F1’de Volkswagen İddiaları Hız Kazanıyor

yazar:

kategori:

Volkswagen’in F1’e gireceği yönündeki iddialar hız kazanıyor.

Bahreyn’de Bernie Ecclestone’a, Volkswagen Grup’un başındaki isim Ferdinand Piech’in Ecclestone sporun başında olduğu sürece spora girmeyi istemediği soruldu.

Ecclestone, “Kimse bana öyle bir şey söylemedi. Fakat eğer durum buysa giderim. Acilen emekli olmaktan mutluluk duyarım. Çok ciddiyim” diye cevapladı.

Ancak görünüşe göre Ferdinand Piech’in görevinden ayrılmasıyla, Bernie Ecclestone’un çekilmesine gerek kalmayacak gibi görünüyor.

Volkswagen cephesinden yapılan açıklamada Piech’in ayrılığıyla ilgili olarak, “Başarılı bir işbirliği için gerekli olan karşılıklı güven artık mevcut değildir.” denildi.

İlginç bir şekilde, Ecclestone yukarıdaki demeci, uzun yıllardır arkadaşı olan ve şimdilerde BBC’de yorumculuk yapan Eddie Jordan’a vermişti. Jordan ise daha önce, VW’de Piech’in koltuğuna oturacak olan Winterkorn’un “markanın değeri için Formula1’in büyük bir platform olduğuna inandığını” söylemiş ve “Bana VAG’nin (Volkswagen AG) Formula 1’in bir parçası olması gerektiğine inandığı söylenmişti.” demişti.


Yorumlar

“F1’de Volkswagen İddiaları Hız Kazanıyor” için 8 yanıt

  1. yalnız dikkatinizi çekerim hala iddiaları yalanlama haberi gelmedi 🙂 dün bbcde vardı bir haber okuyana kadar silmişler

  2. Bir adamın işten ayrılmasıyla hadi F1’e girelim demekle bu iş olmuyor.
    Honda bile kaç sene önce kararını açıkladı(daha öncesinden çalışmalara başlamışlardı muhtemelen)
    gelseler bile Honda’nın şu anki halinden daha kötü olurlar diye düşünüyorum

    1. Piech deli biri.Onun baskanliginda gelselerdi korkardim dogrusu.Motor sorun olmaz.Adamlar on yildir direkt enjeksiyonlu bemzinli turbo motor uretiyorlar.

  3. Redbull için iyi bir alternatif olur.

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Redbullun Renault yaygaraları semeresini vermeye başladı galiba inşallah girerler bakalım nasıl bi performans sergileyecekler…

  5. Haas geliyor, volkswagende geliyor. Bmw de gelir. Motorlarda değişir off

  6. Mükemmel olur, ancak Mercedes gibi değilde Honda ve Renault gibi sadece motor sağlayıcı olarak girerler ise F1 için daha iyi olur.Volkswagen için Redbull mukemmel garaj takımi.Ardından Ford, Peugeot gibi takımlarında girmesi F1 tarafından teşvik edilmeli.Böylelikle takımların üzerindeki devasa maddi yük hafiflemiş olur ancak ancak ve yine ancak bu motorların basitleştirilmesi daha basit bir konsept yapı oluşturulması kesinlikle zorunludur.Ers zirvasinin ve buna benzer elektronik ünitelerin yeri F1 değildir.Teknolojiden kopulmadan sporunda gereksinimleri gözetilerek yeni güçlü, hayvani motorların getirilmesi gerekiyor.

  7. 2017 de girecekler galiba bu iş ciddi ciddi konuşuluyor … bernie adamı işinden ettin lan 😀 bir de yalandan vw gelirse ben bırakırım demiş 😀 arkasından piech in işine son verdirmiş 😀 tabi bu benim düşüncem …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir