Williams, Barcelona Testlerini Yarıda Kesti

yazar:

kategori:

Williams takımı dün yaşadığı sorunu çözememesi nedeniyle Barcelona testlerine 1. gün önce son vermek zorunda kaldı.

Ön kanatı buruna bağlayan bölümde çatlak oluşması sonucu kontrolü kaybeden Williams pilotu Nakajima dün sabah saatlerinde ilk virajda duvara vurmuştu.

Frank Williams’ın özel uçağı ile yeni parçalar getirildi İngiltere’den ve takım bugün testleri tamamlayabildi. Ancak takım sorunu tam olarak çözemediğini düşündüğü için Barcelona testlerini erken bırakmayı yeğledi.

Takım fabrikaya geri dönüp sorunu önümüzdeki hafta Jerez’de yapılacak olan testlere kadar çözmeyi ve aracı hazırlamayı umuyor.

Teknik Direktör Sam Michael sorunun önümüzdeki haftaki testlere kadar çözüleceğinden emin olduğunu söyledi.

Michael "Burada kısa sürede çözemeyeceğimiz bir ön kanat sorunu yaşadık. Fabrikaya dönme kararı aldık çünkü bu sürede gelecek haftaki testlere kadar tam çözüm bulmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ön kanat problemi, Williams’ın yeni araç ile geçen seneye oranla etkileyici performans göstermesinin ardından ortaya çıktı.

Nakajima bu hafta yaşananların üzücü olduğunu ancak sorunun çözüleceğinden emin olduğunu söyledi.

Nakajima "Modifiye edilmiş bir kanat geldi ancak fabrikada daha fazla modifikasyon yapılması gerektiği kararına varıldı ve incelememiz gereken bazı mekanik sorunlar da vardı."

"Valencia’daki testlerin ardından 180 derecelik bir dönüş yaşadık. Modifiye edilmiş kanatlar ile ilk piste çıktığımda lastiklerin ısınması çok zaman aldı ve yeteri kadar yol tutuşu yoktu ve Nico da aynı şeyleri söyledi."

"Sanrıım fabrikada tekrar kontrol edip Jerez’e hazır olmalıyız. Bir gecede hazırlandı bu modifikasyona uğratılmış kanat, bu yüzden daha fazla veri ve zamana ihtiyacımız var."

"Barcelona yüksek süratli ve engebeli bir pist, böylelikle bu sorun burada ortaya çıktı. Jerez’de iyi olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Kazadan Görüntüler

nakajima_500_barcelona_kaza_149129620.jpg

nakajima_500_barcelona_kaza2_923329700.jpg


Yorumlar

  1. Geçmiş olsun Williams'a.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir