2015 V8 Supercars Winton – Cumartesi’nin Kazananları Pepsi Ford Pilotları

V8 Supercars’da sezonun 4. ayak yarışları NP300 Navarra Winton Super Sprint, Winton’da koşuldu.

Günün ilk yarışında Pepsi Ford Max Crew’in genç pilotu Chaz Mostert, pole pozisyonundan başladığı yarışta zafere ulaştı. Herhangi bir baskı görmeyen Mostert’ı takım arkadaşı Mark Winterbottom takip etti ve böylece Pepsi Ford bir kez daha duble yapmış oldu.

Nissan, uzun bir aradan sonra rekabetçi bir yarış çıkartmayı başardı. Michael Caruso 3., Todd Kelly 5., Rick Kelly 7. sırada finişe gelirken David Reynolds 4., Fabian Coulthard 6. olarak Nissan Motorsports pilotlarının aralarına girdiler.

Şampiyona lideri Craig Lowndes, 14. başladığı yarışı 12. sırada bitirirken 25 aracın tamamı finişe gelmeyi başardı.

V8 2015 Winton R1
V8 2015 Winton R1-2

Mark Winterbottom

Günün 2., sezonun 11. yarışında kazanan takım değişmedi. Pepsi Ford Max Crew’den bu sefer Mark Winterbottom galibiyete ulaştı. Yarışa takım arkadaşının arkasında 2. sırada başlayan Winterbottom, startta ele geçirdiği liderliği R. Kelly ve Mostert’ın baskılarına karşılık vererek bir daha bırakmayarak bu sezonki 3. galibiyetini kazandı.

Nissan’ın iyi günü 2. yarışta da sürdü ve 2006 şampiyonu Rick Kelly finişe 2. sırada gelerek bu sezonki ilk podyumunu elde etti. İlk yarışın kazananı Chaz Mostert, 11. yarış için de pole pozisyonu sahibiydi fakat startta geriye düştükten sonra bir daha yükselemeyerek 3. lüğe razı oldu.

David Reynolds, ilk yarıştaki gibi 4. olurken Shane Van Gisbergen 5. sırada finiş gördü.

Startın ardından ilk virajda Holden Racing Team pilotları temas yaşadılar. Eski şampiyonların teması sonucu Tander yarış dışı kalırken Courtney 1 tur geriden sonuncu olabildi. Aynı kazaya karışan Lee Holdsworth’te finiş göremeyen bir başka isim oldu.

V8 Supercars’da haftasonunun uzun yarışı yarın Türkiye saati ile 06.45‘te koşulacak.

V8 2015 Winton R2
V8 2015 Winton R2-2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir