Vettel "FIA Singapur'da Yanlış Ölçüm Yaptı"

yazar:

kategori:

Şampiyonluk şansı daha öncesinde de bayağı azalan Alman sürücünün şansı, pazar günü Singapur’da pit hız limitini 1.4 km/sa aştığı gerekçesiyle aldığı pitten geçme cezasının ardından tamamen bitme noktasına geldi.

Takım resmi olmayan bir şekilde Vettel’e verilen cezayı eleştirdi ve Alman sürücünün hız limitini aşmadığını telemetre verileri ile gösterdi.

SID Haber Ajansına konuşan Vettel “Gelecekte aynı olayın başkasının başına gelmemesini umuyorum. Hız limiti sürdüğünüz diğer pistlerden bağımsız olmamalı.” dedi ve ölçümde hata olduğunu işaret etti.

Vettel “Araç verilerimiz hız limitini aşmadığımızı açık bir şekilde gösteriyor.”

“Sürücüler pit alanında farklı çizgileri tercih ederler.Singapur’da çizgi dışına çıkabileceğiniz bir yer var. Bazıları bu riski az alır, benim gibi bazıları ise çok. Yaptığımız tamamen yasaldı.” dedi.


Yorumlar

  1. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    vettelin önünü kestiler bence bu kadar basit,telemetride her şey gayet normal görünüyormuş,milleti skandallarla suçlayan fia için asıl bu büyük skandal olur

  2. skandala bak sen.

  3. lanet olsun fia'yha basit gibi göreünebilir ama bnce bi skandal bu :S

  4. Şayet dedikleri gibiyse çok büyük kayıp. Bunları ortaya koymalı ki herkez FIA'nın karar mercileri irdelenebilsin ve hatalı kararların oranı düşsün.

  5. 1,4 km/sa….olsa ne olur olmasa ne! Maalesef 3 puandan çok daha fazlasına mal oldu…

  6. Emir Çolak avatarı

    Çok kritik bi karar bence ne olursa olsun, dediği gibi bazıları tam beyaz çizginin orda gazı kesip limit tuşuna basar bazılar risk almadan, önceden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir