı tutacagız..yine aynı kişiler yine aynı mesajlar..bir de ukalalık yapıp ırkcılıgı bilmeyenler konusmasın diyor hayret..hem bilgiliyim diyor hem de fenerbahce-galatasaray maclarında tribundeki demirlerin üzerine çıkıp davul calan tipler gibi yorum yapıyor:DDtanıdıgım bi psikolog var mesleginde iyi yerlere gelmiş..ihtiyacı var gibi bazı arkadasaların..ya da herkesi sinir edip kendileri için yorum yapılması onları küçücük dünyalarından kurtaracak önemli bişiyiş gibi de hissediyor olabilirler..bu yorumlarım bişileri değiştirmicek biliyorum ama en azından yonetimin bu tip akıl dısı yorumları silmesini rica ediyorum..

  15. bütün ispanyollara demedim aşağıdaki lafı ama o kesim oyle maleseff…samuel etoonun ispanyada başına gelenleri herkes biliyoo..Bu adamlar catalunya yarışında hamiltonun moralini bozmak için kesin maymun taklidi flan yaparlarr benden soylemesi…

  16. JaJaJa gülme efektiymiş. Bu arada bilmeyenlere duyrulur. Ayrıca adamlar DeLa Rosa'yı da destekliyor.

  17. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    bende amin diyorum. bu tür davranışların bencede hiç kabul edilir bir yanı yok. desteklenmemeli de aynı zamanda. kim olursa olsun. holiganizm bu spordan uzak dursun!

  18. NothingToSay avatarı

    adamların hamiltonu kesseler,öldürseler, Alonso taraftarları bayram yapacaklar..sevinçlerini de saklamayacaklar üstelik..Alonso Fanatiklerinin taşkınlık yapan bu ispanyalı holiganlara ne kadar çok benzediklerini farkettim, bu mesaja yazdıkları yorumlarla..tuhaf valla..Allah kimsenin yüreğini,gözünü kör etmesin fanatizmle.

  19. bencede ispanyol taraftarlar tepkilerinde çok haklılar.abartılı da olsa.yani haksızlığa bu şekilde tepki göstermeleri normal.şöyle düşünün.alonso nun yerinde bir Türk olsaydı bizler ne yapardık.ben daha beter şeyleri yapacağımızdan eminim.istanbul parkı dar ederdik valla.o yüzden ispanyol halkına bişey diyemiyeceğim.ayrıca bu ırkçılık değildir.eğer ırkçıklığın tanımını bilmiyorsak kullanmayalım. komik oluyo

  20. unutmayın ki bu ırkcılık ilkesini f1 de ilk mclaren ingiliz oldugu hamiltonda ingiliz oldugu için onu destekleyerek cıkardı sizin bu insainlara pislik demeye hakkınız yok ne kadar abartılıda yapsalar cok haklılar dogru solemisin burak arkadas bu mclarenin her seyine izin verilio haksızlık bu bırakın adamlar pasa pasa sloganlarını yapsın ama yok bir bir burnu yüksek bir havalı pilot için hersey durdurlur bu caylak mı herneyse o geldi f1 karıstı dur bakalım 2008 nolacak umarım onun vıdı vıdı larıyla gecmez

  21. tabikide ispanyollar alonsoyu desteliceklerdir bu çok doğal ama abartmadan.bu tip kışkırtmalar hoş değil.alonsoya sewgilerini onu destekleyerek gösterebilirler rakip takımdan birine bu şekilde diil.hem alonso için hmde lewis için ii diil.sezon daha başlamadan bu tip gerginliklere gerek yok.anlaşılan ispanyollar çok dolmuş ama bu tip gösteriler çok yanlış.iaşalah bundan sora bunun hata olduğunu anlayıp sadece pilotları lehine çalışmalar gerçekleştirirler:)sonuçta pilotlar kavga etmiyolar sadece yarışıyolar bu unutulmamalı.

  22. massathebest avatarı

    istanbulpark'ta yarışı seyretmek için içeri girerken pet şişe suların kapaklarını bile alıyor kapıdaki görevliler. güvenlik bu spor için çok önemli. şimdi barcelona'da kendini bilmezler acılarını bu şekilde çıkarsınlar, hem güvenliği tehlikeye atıp hem de bir takımın ve pilotunun test yapma hakkını resmen gaspetsinler, hem de yetkililer müdahale edince fia mclaren ile işbirliği içinde desinler.. valla diyecek söz yok!! bu kişi hami değil de felipe, kimi, heikki… falan da olabilir. rakiplik yarış esnasında vardır, rakip bile olsa bırakın en iyi şekilde test yapsın, hazırlansın ve pistte mücadele etsin pilotlar. f1'de kuvvetli rakipler yokken yarışın zevki olur mu? adı geçen şahıs felipe değil de hami olmasına rağmen bugünkü olaylara tepki vermemin nedeni bu. kimsenin test hakkı gaspedilemez.

  23. ırkçı pislik ispanyollar mı?
    ben esas ingilterede neler olacak ondan korkuyorum çünkü dünyanın en ırkçı milleti onlar sırf medyaları bile yetiyo…
    ispanyolların bişeyler atması çok çirkin ama pankart asmakta sonuna kadar haklılar!

  24. tabiii adamlar mclaren aracına çöp ve benzeri seyler atsınlar o arac yolda 300km hızla giderken herhangi bi arıza cıkarsa veya o çöpler yoldaki baska araclar için tehlike olusturursa bi önemi yok sadece alonso yarıs kazansın istiyo ispanyollar galiba o attıkları yuzunden alonso nun basına herhangi birsey gelirse gene mclaren e suc atarlar biz mclaren ı hedef almsıtık diye

  25. ırkçı pislikler herşey beklenir bunlardannn..

  26. iki ırk arasında savaş çıkacak böyle giderse.

  27. kardeşim sen bu olanları kınayacağına birde destekliyorsunn..sana diyecek bir lafım yok…

  28. süper yapmışlar neden durduruyolar ki tabi mcleren fia ile iş birliği içind eolunca oluo ama renoya yada ferrariye yapsalardı durdurulmazdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir