Avustralya GP Takvimden Çıkarılabilir

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Avustralya GP organizatörlerini Formula 1’de uzun süreli kalmak istemeleri halinde yarışın gece yarışına çevrilmesi yönünde uyardı.

Avustralya yarışının 2010’a kadar anlaşması var ancak Ecclestone bu formatta devam edilmesi halinde anlaşmayı uzatma gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Sunday Telegraph gazetesine konuşan Ecclestone "Eğer Melbourne’de devam edeceksek yarış gece yarışı olmalı. Tek seçenek bu." dedi.

Ecclestone, Avustralya GP’nin destekçisi Ron Walker’ın yakın arkadaşı olsada bu onu devam etmemekten alıkoymuyor. 1985’ten bu yana burada yarış yapılıyor olsada Ecclestone, Formula 1’in bu ülkeye sırtını çevirebileceğini söyledi ve ancak hükümetin kalması için yardımcı olabileceğini ima etti.

Ecclestone "Belki Avustralya’da olmak istemiyoruz. Harcamalar çok yüksek ve az para kazanıyoruz."

"Formula 1’i isteyen bir kaç yer daha var ve  Victoria Hükümeti Başkanı John Brumby Formula 1’i istemiyor. Belki böylece onu ve başkalarını mutlu etmiş oluruz." dedi.


Yorumlar

  1. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    geçtiğimiz sene avustralya gpyi, 2006'da japonya gpyi izlemek için yurdun internet kafesinde kaçak kalmıştım sahiplerini ayarlayıp. hey gidi günler hey 😀

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    albert park'ı seviyorum. ama sabah sabah kalkmakta zorlanıyorum 🙂 ama kaldırılacaksa son bir kez daha izlerim. o saatte okul olsa kalkmam vallahi :))) işte böyle bi F1 sevdası var 🙂

  3. Albert Park güzel ve sevdiğim pistlerden biri. F1 oyunlarında da gözdelerimden biriydi. Kaldırılmasına üzülürüm.

  4. haklısınız gençler.fakat adamın derdi para.kar marjını daha da yükseltmek istiyor.ona göre pistin yapısı karakteri hiç önemli değil.önemli olan ilgi sonucunda gelen paracıklar.acaba gece yarışlarına ilgi olur mu?bilmiyorum ama adamın iki düşüncesi olabilir.birincisi,gündüz yarışlarından elde edemediği geliri gece yarışlarından elde etmek.
    ikinciside gece yarışlarına ilginin olmayacağı düşüncesi ile bununda albert park yetkililerinin fark etmesi üzerine onları gece yarışına doğru sevk etmek.
    sadece olasılıklar.
    neden albert park'ta tek seçenek gece yarışı.eğer olacaksa tabi buda.
    bernie,umarım albert'i takvimden çıkartmak için birşeyler düşünmüyordur.

  5. wearethechampions avatarı
    wearethechampions

    bence de kaldırılması gereken pist hungaoring. en sıkıcı yarış o..

  6. massathebest avatarı

    hocam sen bırak albert park-san marino-hockenheim… ile uğraşmayı. yıllardır pilotlar ve seyircilerin hiç beğenmediği bir tek pist var, hungaroring. kaldıracaksan bu yarışı kaldır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir