Wolff: “2017 Kurallarıyla En Hızlı Formula 1 Dönemi Olabilir”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Formula 1’in Strateji Grubu’nda alınan değişiklik kararlarıyla birlikte grand prix tarihindeki en hızlı araçların üretileceğini düşünüyor.

Perşembe günü gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında 2017 Formula 1 sezonu için bazı kararlar alındı. Bu kararlarla Formula 1 araçlarının 5-6 sn hızlanması amaçlanıyor.

Wolff “Altı çizilmesi gereken konu araçların mevcut jenerasyondan 5-6 sn hızlı olacakları. Bu da Formula 1 tarihindeki şu ana kadarki en hızlı araçlar olacağı anlamına geliyor.”

“Bu heyecan verici. Böylesi performans hedefi için hepimiz elimizi kaldırdık.”

“İstediğimiz şey kesinlikle dünyadaki en hızlı aracı üretmek. Bu oluyor ve harika bir haber.” dedi.

Müşteri araçları konusunda Wolff “Açıkçası küçük takımları spor dışına itme riskini istemiyoruz. Hangi sistemi denerseniz deneyin bu zor olur.”

“Küçük takımların ayakta kalmasını sağlamalıyız ve takımların kazandıklarından daha fazla harcadığı bir durum istemiyoruz.”

“Strateji Grubu takımları diğer takımlara ya da girme potansiyeli olan diğer takımlara araç hazırlamaya hazırlar.”

“Bir diğer kurtarma planı ise bir takımı kaybedersek 3. ya da 4. aracı piste çıkarmak.”

“Bu Formula 1’deki en etkileyici hikaye olmaz ancak bir Mercedes aracını genç bir sürücü kullanıyorsa ve diğerleriyle mücadele edebiliyorsa bu yine de ilginç olur.”

“Her iki seçenekte de gride rekabetçi araçlar koymuş olacağız.”

“Bu yolu inceleyeceğiz ve bir ay sonra çalışır bir ticari plan ile geri döneceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Wolff: “2017 Kurallarıyla En Hızlı Formula 1 Dönemi Olabilir”” için 19 yanıt

  1. Yav yürü git kendini kandır sen.2000 lerin başındaki serbestliği getir de hızın kralını gör sen.Ama yer mi yemez tabi.Masabaşında bitirmişsiniz işi böyle rahatça sallayabiliyorsunuz işte.Ne de olsa gün gelir devran döner.

  2. Haber ile alakası yok ama belki arkadaşların ilgisini çeker Ferrari’nin sürüş yüksekliğini ayarlama sistemi.

    http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/technical/2015/5/video—ferrari-s-ride-height-control-system.html

    1. RENAULT ENGINE teşekkürler paylaştığın için güzel bir video bu şekilde arka tarafın ki de mi ayarlanıyor acaba birde malum raikkonen hep keskin ön taraf isityor bunun ön tarafa etkisi nedir yada etki eder mi ?

      1. Ne demek rica ederim video’da arka taraf ile ilgili sistemsel bir bağlantı yok aynı çalışma prensibine sahip arka süspansiyon geometrisinde de benzer teknik çözüm olabilir. Ön kısma kesinlikle çok büyük etki eder özellikle de kerbler de aracın daha saldırgan olmasını sağlar Kimi’nin sürüş tarzına yardımcı olan bir sistem tabi ki komple ekibi ilgilendiren bir sistem ayrıca. Mekanik ve aerodinmaik faydasının olduğu açık.

        Geçmişte bu tür sistemlerin benzerleri yasaklanmıştı illegal sayılmıştı ama bu tür şeyleri kurallara uygun yorumlayıp bir F1 aracında görmek çok güzel işte F1 mühensiliği böyle bir şeydir. Ferrari İspanya güncellemelerin yeni getirmiş olduğu sidepod üzerinde ki aerodinamik kanatçıklarla arka kısımda coanda etkisini yaratmayı başarmıştı oysa bu da egzoz sisteminin konumunun değişmesi ile mazi olmuştu biraz tekrar gün yüzüne çıktı diyebiliriz.

        1. Coanda etkisi tam olarak araça nasıl bir etki fayda sağlıyor ?

          1. Tam olarak en büyük etkisi yere basma kuvvetini artırıyor. Hava akışı hemen istenilen yere yönlendirilmiyor burada ki temel amaç havanın kanatçık sayesin de yapışarak ilerlemesi ve son nokta da istenilen alana yönlendirilmesi.

            1. Tesekkürler bilgi için…

              1. Ne demek rica ederim.

        2. RENAULT ENGINE teşekkür ederim verdiğin cevap için daha yeni gördüm 🙂

          1. Ne demek rica ederim Kimi. Bazen kaçıyor maalesef yorumlar gözden.

    2. Ön süspansyon ile ilgili iyi bir haber var, özellikle Kimi için, Alonso’nun sevdiği pullrod suspanyon 2016 da yerini pushroda bırakacak, fabrika bunun üzerinde uzun uzun çalısıyormuş.

      Bu demek oluyorki pullroda göre daha hassas ayarlanabilen bir ön süspansiyon sistemine sahip olacağız, Kimi ve Vettel için iyi haber, peki sizce neden bu süspansiyona geçiliyor acaba?

      Araç pilota göre yapılmaz ya hani ondan diyorum 🙂

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Teknik konulardan pek anlamıyorum da, bildiğim kadarıyla Ferrari, pull rod sisteme aerodinamik kazançlarından dolayı geçiş yaptı. Senin bu ”Alonso’nun sevdiği sistem” teorini ispatlaman için Alonso’nun Renault yıllarında kullandığı araçlarında hangi sistemle çalıştığına bakmak lazım. Ayrıca bu konulardan detaylı bir şekilde anlayan abilerimiz veya arkadaşlarımız varsa ve bizi bu konuyla biraz olsun aydınlatabilirlerse sevinirim.

        1. başka bir sitede bir abimiz bu süspansiyonları alonso istemiş diyordu hatta startta ferrarilerin iyi yer kazanmalarına çok yardımcı olduğunu anlatıyordu hemde teknik bir şekilde ama detaylarını hatırlamıyorum yani Erendost un söylediği doğru olabilir bunu tek o söylemiyor 🙂

      2. aero için , mekanik tutuştan oldular , bu yüzden araç takip edemez hale geldiler , seneye çok çok iyi bir araç bekliyorum ferrariden gecen seneden beri söylüyorum 2016 başka olacak

  3. Wolff’un tutumu (yapmacık olabilir) takdiri hak ediyor öyle ki mercedes zirveden düşebilir bu yeni kurallar ile

  4. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    O zaman şampiyon un dediği gibi yarış takvimine en az 1 adet Oval pist eklensin
    350 km + hızları görebilelim

  5. Yanlış hatırlamıyorsam 2004 de bir pilot açıklama yapmıştı. Artık formula1 okadar hızlandı ki pilotlar olarak korkmaya başladık demişti. daha sonra yavaşladı araçlar yavaş yavaş.

    o dönemde monza da en yüksek süratler ve ortalama hız ölçülmüştü. (montoya en yüksek hız, barichello en yüksek ortalama) yanlışsa düzeltin 🙂

    inş bu yeni düzenle öyle hızlı araçlar olur ki, güçlü pilotlar yeteneklerini daha iyi belli edebilir.

  6. OtonomAktor avatarı

    sen öyle diyorsan kesin öyle olmaz.

  7. o “en hızlı” nın yanına birde o eski “en güzel” araçları da koydular mı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir