Webber: “F1’de Geçiş Yapmak Aşırı Kolay”

Eski Formula 1 pilotu Mark Webber, çok hızlı aşınan lastikler ve DRS gibi geçişi kolaylaştıran eklentilerin Formula 1’in çekiciliğini azalttığını düşünüyor.

2011’de Pirelli spora geldiğinde kendisinden, çok yüksek aşınma sorunu yaşayan Bridgestone yüzünden çok heyecanlı bir yarış olan 2010 Kanada GP gibi yarışların olmasına fırsat vermesi istendi. Sonuç olarak yarışlarda birden fazla pit olurken yeni lastiklere sahip pilotların eski lastikli sürücüler karşısında avantaj sağlaması durumu ortaya çıktı.

Bunun yanında düzlüklerde geçişi kolaylaştıran DRS spora dahil edildi. Böylece önündeki ile farkı 1 saniyenin altına düşüren sürücüler DRS kullanım alanında ekstra güce sahip oluyorlar.

Webber “Futbol ya da tenis gibi elit seviyedeki sporlara bakarsanız çok büyük değişiklikler yok. Futbolda kaleleri daha büyük yapsanız Messi daha mutlu olur mu? Muhtemelen hayır çünkü onun yetenekleri var. Ne yazık ki insanlar yarış başına 20 geçiş olmasını bekliyorlar. Bu artık standart oldu. Bana göre daha az geçişle de yarış olabilir. En azından daha kaliteli olur. Bu kesinlikle pilotların sorunu değil. Onlar sadece bu durumla idare etmek zorundalar.”

“Ben gridin önünde yer alan pilotların adına konuşuyorum çünkü onlar gerçekte hissettiklerini söyleyemezler. Ancak ben şu anda onlarla konuşuyorum. Birilerinin mevcut araçlarla 2000 ortalarındaki araçların kıyaslanmasını istiyorum. Muhtemelen Montoya Malezya’da Seb’e tur bindirirdi. Ancak insanlar buna bakmıyorlar. Bunlar geçmişte kaldı. Geçmişte Malezya’nın arka bölümü kısıtlıydı ve performansınız ne kadar zinde olduğunuza bağlıydı. Şimdi ise lastikleri korumaya bağlı.”

“Bir şeyler oluyor ve insanlara teknik ile sportif kurallar açısından neler olduğunu anlatmak zorundayız. Kirli çamaşırlarınızı herkesin gözünün önünde yıkamanız gerekmiyor. Sonuç böyle. Her şeyi açıklayamazsınız. Konuştuğum çoğu insanın gözü DRS’den, süper yumuşak ya da yumuşak lastiklerden korkmuş durumda. Televizyonu açıp ne izlediklerini anlayamıyorlar.” dedi.

 


Yorumlar

“Webber: “F1’de Geçiş Yapmak Aşırı Kolay”” için 7 yanıt

  1. “Futbol ya da tenis gibi elit seviyedeki sporlara bakarsanız çok büyük değişiklikler yok. Futbolda kaleleri daha büyük yapsanız Messi daha mutlu olur mu? Muhtemelen hayır çünkü onun yetenekleri var. Ne yazık ki insanlar yarış başına 20 geçiş olmasını bekliyorlar. Bu artık standart oldu. Bana göre daha az geçişle de yarış olabilir. En azından daha kaliteli olur. Bu kesinlikle pilotların sorunu değil. Onlar sadece bu durumla idare etmek zorundalar.”
    Doğru söze ne denir..seviyorum seni uzun adam..

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Muhtemelen Montoya Malezya’da Seb’e tur bindirirdi. Ancak insanlar buna bakmıyorlar. Bunlar geçmişte kaldı.
    Hoaaaayydaaaa 😀

  3. webber hislerimin tercümanı olmuş

  4. Vettel cılız olduğu için öyle diyor, eski pilotlar azman gibiydi özellikle 2002 3 4 5 li yıllarda yarış sonunda pilotlar çok kötü halde oluyordu muazzam bir g kuvveti yiyorlardi.Birde bunlari yaşarken tüm yarış sıralama modunda sürüyorlardı.Yok lastik yok mazot, yok drs, var heyecan var gaz basmak, var gerçek yarış.

  5. adam özetlemiş herşeyi …. bu arada “Muhtemelen Montoya Malezya’da Seb’e tur bindirirdi.” 😀 kimden örnek vereceğini de bilir mark 😀

    1. Bkz: İnceyi çakmak. 🙂

  6. Bizimde derdimiz geçiş değilki rekabet olması öndekinin arkadakine yol vermeyip zorlaması veya güzel ataklar olması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir