Toyota'dan Sürpriz Atak – Kubica ve Raikkonen'i Almaya Çalışıyor

yazar:

kategori:

Son günlerde Toyota’nın spordan çekileceği yönünde spekülasyonlar vardı ancak takım patronu John Howett bugün yaptığı açıklamada sadece gelecek sene değil, daha fazla süre burada kalmak istediklerini ve üst düzey bir pilot dizilimi planladıklarını söyledi.

Kubica’nın Renault ile bağlantıda olmasına rağmen Toyota yetkilileri ile Polonyalı sürücünün menajerleri de görüşmeleri üst seviyeye çıkardılar ve karar artık Kubica’da olacak. Kubica’nın kararını gelecek hafta vermesi bekleniyor.

Howett konuştukları pilotların isimlerini söylemedi ancak kazanmak için verecekleri son mücadelelerde daha iyi bir pilot dizilimi istediklerini kabul etti.

Bunun yanında Howett, Suzuka’da cuma sabahı Kubica’nın menajeri Daniele Morelli ile birlikte görüldü.

Howett ayrıca Mclaren’e gideceği düşünülen Kimi Raikkonen’le de ilgilendiklerini kabul etti.

Howett “Biz her zaman Kimi’ye olan ilgimizi belirttik.” dedi.

Howett ayrıca takımın geleceğinin şüphe altında olduğu haberlerinin doğru olmadığını, Tadashi Yamashina’nın sözlerinin paragraf içerisinden alıntılandığını söyledi.

Howett “Bu sabah Yamashina ile grüştüm ve bana neredeyse tüm Japon gazetelerin doğru olduğunu söyledi. Ancak Reuters’ın alıntı yaptığı gazetenin kendisinin sözlerini yanlış yansıttığını söyledi.”

“Biz en az 2012’ye kadar buradayız.”

“Bütçe dışında daha bir çok konu var çözülmesi gereken. FOTA’nın gidişatı olumlu ve harcama bakımından daha dengeli bir geleceğe gidiyoruz.”

“Ayrılacağımıza dair hiçbir işaret yok. Biz gelecek seneki araç için aralıksız çalışıyoruz.” dedi.

Toyota ayrıca Williams olmasa bile gelecek sene başka takımlara motor tedarik etmeye çalışacak.

Howett “Williams istemese bile durumumuz iyi, motor tedariği için başkalarıyla görüşüyoruz. Eğer Williams motor isterse hâlâ mevcut. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı artık ayrıldığımızı düşünüyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    f1 ve nascarda aynı anda yarısan tek markadır toyota.ben genelde bır japon cu ve hondacıyım.ozel hayatta tabıkı.ama ben reno yu toyotayla kıyaslamam bıle.f1 ayrı konu.force ındıya bıle galıbıyetın kıyısına geldı ama toyota alamadı daha.bu toyoya yı kotu yapmaz.sadece f1 de corbanın tuzunu tutturamadılar.

  2. Honda dünya devi değildi kardeş. Ama Toyota da cidden Dünya'nın en büyük otomobil üreticisi. Araba olarak Toyota mı Renault mu. Tabii ki Toyota. Tartışmaya girmem. Olay buralara RENAULT F1 in nerde olursa olsun Renault üstündür falan demesiyle gelmiş ya ne gerek var böyle şeylere. Malesef Türkiye'deki insanların durumu belli Renault'a yöneliyorlar. Renault zaten bir Türkiye bir Fransa bir de bir kaç ülkede başarılı. Bence de araştır Renault f1. Toyota ise Amerika, Avrupa Asya nerdeyse her kıtada çok başarılı. Dünya'nın en çok satanı toyota bunu az bir araştırma ile görebilirsin. Kalite demişsin motor demişsin. İç kalitede Renault un kalitesi sıfır ben bunu galerici olarak söylüyorum. Toyota'nın yanına yaklaşamaz. Motor demişsin. Ben Toyota'nın ya da sadece Toyota demeyelim. Japonların motorunun üstüne serii motor olmadığını sana kanıtlayabilirim aynı zamanda sağlam tabiiki. EuroNcap demişsin. Evet Renault 14 modeliyle 5 yıldız aldı. Ama Toyota'nın zaten model sayısı daha fazla(dünya çapında) ve modellerinin %95 i ile 5 yıldız aldı. Buna üstün zorlaştırılmış EuroNcap testlerinden ilk 5 yıldız almış model ise avensis. Toyota ne mi üretiyor. Toyota 4 ayrı otomobil markası üretiyor. Bunun içerisinde ağır yük kamyonları da dahil yani normal kamyon ya da tır değil Ben Arabistan'dayım ve 5 arabadan 3 ü toyota. Amerika desen Amerikan arabasından çok Toyota satılıyor artık. Renault mu 🙂 belki görürsün o da parmakla sayılacak kadar.

  3. Benim bildiğim bana yeter merak etme bende senin yorumun karşısında gülmekten çatlamak üzereyim toyota renault u satın alırmış ne kadar güldüm yaa bak honda dünya deviydi ne oldu tutunumadı gitti f1 den yol arabalrının satışı düştüğü için. yol arabalrına girmeye gerk yok zaten bilen bilirr toyotanın da f1 geçmişi ortada renault un da f1 geçmişi ortada ok

  4. RENAULT F1 biraz araştır birşeyler öğren sana birşey demiyorum. Şu an yazdığın yorum karşısında gülmekten kırılıyorum. Renault'u Toyota ile karşılaştırdın ya sana birşey demiyorum. Herhalde gözün Renault'tan başka birşey görmüyor.:D Ben Toyota taraftarı değilim aksine Renault'u daha çok tutarım F1 de. Ama gerçekçi olmak lazım bu kadar körü körüne inanmamak lazım bazı şeylere. Ben Renault taraftarıyım ama sadece F1de. Ayrıca sen 2005'te tahmin edebilirmiydin Renault'un şampiyon olacağını veya bu sene Brawn ı tahmin edebilirmiydin? Belki seneye Toyota olacak. F1 de Rüyasında yaklaşamaz demişsin. E işte yaklaşmış hatta geçmiş hatta yaklaştırmıyor.

  5. ee bakayımm bu seneye sende geçen senelere bak özelliklede 2008 e bak 16 puanlık farkı kapatıp dördüncülüğü nasıl aldık 😀

  6. Burak biraz fazla uçmuşun ben burda yol otomobili hakkında yartışmaya girmem türkiyede olsun başka ülkelerde olsun RENAULT UN ezici bir üstünlüğü vardırr renault dediğin zaman herkes anlar ama bir toyota kalitesiz iç mekanı ucuz japon otomobilidir bumu yanii serilik olsun atak olsun renault motoru herzaman sütündür renault u satın alacak gücümü var güldürme beni ya senin dediğin markanın otomobilden başka ne üretiyor desene bana ama renault tırı olsun kamyonu olsun ticari aracaı olsun her söktörde yeri var ama toyota bir kalem üzerine çalışıyorr bak yanlış anlama ben toyotaya kötü demiyorum ama renault da kolay lokma değildir ok 14 modelinin 14 ile euroncap dan 5 yıldız alan toyota değil her alanda kapışır ok örnek satış rakamlarına baka bilirsin

  7. f1commentator  avatarı
    f1commentator

    Burak dediklerine aynen katılıyorum. RENAULT F1 Renault'u Toyota ile Formula 1 dışındaki herhangibir konuda karşılaştıramazsın, Toyota Renault'tan genel olarak 1 değil 10 gömlek üstün. Ayrıca F1 de Toyota Renault'a rüyasında yaklamaşaz demişsin. Bu sene takımlar şampiyonasına bakarsak Renault Toyota'ya yaklaşamıyor.

  8. Renault F1 kardeş Renault Toyota'dan nerde olursa olsun 1 gömlek üstündür demişsin. 🙂 Renault Toyota'nın tırnağı olamaz. Adamlar Dünya devi, ürettikleri araçların konforu ve kalitesi Renault tan çok daha üstün ve sorunsuzluğundan bahsetmeme gerek yok ayrıca yol araçlarında Toyota motoru dendiği zaman akan sular durur. En teknolojik, sorunsuz ve en çok ar-ge yapılmış motorlar Toyota'dan çıkar. DÜnya'nın en çok tercih edilen otomobili yine Toyota'dır. Dünya'da bütün kategorilerde üretim yapabilen tek üretici yine Toyota'dır. Ayrıca Petrol ve Finans gibi alanlarda ülkemizde bilinmese bile Dünya'da çok saygınlığı vardır. En rahat nakit para akışına sahipler. En azından sana şunu söyleyim isteseler, Renault satılacak duruma düşerse(İnşallah düşmez) Renault'u satın bile alabilirler. En büyük rakipleri General Motors ve Ford sattıkları araç başına 200 dolar ya kar eder ya zarar ederken Toyota araç başına 2000 dolar gibi iananılmaz bir para kazanır ve Yıllık 30 milyar dolar parayı elinde ihtiyat parası olarak tutar. Motorsporları tarihinde şampiyonluklar kazandıkları hayran olduğum bir ralli departmanları var. Bunları dikkate aldığın zaman sen gel Renault ile Toyota'yı sadece Formula 1 de karşılaştır. O da şimdilik, ileride ne olacağı bilinmez senin de yazının başında dediğin gibi. Ben bunları bir Toyota fanı olarak söylemiyorum ama biraz objektif olmak lazım.

  9. sauber aynen devam ederse ikisindende daha iyi bir secenek bence, kubica biraz acele ediyor sanki.

  10. çok ön yagılı yorum yapanlar var toyotanın 2010 da başrısız olacapına dair elinizde bir bilge varmı anlamıyorum ayrıca renault toyotadan nerde olursa olsun 1 gömlek üstündür f1 de zaten toyota renault a rüyasında yaklaşamaz acaba kiminin renault u düşünmediğini nereden biliyorsunuz f1 de herşey olabilir bakın son zamanlardaki gelişmelere

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Raikkonen rekabetçi bir araç istiyor şampiyonluk için yarışabileceği bir araç…toyota kendine fazla güvenmiş onun isteklerini karşılayabileceğini sanmıyorum

  12. bence olması gereken
    Ferrari : Alonso – Massa
    Mercedes: Hamılton-Raikkonen
    Brawn: Button-Barichello
    Toyota:Trulli-Heidfeld
    Renault:Kubica-Kovalainen
    ForceIndia:Sutil-Liuzzi

    ASLINDa FORCEINDIA hariç diğer takımlara Vettel yakışır 😀

  13. elif çivici avatarı

    Toyota için rüya takım olurdu heralde..ama gerçekleşmez,kimi rekabetçi bir yer istiyor,sağı solu belli olmayan bir Toyota değil.

  14. Silver Arrow avatarı

    kimi zaten şampiyonluk için yarışabileceği bir takımı tercih edeceğini söylemişti. toyota'yı seçeceğini düşünmüyorum. ya mclaren'e gelir ya da f1'i bırakır.

  15. Umarım Rai'yi alırlar. böylelikle bizde yarışmamış olur.

  16. Bu arada F1'de her zaman Renault Toyota'dan iyidir. Lütfen Renault motorlu Williams, Renault ve turbo Renaultları unutmayınız.

  17. Kötü araçlarda yarışmak Villeneuve'in yeteneğini köreltti. Kanıt için Eylül 2009 F1 Racing'i okumanızı tavsiye edeceğim. Villeneuve dönse de bir şey yapamayacak.

    Toyota en iyisini yapıyor rekabetçi pilotlar aramakla. Gelecekleri için bu lazım.

  18. gokhan gokhan avatarı
    gokhan gokhan

    bence wılleneuve gelsin seneye bi gladyator goruruz bari

  19. alla alla neye dayanarak daha basarılı
    renault toyota
    f1e giriş yılı 2002-2002
    yarış galibyeti:37-0
    pole :52-3
    en hızlı tur :30-3
    podyum :95-8
    dünya şamp :2-0
    toplam puan (bu yıl hariç):1057-257

    ya istatistklerde bı yanlıs var yada sende ben burda renaulta oranla bir basarı goremyrm sende su gözlükleri cıkarıp tarafsız bı bak ıstersen hala goremezsen tandgm ıyı bır goz doktoru var =)))

  20. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Toyota daha başarılı.Bunca yaşanandan sonra Toyota yı bırakıp Renault a gidecek kişi garip gelir bana.REno taraftarı vs olması gerek.

  21. bir dipnot ta toyota seneye f1 bütçesini %35 civarında küçültecek sadece pilotlada başarı gelmez toyota buyuk bir firma ama f1 de hala gözle görülür başarıları yok 1 yarıs galıbyetı bıle alamadlar daha

  22. raikonen ve kubicayla renaultta ilgileniyor toyotanın avantjı para bızımkısı ise başarı renault uzun süre önce bütün kaynaklarını 2010 a yönlendirdi ve araç almnyadan beri aynı araç R30 güçlü bir araç olacak diye düşünyrm rai&kub renaultta yarısablr

  23. Bu sezon yanlış hatırlamıyorsam bir ara Toyota TF109 pistteki en hızlı araçlardan birisiydi. Ancak Trulli gerçekten sıralamalarda çok hızlı yarışta çok yavaş, Glock ise Sıralamalarda iyi değil yarışta ise açıkçası bazen ben performansına şaşırıyorum. Araç iyiydi busene hepimiz gördük. Onlar da haklı bu isimleri istemekte. Galibiyet KAZANDIRABİLECEK pilotlara ihtiyaçları var. Bence Raikkonen gibi bir pilot Toyota da yarışsaydı bu sene Toyota bahreyn de kazanırdı. Bakalım ne olacak. Acaba Toyota parayı basıp Raikkonen le anlaşabilir mi. Böyle bir durum oluşursa ben artık dünya otomobil devini de formula 1de de bir dev olarak görebileceğimizi düşünüyorum.

  24. toyota'nın özellikle bu sene potansiyeli vardı. iyi bir pilotla yarış bile kazanabilirlerdi. ama maalesef glock sıralamalarda yok, trulli yarışlarda..

  25. kestanur söylemem avatarı
    kestanur söylemem

    pilotları severim ama toyotayı sevmem. o yüzden kimi oraya gitmez.

  26. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ikiside gitmez.bencede gitmesin.

  27. Gerçekten sürpriz atak 🙂 Kimi ve Kubica super bi ekip olurlar aslında ama Toyota'da mı? Orasını sanmıorum işte…

  28. bana gayet mantıklı geldi F1'de uzun süre kalmaları için biran önce bişeyler yapmaları gerek bu şekilde kesinlikle kalamazlar ross brawn gibi dahiyi nasıl takıma kazandırmadılar hayret ediyorum…

  29. İlginç bir haber, Toyota varlığında ne başarı göstermişte bu iki pilotu istiyor.Kubika' yı anlarım da Raikkonen' ni istemeleri komik olmuş.

  30. Raikkonen gitmez de, Kubica belki. Ama o da muhtemelen Renault'ya gidecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir