Kimi Raikkönen ile Soru Cevap

yazar:

kategori:

Nasıl hissediyorsun?

İyiyim – belkide bundan önceki perşembe günlerine oranla dahada iyiyim. En azından artık Ferrari ile olan durumum hakkında daha fazla spekülasyon yapamicaksınız.

Geçen haftaları kayıp olarak hissettin mi? 

Sanırım bu basınla ilgiliydi. Fakat sonuç açıklandıktan sonra, tüm olanlardan sonra doğru olanı yaptığımı hissettim. Hiç bir şeyden şikayetçi değilim.

Fernando Alonsonun önümüzdeki sene senin yerini alacağını ne zaman öğrendin?

Çok uzun süre olmadı. Eğer isteseydim önümüzdeki senede yarışmama izin verebilirlerdi fakat bunu yapmanın gereği yok. Eğer birisi bir nedenden dolayı başka bir şey istiyorsa birileriyle bu konuda savaşmanın anlamı yok. Tazminatım ödendi ve istediklerini aldılar. İkimizde istediğimizi aldık.

F1 kariyerini burada bitirme konusunda baskı hissediyor musun?

Herhangi bir baskı yok. İstediğim herhangi biriyle yeni kontrat yapabilirim. Eğer F1’de yarışmak istemeseydim Ferrari ile olan anlaşmamıda uzatmazdım.

Ayrıca amacın gelecekte kazanan bir takımda olmak mı?

Kesinlikle. Eğer şampiyon olabilecek bir takım bulamazsam kontrat yapmayacağım. Bazı amatör takımlar için yarışmayacağım. Bana bu olanağı sağlayacak fazla takım ve seçenek yok.

Bu McLaren olabilir mi?

Boş koltuğu olan takım saysı bile az. McLaren seçeneklerden birisi. Beş yıl boyunca orada bulundum ve oradaki çoğu insanı tanıyorum. Ne olacağını göreceğiz. Bir çok şeye bağlı. Herhangi bir acelem yok, fakat bazı takımlar bir süre sonra cevap için bekliyorlar.

Tüm bu olanlardan sonra kendini boşlukta hissediyor musun?

Hislerim gerçekten değişmedi. Büyük ihtimalle bundan sonra bazı aynı muhabirlerinde yeni kontratım hakkında soru sormaya başlayacağı zamanda değişmeyecek.

Ferrari’de geçirdiğin üç yıla ne demeli? İlk senende şampiyon oldun, ikincisinde Türkiye’den sonra hala liderdin. Bu yılki sonuçlar sadece yaz sonunda mı ortaya çıktı?

Şampiyona iyi gitti ve genelde kazandım. Geçen sezonda iyi başladı, fakat kazanmam gereken bir kaç yarış vardı fakat kazanamadım. Sonrasında aracın parçalarında değişiklikler yaptık, fakat bu iyi değildi. Doğruyu bulana kadar çok zaman geçti. Sonrasında benim için her şey çok geçti.

Ferrari aracı hiç istediğin gibi oldu mu?

Şimdide iyi. Sürmesi eğlenceli, ve istediğim gibi davranıyor. Fakat sadece çok yavaşız.

Peki Raikkonen’in ideal aracı nasıl olmalı – arkadan kayma yaşayan güçlü ön tutuşa sahip araç mı olmalı? 

Arkadan kaymaya meyilli araçlar hızlı değildir aynı önden kayan araçlar gibi. Hiç bir zaman %100 ü çıkaramazsınız.

McLaren’de ön kısım hep keskin oluyor – aynı Raikkonen’in istediği gibi?

Doğru fakat Ferrari’ye göre farklı bir araç. Çoğunlukla araç iyidi benim için, fakat McLarende’kine göre farklı lastikler var şimdi. Lastikler çok etkiledi.

Lewis Hamilton’la takım arkadaşı olmak nasıl olurdu?

Vereceğim karara etki edecek bir faktör değil. Fakat incelemem gereken bir çok şey var.

Alonso Ferrari için nasıl bir güç?

Neler yapacağını göreceğiz.

Ferrari ile olan ilişkiniz nasıl olacak?

İyi. Bu konuda yapabilecek bir şeyim yok. Nasıl sürdüğümün veya burada ne yaptıgımın bir etkisi olmadı bu kararda. Neyin çözdüğünü bilmek kolay. Para size her şeyi getiriyor. Üzgün değilim, ağlamıyorum. Bu olasılık her zaman vardı. Kontratı iptal edilen tek kişi değilim, ve bu dünya’nın sonu değil.

Kaç yıl daha F1’de kalmak istersin?

Bu bir çok şeye bağlı. Planım yok henüz neler olacağını görelim.


Yorumlar

  1. Vay be kimi iste farkin burda ne varsa ne yasanmissa hic saptirmadan yada kimseye bulasmadan dogrulari soyluyorsun kimseye yalakalik etmeden hani futbolda olurya tanidigi olanin yada babasi zengin olanin her zaman onu aciktir yetenegi olsada olmasada burda da kiminin oyle baskalari gibi destekleyeni yok o sadece yetenegine guvenen sadece isini yapan biri ayrica adim gibi eminim gelecek sene mc larene veya brawna giderse (eger mercedes alirsa tabiki) altindaki arac eger ferrariyle ayni duzeyde olursa siz o zaman gorun kimiyi inanin oyle bir sezon bekliyor biziki hem alonso hem montezemelo hemde domanicali f1 de olduklarina ferraride olduklarina bin pisman olucaklar gorun bakin kimi hic olmadigi kadar istekli ve motive sadece ona kanat lazim ucmasi icin ve umarim her hangi bir takim ona bu kanatlari verir de bizde keyifle izleriz gelecek sezonu ve kimiyi

  2. Vay be kimi iste farkin burda ne varsa ne yasanmissa hic saptirmadan yada kimseye bulasmadan dogrulari soyluyorsun kimseye yalakalik etmeden hani futbolda olurya tanidigi olanin yada babasi zengin olanin her zaman onu aciktir yetenegi olsada olmasada burda da kiminin oyle baskalari gibi destekleyeni yok o sadece yetenegine guvenen sadece isini yapan biri ayrica adim gibi eminim gelecek sene mc larene veya brawna giderse (eger mercedes alirsa tabiki) altindaki arac eger ferrariyle ayni duzeyde olursa siz o zaman gorun kimiyi inanin oyle bir sezon bekliyor biziki hem alonso hem montezemelo hemde domanicali f1 de olduklarina ferraride olduklarina bin pisman olucaklar gorun bakin kimi hic olmadigi kadar istekli ve motive sadece ona kanat lazim ucmasi icin ve umarim her hangi bir takim ona bu kanatlari verir de bizde keyifle izleriz gelecek sezonu ve kimiyi

  3. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    Alonso Ferrari için nasıl bir güç?
    Neler yapacağını göreceğiz !*

    herşeyi anlatıyor .

  4. cook güzel konuşmuşş

  5. ecrin deniz avatarı

    Benim de en çok dikkatimi çeken kısmı şu oldu:

    “Neyin çözdüğünü bilmek kolay. Para size her şeyi getiriyor.”

  6. inci incili avatarı

    bir çok spor dalında şampiyonlar ya da adayları hafiften küstah olurlar. kimi de de bu var. ama okadar saygılı konuşuyorki anlaması zor oluyor. 'Eğer birisi bir nedenden dolayı başka bir şey istiyorsa birileriyle bu konuda savaşmanın anlamı yok' umurumda deyilsiniz siz kaybedersiniz diyor. süpersin ya.

  7. ecrin deniz avatarı

    her röportajında farklı olduğunu hissettiriyor bu adam!

  8. sinan ergin avatarı

    seneye mclaren ile ilk yarışına çıkarken 2006 da kaldığı gibi hiçbir şey olmamışcasına aracını kullanacaktır. bu tuhaf bir adam.

    tuhaf olduğu için onu seviyoruz;)

    ayrıca mclaren her zaman kimi ye sürüşüne uygun bir araç tasarlamıştır. tek eksiği her zaman dayanıklılık oldu. artık onu da geride bıraktı mclaren. seneye en büyük şampiyonluk adayı kimi dir. lewis le aynı araçta nasıl bir performans göstereceğini merak ediyorum

  9. hasan öksuz avatarı

    Bu Kadarmı Net Objektif Ve realist konuşma yapılır tebrikler kimi umarım maccada istediğini alacaksın

  10. kestanur söylemem avatarı
    kestanur söylemem

    üzülmüyorum demişsin zaten ama içinde bir parça olsun kırgınlık varsa da unut gitsin, kaybeden ferrari olacak

  11. bu adam bi başka ya:))) ne diyeyim kimi. umarım şampiyonluk için seninle çekişiriz

  12. ''Eğer birisi bir nedenden dolayı başka bir şey istiyorsa birileriyle bu konuda ssavaşmanın anlamı yok'' amma kasmış şu cümlede isim adres vermiyeyim diye xD xD
    agzına saglık kimi eger seneye tam bir araç bulabildiğine ikan olur ve f1de kalırsa motivasyon ve konsantirasyonu tam bir kimi bizi bekliyor gibi çünkü ne demişti ::Eğer gelecek sene yarışırsam tek amacım, şampiyonluğu kazanabilecek bir araca sahip olmaktır. Aksi takdirde (kalmak için) bir neden yok" gördüğünüz gibi tamammen şampiyonluk için burda olucakkkxD xD

  13. bunlar yazılı cevap değilse yani sorulanlara anında verilen doğaçlama ifadelerse bu adam inanılmaz akıllı ve duygularını kontrol edebilen biri…ben olsam sinirlenir karşı tarafın hoşuna gitmeyecek mutlaka birşeyler söylerdim ve kafam karışır mantıksız ifadelerde kullanabilirdim. ayrıca ben zaten asla bir kimi(sıradışı bir yetenek her yönüyle)olamazdım oda ayrı bir konu…

  14. Peki Raikkonen'in ideal aracı nasıl olmalı – arkadan kayma yaşayan güçlü ön tutuşa sahip araç mı olmalı?
    Arkadan kaymaya meyilli araçlar hızlı değildir aynı önden kayan araçlar gibi. Hiç bir zaman %100 ü çıkaramazsınız.

    McLaren'de ön kısım hep keskin oluyor – aynı Raikkonen'in istediği gibi?
    Doğru fakat Ferrari'ye göre farklı bir araç. Çoğunlukla araç iyidi benim için, fakat McLarende'kine göre farklı lastikler var şimdi. Lastikler çok etkiledi.

    Bu kısımlar benim için çok önemliydi. Bazılarında bunun aksi bir algılama var. O yüzden dikkat çekmek istedim.

    Az cümleler ile hoş açıklamalardan oluşuyor yine her zamanki gibi.

  15. Bu adam sabahlara kadar röportaj versin. Ben de hepsini okuyayım. Ne güzel konuşuyor bu adam ya. 😀 Hiç kimseye sataşmıyor, umursamıyor, gidebileceği takımlara yağcılık yapmıyor, kötü söz söylemiyor. İnşallah McLaren'e gidecek Kimi.

  16. Sitede iki haberden biri Raikonen olmaya başladı doğal olarak 🙂

  17. bu adama uzun saç yakışıyo:D

  18. Kimi için sorun yok hedefine ulaşmış,tazminatını almış istediği takıma da gidecek.Bundan sonrası Alonsonun işi artık.Eğer ilk yılında şampiyon olamazsa vay haline …

  19. ferrariden ayrıldıktan sonra sevmeye başladım biras, şimdi mclarenle anlaşırsan süper olcak, bizim çocuklar çok beklemese bari

  20. buzadam kimi avatarı

    bu adam 1 numara. umarım f1 den ayrılmaz.

  21. güzel röportaj olmuş, Kimi son derece cool yaklaşmış olaya 🙂

  22. Hakkaten mesela Massa'nın Kimi'den iyi olduğunu düşünen var mı? Gerçekten, saygı duyarım 🙂

  23. "Alonso Ferrari için nasıl bir güç?

    Neler yapacağını göreceğiz.

    Ferrari ile olan ilişkiniz nasıl olacak?

    İyi. Bu konuda yapabilecek bir şeyim yok. Nasıl sürdüğümün veya burada ne yaptıgımın bir etkisi olmadı bu kararda. Neyin çözdüğünü bilmek kolay. Para size her şeyi getiriyor. Üzgün değilim, ağlamıyorum. Bu olasılık her zaman vardı. Kontratı iptal edilen tek kişi değilim, ve bu dünya'nın sonu değil."

    tırstım vallahi.
    bir alonso taraftarı olarak, kimi yide çok severim. bu umursamaz konuşmaları çok etkileyici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir