Kimi "Ayrılmamda Bir Çok Sebep Var"

yazar:

kategori:

Suzuka’da konuşan Raikkonen “Bu ayrılığa neden olan bir çok sebep var. F1’de anlaşmanız olsa bile hayatta farklı seçenekler olabiliyor. Sadece tek bir neden yoktu ve hepimiz aynı kararı verdik.”

“Ben bu karardan memnunum ve iyi bir geleceğe sahip olacağımı düşünüyorum. Genelde anlaşma yaptığınızda sonuna kadar gidersiniz ancak bu anlaşmanın çalışmamasında bazı nedenler vardı yine de ben olanlar konusunda iyimserim.” dedi.

Raikkonen ayrıca takımı eleştirmekten kaçındı ve zor bir sezonda daha fazlasını yapamayacağını söyledi.

Raikkonen “Her zaman iyi ilişkilerimiz olduğu için diyecek kötü bir şeyim yok. Kimse Ferrari’nin böyle bir sezon geçirmesini beklemiyordu ve bu sezon çok kötü oldu. Ancak bazen F1’de bu tür her zaman önlerde mücadele edecek araç üretemediğiniz zamanlar olabilir. ancak bu sadece tek sene oldu ve sırada ne olduğunu bekleyip göreceğiz. Daha farklı bir şey yapamazdım: tabiki daha fazla yarış kazanmak istiyorum ancak hayatım konusunda karar bakımından yaptıklarımdan daha farklı şeyler yapamazdım.”

“Başardıklarımdan memnunum, geçmişe dönüp bazı şeyleri farklı yapabileceğinizi söyleyebilirsiniz ancak geriye dönüp söylemek hep kolay oluyor. Ancak anlaşmalar ve benzeri konularda daha farklı şeyler yapamazdım. Ferrari ile şampiyonluk hedefime ulaştım. İyi ve kötü zamanlarımız oldu ancak bu olaylar bu işin bir parçası ve bu zamanları geride bırakmanız gerekiyor. Birisi benim adıma ikisi takım adına olmak üzere bir çok şampiyonluk kazandık ve mutlu anılarım var.” dedi.


Yorumlar

  1. kestanur söylemem avatarı
    kestanur söylemem

    çok yakışıklı çıkmış

  2. Emir Çolak avatarı

    massaraikkonen,burak bocek, kim ne derse desin arkadaşlar herkez özgür dimi 🙂 bende okuyorum bunun benzeri yorumlar bırakın konuşsunlar, herkez biliyo neyin ne olduğunu bu kadar basit,doğaldır.

  3. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    bakalım seneye kim şampiyon olacak rai mi lewismi yoksa alonso mu belkide gene süpriz biri olur her şeye açık formula1

  4. burak bocek avatarı

    Ben genel olarak söyledim bunu Erdal arkadaşım yada Erdal Bey.Daha çok değil birkaç gün önce yazıklar olsun,Ferrari bitti,büyük takım deil,ihanet tarzı yorumlar okudum.Ancak sabrettim.Benim mantıklı olan her yoruma saygım var.Ancak aşağıda resmen imalı laflar var.Kimiyi hak etmeyen takım buna örnek verilebilir.Ayrıca bi zeki herhalde kendisi değil.Ferrari eminim en az Kimi kadar bu anlaşmadan karlı çıkmıştır.Çocuk değil bu takımı yönetenler.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben kımsenın ferrarıyı kucumsedıgını asagıladıgını dusunmuyorum.bazı yorumların baskalarının duygu ve dusuncelerını yansıtmaması asagıladıgı kucumsedıgı anlamına gelmıyor.kımse ferrarının tarıhıne sanına namına hakaret etmıyor bence.

    mesela bazı ferrarı fanlarıda kımı ferrarıyı haketmıyordu dıyor.buda yorum ancak saygı duyulur.

  6. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    lütfen mantıksız yorum yapma.kimi nin fanı çoktur ama alonso-massa-lewis inde aynıdır.f1 bu 4 lü etrafında dönüyor.artık yeter be kesin!

  7. kimi iceman avatarı

    adam tambı profosyonel yanı bıde mclarenle anlassa bayram olacak vallaha ya eyer f1 den ayrılırsa kimi f1 buyuk bı zarara gırer ozellıkle ferrari tararaftarları kimiyi cok sevıyor ve o f1 den ayrılırsa buyuk olcude f1 ızlenme oranı duser reytingler duser bunlar gercek arkadaslar f1 izleyenlerın yarısı neredeyse kimiyi tutuyo burda gercekcı konusmak lazım.

  8. yanılıyor olabilirim ama bence gercek sebep ferrarinin halkla iliskilere verdiği öneme kiminin yeterince destek vermemesi ferrari vizyona önem veren bir takım kimi ise beni bırakın pilotajımı sergiliyeyim yaklaşımında ferrari ile kimi arasındaki en buyuk sorun bence bu …
    takım medyada daha cok konusup aksiyon yaratacak birini istiyor kimide sadece pilotluk yapmak …

  9. burak bocek avatarı

    lütfen her haberde Ferrariye sallayan,küçük düşüren ve tarihi 60yıl olan f1in en eski takımı hakkında dikkatli konuşun biraz.Bıktım yani sürekli aşağılama yorumlarından.Burada ben dahil bir sürü Ferrai fanı var ve sabrımızda bi yere kadar.Varsa yoksa küçümseyici laflar.Ne oluyoruz??

  10. burak bocek avatarı

    onu hak eden takım hangisi?ya artık yazmadan duramayacağım saçma sapan yorumlar yapayın arkadaşlar.adamı sinir etmekten başka bişe yapmıyor bazılarınız.hem parasını almışmış.ferrari ne yaptı kazık mı yedi?parasını aldıysa o aldı sana ne oluyor hem.adamın avukatı mısınız muhasebecisi mi taraftar mı belli değil ya

  11. elif çivici avatarı

    Ne söyleyebilir ki?Küfür mü etsin şampiyonluk kazandığı takıma,gayet doğru ve politik konuşmuş,zaten Kiminin kavgacı bir yönü de yok 🙂 O istediğinde her takımın peşinde koşabileceği bir ikon olmuş artık sporda,takacağını da sanmıyorum.Mclaren gibi büyük takımlarda daima onun gibi birine yer ve ihtiyaç vardır.

  12. oğuz çetin mclarenin ne zaman 1. 2. pilot uygulattığını gördün yok böyle bişey arkadaşlar alonsonun aracına daha az önem verilip verilmediği zaten fia tarafından yarış yarış kontrol edilmiyor muydu eğer yanlış biliyorsam düzeltilmesini talep ediyorum
    yalnız şuna da değinmek istiyorum araç hemen hemen oturdu seneye de bu aracın tasarım felsefesi izlenecek kimi bu aracın tasarım ve geliştirilmesine hemen katılamıyacak olması belki farklı olan sürüş stili yüzünden sezon başında sorun yaşayacaktır ama mclaren çocuğunu sokakta komaz gerekirse aracını onun stiline de uyacak şekilde modifiye ederler yani fifty fifty ben takımıma eşit araç konusunda güveniyorum eğer gelirse kimi ve lewise de takımlar şampiyonluğu için güveniyorum pilotlar şampiyonluğu umrumda bile değil 10 yılı geçti takımlar şampiyonu olmayalı

  13. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ya tamam adamın efendi olduğunu insan kere insan olduğunu herkes biliyor.sonuçtan bunlar avrupalı arkadaşlar.çoğu seyi aşmış medeni insanlar.nba yılzıdları gibi şımarık değiller.olmadı diyor adam.abartmayın.herkes iyidir kendine göre.abartılı yorum yapmayın.sizde (bende) örnek alalım ve bu sakinliği-efendiliği yorumlarımıza ynsıtalım.kimi her zaman için benim en sevdiğim pilot olacak sonra alonso ve massa.başarı sıralamasında ise alonso ve massa yı destekleyeceğim.umrım hakkettiği bir takıma gider ve rakip olur.onu desteklemekte güzeldi ve böyle bir rakibe saygı duyulur ancak.ama sizde rakipte olsa diğer insanlara kötü laf etmeyin.ve kerhen de olsa desteklediğiniz takımlara.

  14. biz "raikkonenci arkadaşlar" anladığım kadarıyla biraz alınganız galiba. öyle söylenenleride hep yanlış anlarız. bizede bişey söylenmez, bizde söylersek art niyetli oluruz hemen çarpıtırız.

  15. sonofmedian  avatarı

    kimi'ye yakışan bi açıklama.senden de bu beklenir.umarım seneye mclaren'de olursun da cevabını pistte verirsin.

  16. Oguz Çetin avatarı

    kimi ne derse desin eski takımını yenmek için elinden geleni yapıcaktır eğer mclaren hamilton ve raiye eşit davranır ikisinide aynı aracı verirse o zaman görün eğlenceyi

  17. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    ya bir insan bu kadar mı sakin olur…taş olsa çatlar bişeler söylerdi…

  18. kimi bu ayrılığı özellikle Türk taraftarları kadar takmıyordur bence 🙂 zaten sorunda orada başlıyor aslında Ferrari açısından ama çok şey söylemek istemiyorum bu konuda. hatta dün gece bu konuda bir yazı hazırlayacaktım ancak söyleyeceklerim raikkonenci arkadaşların hoşuna gitmeyeceği için vazgeçtim 🙂 inşallah iyi bir takımda kendisine yer bulur ancak eski kimi olarak, son versiyonu değil

  19. Olanlardan sonra bunları belki de bizden bile daha fazla olgunlukla karşılayabiliyor.
    Kimi-Ferrari birlikteliğinde her zaman tutmamış bir şeyler vardı,hissediliyordu.
    İki tarafta güzel açıklamalar yaptı artık yolumuza devam ediyoruz,umarım F1'e devam edersin,hangi takım olacağı önemli değil.
    Yeterki devam edebilelim:)

  20. inci incili avatarı

    ne zeki bir adamsın sen ya. hem paranı aldın hem seni haketmeyen bşr takımdan ayrıldın. süpersin.

  21. bravo kimi sana yakısır bır acıklama olmus dogrusunu yapıyosun bsyler ters gıdıyosa ayrlıklar kacınlmaz oluyor elbettekı bu ayrlgn nedenlerını sen bızlerden ıyı bılıyorsn umarım hersey dıledgn gıbı olur doğru olan kesınlkle senın yaptıgın gıdenı kötülemek adam gıbı adamın yapacagı iş değildir nasıl bız alonsoya bızı bıraktıgı ıcın kötü sözler söylemıyorsak kimide söylemems gerckten cok ıyı bırısın kimi keşke senı takımımda goreblsem bu suan ıcın en buyuk ıstegm takımım adına

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir