Hakkinen’den Raikkonen Yorumu

yazar:

kategori: ,

Mika Hakkinen vatandaşı Kimi Raikkonen’in 2015 sonrasında Ferrari’yle devam edip etmeyeceği konusunda yorum yapamıyor.

Fin pilotun Ferrari’de bu sezon beklenen performansı sergileyemediği düşünülüyordu ancak son yarış Bahreyn’de ikinci olarak eleştirilere bir yanıt verdiği de belirtiliyor.

Raikkonen’in Ferrari’de kalıp kalmayacağı sorulduğunda Hakkinen, “Şu noktada, onlar için bunun doğru ya da yanlış bir karar olacağını söylemek çok zor.” diyor.

Hakkinen, diğer bir Fin pilot olan Valtteri Bottas’ın menajerlik ekibinde yer alıyor. Williams pilotunun ismi ise sık sık Ferrari’de Raikkonen’in varisi olarak anılıyor. Bottas, Bahreyn’de dünya şampiyonu Sebastian Vettel’e son bölümde çok iyi karşılık vermişti.

Hakkinen, “Valtteri baskıyla nasıl mücadele edebileceğini çok iyi kanıtladı. Dünya şampiyonluğu mücadelesinde pilotların ihtiyacı olan şey soğukkanlılığını koruyabilmektir.” diye konuştu.

Hakkinen, Raikkonen’in ikinciliğiyle ilgili olarak ise, “Kimi yarışta olması gerektiği gibiydi. Kimi’nin hızını ve yeteneğini zaten biliyoruz. Onun gibi fazlasıyla deneyimli bir sürücü, Bahreyn’deki gibi bir performansı daha sık sergilemeli.” diyor.


Yorumlar

“Hakkinen’den Raikkonen Yorumu” için 25 yanıt

  1. yav arkadaş raikkonnen i eleştiren arkadaşlara çok afedersiniz ama ahmaklıklarından dolayı gülüyorum biraz f1 den anlıyorlarsa ilk 4 yarış heyecan veren ve en iyi sürüşü gerçekleştiren pilot kimdi? cevap kimi.

  2. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    kimi baba bırakma 40 a kadar sür yoksa banane f1 den go kimi go

  3. Raikkonen’in alternatifi birebir Bottas gibi görünüyor. O da bir Finli gibi sürüyor. Hakkinen de böyleydi.

    Sıfır hata, bol istikrar, kararınca hız.

  4. İnsanların bu konudaki mantıksızlığını gerçekten aklım almıyor. Şu an Raikkonen 4 kez dünya şampiyonu olmuş Vettel’den çok da farklı değil. Normal bir haftasonunda (strateji hataları vs. olmayan) ikisi neredeyse aynı sonuçları alıyor. Neden bir pilotu göndersin ki Ferrari? 2 yarış sonra Raikkonen Vettel’i şampiyonada geçerse bu sefer de Vettel mi gönderilmenin eşiğinde olacak yani? Şu an bu konu tam anlamıyla saçmalık. Özellikle Raikkonen şu sıralar cidden iyi sürüyor ve birkaç yarış sonra Vettel’i şampiyonada geçme ihtimali bile var. Ayrıca arkadan gelen herhangi kaliteli bir pilot da yok. Bu ikilinin 2 sene daha devam edeceğini düşünmekle beraber Ferrari seneye 2 pilotuyla birden şampiyonluğa oynar. O zaman Raikkonen galibiyet kokusunu alınca ortaya çıkan gazla beraber Vettel’i yenebilir bile.

  5. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Raikkonen’in yerini dolduracak adam bence Bottas degil. Benim gonlum Ricciardo’dan yana. Gerci Bottas’da buyuk takimlarin listesinde basi cekiyo. Ferrari’ye gelirse beklenmedik seylerle karsilasabiliriz. Evlere senlik bir Ferrari F1 ve bizler icin guzel seylere gebe olabilir.

    1. bencede bottas değil.ricciardo daha yakın.ve daha iyi bir pilot.bunun yanı sıra alonso nun bırakacağı boşluğuda şimdiden düşünmek gerek.2 yaş bu sporda hiç bir şey ancak bu sporun zirvesinde çok şey ki onuda millenyum çağının başlarında izledik.

  6. Ne derseniz deyin bu kimi eski kimi değil. ve o koltuğa da muhtemelen bottas gelecektir. geldiğinde de bottas vettel mücadelesini iple çekceğim 🙂

  7. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Raikonenden iyisimi var boş boş konuşuyorlar ya okumuyorum bile..

  8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bottas Ferrariye gelirse vay Vettelin haline 😀 Acaba Seb anlaşmasına madde bunula ilgili bi madde koydurmusmudur? 😀

    1. herkes alonso değil 🙂

    2. Kiminin yanına gelen adam Bottasdan çekinirmi sence?

      Sence olabilir gerçi nasıl olsa ilinsi padişahımizdan sonra Ferrarinin batacağını söylüyordunuz.Çoğu ilinsici siteyi terk etti 🙂 Bunu da söylersiniz 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Meğersem o padişah gidince şahlandık 🙂

      2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Biraz bakta gazini alsin…

        1. Gazı olanın gazını alırız yeğen 🙂

        2. Gel beraber içelim İlinsizis olmuyor olmuyor olmuyor 🙂

        3. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Ihtiyar, biz Macaristan’da icecegimizi ictik. Ustelik şerbet degil, direk G.H Mumm ictik. Tabi kazanilanlar cetrefilli yollardan gecilerek elde edilince sampanyanin tadi daha bir hos oldu. 🙂

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Kim ne içiyor ya en son konuşcak alonsocular 4 sene anladın sen onu 🙂

    3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Arkadaslar celallenmiş hemen bakıın demişti dersiniz Vettel Ricden kacarken Bottasa tutulacak 😀

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Ricciardonun neyinden kaçmış bottasın neyine tutulacak yani vettel bu kadar mı zorunuza gitti yaa

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Adam Ferrari gibi büyük bir takıma geliyor.Sebebi ricardoymuş.Söyledikleriniz de mantık olsun biraz 50 milyon verirmi ferrari ricardodan kaçan pilota 🙂

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            Kabullenmek istemiyorlar arkadaşlar yediremiyorlar belkide bilmiyorum artık

  9. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bahreyn gibi performanslar sergilemeye devam ederse seneye de Ferrari’de kalabilir. Haberde konusu geçen Bottas’a gelince zaman zaman güzel performanslar sergilese de devamlılığı yok maalesef. Ferrari’nin yerinde olsam Kimi ile devam etmeyeceksem eğer en son anlaşacağım pilotlardan biri olurdu Bottas. Bottas Ferrari’de yarışmak istiyorsa daha fazla mesafe katetmesi gerek. Kendisinden daha iyi seçenekler mevcut gridde.

  10. Kimi bu sene ağzıyla kuş tutsa seneye o koltukta oturtulmaz.Ferrari geçen sene tazminatını ödeyip göndermeliydi hatta.bu seneki araç da gelecek olan pilot için dizayn edilmeliydi. Ferrari hatalar zincirine devam etti.Geleceği hiçe sayıp,nasıl olsa raikkonen gittikten sonra bir pilot alıp,seb’in arkasında idare ettiririz anlayışıyla anı düşündüler.Bottas’ı 2 sene önce almalıydı. Bu adamın nasıl bir yetenek oldugunu daha çaylakken gördük.seneye bence bottas,o olmasa grosjean ya da Hulkenberg üçlüsünden birini almalı Ferrari.Hakinen vatandaşı Kimi’yi açık açık;’bu performansı düzenli olarak göstermessen sezon bitmeden daha,yeni pilotla anlaşma imzalanır’,demiş resmen haksızda değil..Ferrari bu,hacı babanın tekkesi değil )))

  11. Mika biraz bottas için pr yapıyor gibi.Pr çalışmasını sen değil pistte Bottas yapmalı, takımda açık bir şekilde desteklenen kendisi buna karşın Massa karşısında performansı iyi değil.

    Massa ile yaris hızında fark yok gibi, sıralamada Massa daha iyi, iyi performanslar gelmeli.Ferrari seçeneği Kiminin performansı böyle üst düzey iken olası görünmüyor.

    Nico’yu görüyoruz kendinden yavaş araçlarin iki yarışta gerisinde kaldı, üst düzey için birseyler göstermeli Bottas.

  12. Ne olursa oldun eğer Kimi bu yıl Vettel’i açık bir şekilde mağlup edemezse ikinci Maranello macerası bir başarısızlık olarak hatırlanacak. Evet birçok şanssızlık yaşamış olabilir ama şöyle bir tabir vardır “şans hazır olanın yanındadır” diye. Bütün bu olumsuzlukları şnsa bağlayamayız. Zira Lewis 2008’de şampiyon olurken bunu en çok ceza alarak başrma ünvanını da aldı. Yani mazeretler sonucu direkt olarak etkilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir